Laatste nieuws 2018

 • 02/2018
  Producten

  In stijl shoppen met CARDAN evolution

  Accentverlichting in beeld gebracht
  Meer informatieMinder informatie
  CARDAN evolution by Zumtobel is a multifunctional lighting tool with outstanding colour reproduction and varying light distribution: whether in stores, car dealerships or showrooms in industrial buildings. With the latest LED technology and clever design, the architectural built-in downlight CARDAN evolution by Zumtobel revolutionises classic cardanic accent lighting in that it offers a completely new kind of shape that steers the customer’s attention to the sales area.

  » Product video

  Zumtobel. The Light.

 • 02/2018
  Lichtoplossingen

  Echte stijl is uniek. Laten we dit eens toelichten

  Producten met op maat gemaakte verlichtingssystemen optimaal geënsceneerd
  Meer informatieMinder informatie
  Het Zwitserse design brillenlabel VIU is één van de absolute favorieten van de fashionwereld: er is bijna geen ander label dat een hoogwaardig design combineert met duurzame productie en daarbij de individualiteit van de drager zo goed weet uit te stralen. Het geheim: consequent heldere lijnen en vormen. En precies dit moest ook in de vijf nieuwe Europese VIU-flagshipstores tot uiting worden gebracht. Dankzij de hoogwaardige, puristische armaturen integreert de lichtoplossing van Zumtobel perfect in de verfijnde architectuur. Hierdoor lijken de ruimtes lichter en ruimer en worden alle presentatiedisplays homogeen verlicht. Op die manier wordt elk model op gelijkwaardige wijze aan de klant getoond.

  » Het verlichtingsconcept van de VIU-winkels

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2018
  Ondernemingen

  Onze onderzoeksresultaten in één oogopslag

  We hebben de resultaten van onze jarenlange onderzoeken van optimaal licht op kantoor grafisch verwerkt en presenteren u graag het resultaat als een overzichtelijke infografiek in PDF-vorm.
  Meer informatieMinder informatie
  U verneemt de belangrijkste inzichten van twee uitgebreide studies die Zumtobel samen met het Fraunhofer IAO en de Nymphenburg Groep heeft uitgevoerd. Deze resultaten worden ook gebruikt bij onze productontwikkeling. Zo verhoogt bijvoorbeeld MILD LICHT het welzijn op kantoor door verschillende factoren.

  » Infografiek downloaden

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2018
  Producten

  De veelzijdigheid van de PANOS-productportefeuille

  Dankzij een uitgebreid aantal modellen voldoet de productreeks PANOS ruimschoots aan een  breed scala aan verlichtingstaken – van het homogeen verlichten van verticale of horizontale vlakken tot en met het plaatsen van heel nauwkeurige accenten.
  Meer informatieMinder informatie
  Overtuig u zelf in onze video over de veelvuldige toepassingsmogelijkheden – van entrees met hoge plafonds tot gangen en vergaderruimtes.

  » Naar de video

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2018
  Ondernemingen

  Kunst ensceneren met licht

   Art & Culture – een wetenschappelijk artikel van Dario Maccheroni
  Meer informatieMinder informatie
  Licht creëert sfeer, stuurt de blikken van mensen, ensceneert en plaatst accenten. In het nieuwe wetenschappelijke artikel ‘Art & Culture’ zet Dario Maccheroni, Lighting Application Manager bij Zumtobel, uiteen hoe lichtoplossingen in culturele instellingen eisen op het vlak van conservering, economische doelstellingen, organisatorische raamvoorwaarden en inrichtingseisen bij maximaal visueel comfort, kunnen gecombineerd worden.  

  » Het volledige artikel

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2018
  Lichtoplossingen

  Het URBAN NATION museum

  Geïndividualiseerd verlichtingsconcept richt de blikken op hedendaagse kunst
  Meer informatieMinder informatie
  Veelzijdige kunst in een uniek architecturaal kader: in samenwerking met de internationaal gerenommeerde architectengroep GRAFT heeft Zumtobel een geïndividualiseerd verlichtingsconcept ontworpen voor de onlangs heropende expositieruimtes en de tuin van het modulair geconcipieerde URBAN NATION Museum for Urban Contemporary Art.

  » Verlichtingsoplossing voor moderne kunst

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2018
  Lichtoplossingen

  De historische Wartburg

  State-of-the-art lichttechnologie zet 950 jaar geschiedenis in scène
  Meer informatieMinder informatie
  De Wartburg in Thüringen, een belangrijk monument uit de wereldgeschiedenis, trekt elk jaar 350.000 bezoekers en is daarmee ‘s werelds meest bezochte Luther-gedenkplaats en UNESCO-werelderfgoed. In het kader van het Lutherjaar geeft het multifunctionele LED-lichtsysteem SUPERSYSTEM II van Zumtobel de verschillende ruimtes en de circa 300 expositiestukken een uitstraling in schitterend licht.

  » Impressies van het project

  Zumtobel. Het licht.

Filter

 • Ondernemingen
 • Lichtoplossingen
 • Producten
 • Evenementen

Service voor de vakpers

Actuele perscommuniqués over onze lichtoplossingen en producten alsook het persarchief met inbegrip van foto’s en logo’s vindt u onder de rubriek ‘Pers’.

» Perscommuniqués

Nog vragen?

Bedankt voor uw bericht!

LAND
lightlive
SOCIAL MEDIA

PIL

Partner in lichtoplossingen

Meer succes door professionele en efficiënte lichtoplossingen: Zumtobel informeert, ondersteunt en kwalificeert zorgvuldig geselecteerde elektriciens bij hun omgang met licht.
Naar het PIL portaal

LCP

Lighting Competence Program

Het partnerprogramma van Zumtobel voor elektro-ingenieurs heeft tot doel om uw en onze competenties met elkaar te verbinden om zo het volledige potentieel op het vlak van licht te benutten en tegelijk het dagdagelijkse configuratiewerk te vergemakkelijken.
Naar het LCP portaal

LDP

Lighting Design Program

Dit partnerprogramma van Zumtobel werd ontwikkeld voor architecten die licht als een inrichtingselement gebruiken en hiervoor inspiratie, ondersteuning en informatie uit eerste hand willen krijgen.
Naar het LDP portaal
Meer over de programma's