pers contact

Kiki McGowan
Head of Brand Communications

Zumtobel Lighting GmbH
Schweizer Strasse 30
6850 Dornbirn/Austria

Tel.: +43 (0) 5572 509-1303
kiki.mcgowan@zumtobelgroup.com
Andreas Reimann
Brand PR Manager

Zumtobel Lighting GmbH
Schweizer Strasse 30
6851 Dornbirn/Austria

Tel.: +43 (0) 5572 390-26522
andreas.reimann@zumtobelgroup.com
Jacques Brouhier
Marketing Manager Benelux

ZG Lighting Benelux
Rijksweg 47
IndustriezonePuurs 442
2870 Puurs

Phone:  +32/(0)3/860.93.93
jacques.brouhier@zumtobelgroup.com

Persinformatie 2018

 • 04/2018
  Producten

  RESCLITE PRO – flexibele, programmeerbare en energie-efficiënte veiligheidsverlichting

  De nieuwe LED-veiligheidsverlichting RESCLITE PRO van Zumtobel geeft nieuwe impulsen aan noodverlichting. De verlichting is slim en zorgt dankzij nieuwe lenzen voor nog meer flexibiliteit. Daarbij worden de hoogste functionele eisen verbonden met een terughoudend uiterlijk: door het onopvallende design en een nieuwe mini-variant verdwijnt de verlichting bijna helemaal in het plafond en wordt daardoor praktisch onzichtbaar.
  Meer informatieMinder informatie
  Moderne veiligheidsverlichting moet mensen in geval van nood snel, betrouwbaar en intelligent begeleiden. RESCLITE PRO van Zumtobel zet het succesverhaal van de veiligheidsverlichting RESCLITE voort. De kleine, energie-efficiënte LED-spot met geoptimaliseerde optiek is nu nog flexibeler, krachtiger en intelligenter. De veiligheidsverlichting kan perfect aan de betreffende ruimtelijke omgeving en de eisen daarvan worden aangepast en wordt ingezet in uiteenlopende toepassingsgebieden – van kantoor en industrie tot musea. De nieuwe kleinere variant RESCLITE mini vult de mogelijkheden nog aan. Dankzij het discrete design voegt de veiligheidsverlichting zich naadloos in de stijl van het gebouw en is daardoor uitstekend geschikt voor architectonische projecten.

  Optimale lichtverdeling voor iedere toepassing
  Om voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden de ideale oplossing te bieden, zijn verschillende technisch geoptimaliseerde lenzen beschikbaar. Terwijl de escape-lens lange vluchtwegen volledig verlicht, kan RESCLITE PRO door middel van de nieuwe escape 90°-optiek nu ook om hoeken verlichten en daarmee twee gangen, zoals zijgangen en paden in winkels, gelijktijdig afdekken. Aan de wand gemonteerd is de escape wall-lens perfect geschikt voor trappenhuizen en gebouwen met hoge plafonds. Bij grote ruimtes, zoals kantoor- en conferentieruimtes, verlicht de antipanic-lens dankzij de vierkante lichtverdeling tot in iedere hoek. Zo kan de lens bij gevaar paniek voorkomen. Verder zorgt de spot-optiek voor een verticale verlichting van brandblussers en eerstehulpinrichtingen. Twee varianten van de escape-/antipanic-lens ronden de mogelijkheden af: de high-performance-versie (HP) maakt hogere verlichtingssterktes of grotere afstanden tussen de afzonderlijke verlichtingstoestellen van maximaal 35 meter mogelijk – perfect voor uitgestrekte industriële en logistieke hallen. De high-ceiling-versie (HC) wordt gebruikt bij montagehoogtes van 7 tot 30 meter en voorziet zo bijvoorbeeld fabrieken en bouwmarkten van ideale veiligheidsverlichting.

  Optimale veiligheid door intelligente verlichting
  Dankzij de nieuwe PROset-technologie van ZGS (Zumtobel Group Services) kan RESCLITE PRO met de smartphone via de PROset-app direct en snel worden geadresseerd en geconfigureerd. Verschillende soorten schakelingen zoals permanente en stand-by-verlichting alsook dimniveaus kunnen eenvoudig via een NFC (Near Field Communication)-interface worden ingesteld. Ook het onderhoud van de noodverlichting vindt plaats via de interface. Parameters zoals temperatuur en spanning worden continu bewaakt en in een black box opgeslagen. Zo is alle informatie direct en permanent beschikbaar. De configuratie van de RESCLITE PRO is ook bij projecten zonder centrale controller mogelijk.

  Flexibele en eenvoudige montage
  RESCLITE PRO biedt verschillende montagevarianten, die flexibel aan de omstandigheden kunnen worden aangepast: het verlichtingstoestel kan in het plafond ingebouwd (standaard- en mini-variant) of aan het plafond gemonteerd worden. Naast de IP40-variant is het verlichtingstoestel in de IP65-behuizing perfect beschermd tegen stof en water, waardoor het optimaal is uitgerust voor industriële toepassingen. Daarnaast is een discrete integratie in TECTON- en TRINOS-lichtlijnsystemen van Zumtobel zonder problemen mogelijk. Dankzij de draaibare verlichtingsmodule kan de lichtverdeling in slechts enkele seconden aan de betreffende situatie in het gebouw worden aangepast. Dat garandeert een veilige en foutloze noodverlichting. RESCLITE PRO – de wegwijzer in geval van nood.

  Zumtobel. Het Licht.

Pers Newsfilter

 • Ondernemingen
 • Lichtoplossingen
 • Producten
 • Evenementen

RSS-Feed

Altijd up-to-date: Zumtobel biedt u de mogelijkheid om u gratis te abonneren en actuele persberichten via een RSS-Feed te ontvangen.

» RSS-Feed

Video's

Videomateriaal om te bekijken en in uw website te integreren vindt u op het
» Zumtobel Youtube kanaal
LAND
lightlive
SOCIAL MEDIA

PIL

Partner in lichtoplossingen

Meer succes door professionele en efficiënte lichtoplossingen: Zumtobel informeert, ondersteunt en kwalificeert zorgvuldig geselecteerde elektriciens bij hun omgang met licht.
Naar het PIL portaal

LCP

Lighting Competence Program

Het partnerprogramma van Zumtobel voor elektro-ingenieurs heeft tot doel om uw en onze competenties met elkaar te verbinden om zo het volledige potentieel op het vlak van licht te benutten en tegelijk het dagdagelijkse configuratiewerk te vergemakkelijken.
Naar het LCP portaal

LDP

Lighting Design Program

Dit partnerprogramma van Zumtobel werd ontwikkeld voor architecten die licht als een inrichtingselement gebruiken en hiervoor inspiratie, ondersteuning en informatie uit eerste hand willen krijgen.
Naar het LDP portaal
Meer over de programma's