Vier dimensies van Active Light voor Kantoor en Communicatie

Wanneer we licht op kantoor als een globaal licht- / ecosysteem bekijken, kan het bij werknemers voor meer welzijn zorgen. Active Light steunt op de dynamiek van het daglicht om het natuurlijke bioritme te ondersteunen en tegelijk maximaal visueel comfort voor de verschillende arbeidstaken aan te bieden. Het brengt mensen samen en bevordert zo de creativiteit. Human Centric Lighting stelt de mens centraal. Active Light past zich vlot en dynamisch aan de behoeften van de specifi eke gebruiker aan.
Lichtintensiteit
De optimale verlichtingssterkte is afhankelijk van de specifi eke visuele taak én van het individuele gezichtsvermogen. Ook verschillende conceptuele basisparameters en normen spelen hierin een rol.

Lichtrichting
Licht is een architectonisch inrichtingsinstrument. De verdeling van de luminantiewaarden verandert de atmosfeer van een ruimte – met een directe uitwerking op communicatie, creativiteit en ontspanning.

Lichtkleur
Het menselijk lichaam reageert op lichtkleuren. Terwijl blauwachtig licht activeert, heeft roodachtig licht een rustgevend eff ect. Een studie van Zumtobel in samenwerking met het Fraunhofer Instituut toont de verschillende voorkeuren in functie van leeftijd, werktijden en individuele behoeften.

Tijd
Kunstlicht dat gemodelleerd is naar het natuurlijke verloop van de dag ondersteunt de inwendige klok van de mens.

LAND
SOCIAL MEDIA

Partner in lichtoplossingen

Meer succes door professionele en efficiënte lichtoplossingen: Zumtobel informeert, ondersteunt en kwalificeert zorgvuldig geselecteerde elektriciens bij hun omgang met licht.
Naar het PIL portaal

Lighting Competence Program

Het partnerprogramma van Zumtobel voor elektro-ingenieurs heeft tot doel om uw en onze competenties met elkaar te verbinden om zo het volledige potentieel op het vlak van licht te benutten en tegelijk het dagdagelijkse configuratiewerk te vergemakkelijken.
Naar het LCP portaal

Lighting Design Program

Dit partnerprogramma van Zumtobel werd ontwikkeld voor architecten die licht als een inrichtingselement gebruiken en hiervoor inspiratie, ondersteuning en informatie uit eerste hand willen krijgen.
Naar het LDP portaal
Meer over de programma's