Laatste nieuws 2015

 • 12/2015
  Lichtoplossingen

  Moderne 100% LED-oplossing voor St. Martin Tower in Frankfurt

  Begin juli werd de St. Martin Tower in Frankfurt geopend. De door de architecten van msm meyer schmitz-morkramer ontwikkelde St. Martin Tower wordt gevormd door een vleugelvormige toren en een U-vormige vleugel en heeft een gezamenlijke huuroppervlakte van meer dan 24.000 vierkante meter.
  Meer informatieMinder informatie
  Bij het ontwerp van de St. Martin Tower stonden zeer hoge eisen aan de duurzaamheid en de levenskwaliteit aan de werkplek centraal. In het hele gebouw wordt een globale en flexibele LED-lichtoplossing van Zumtobel toegepast. In ons projectverslag kan u meer lezen over dit lichtgevende juweel van de Frankfurtse skyline, dat van de Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB) nu reeds het “zilveren” certificaat heeft mogen ontvangen.

  » Naar het projectverslag

  Zumtobel. Het licht.

 • 12/2015
  Ondernemingen

  DALEC – Conceptanalysetool voor een globale lichtconfiguratie

  Hoe groot zal de totale energiebehoefte van een gebouw zijn? Deze vraag wil de exploitant van het gebouw voor zijn financieel-economische planning beantwoord hebben nog voor de bouwwerken voor het gebouw starten.
  Meer informatieMinder informatie
  Tot vandaag bestond er geen enkele tool op de markt die de energiebehoefte al in vroege ontwerpfasen snel kan berekenen en daarbij rekening houdt met verschillende factoren zoals dag- en kunstlicht en hun wisselwerking en de impact op de verwarmings- en koelingsbehoefte.

  In het onderzoeksproject DALEC (Day and Artificial Light with Energy Calculation) dat Zumtobel in samenwerking met Bartenbach en de Universiteit van Innsbruck uitvoert, wordt momenteel een dergelijk conceptanalyseprogramma voor een globale lichtconfiguratie ontwikkeld. Een prototype is reeds beschikbaar.

  » Naar het prototype

  Zumtobel. Het licht.

 • 12/2015
  Producten

  LINETIK ontvangt Iconic Design Award 2016: Interior Innovation – Best of Best

  De Raad voor Vormgeving heeft de Iconic Design Award: Interior Innovation in het leven geroepen om de werelden van architectuur en inrichting met elkaar te verbinden. Zumtobel wist in dit verband een groot succes te boeken: de LED-staanlamp LINETIK werd als “Best of Best” onderscheiden.
  Meer informatieMinder informatie
  Bij de ontwikkeling van de LED-staanlamp LINETIK hebben designers en ingenieurs echt alles wat tot vandaag voor de inrichting en verlichting van kantoren gold, in vraag gesteld. Het resultaat is een armatuur die aan werkelijk elke werkplek voor maximaal lichtcomfort zorgt bij een minimaal gebruik van grondstoffen.

  » Hier leest u meer over LINETIK

  Andere bekroonde producten:
  Als “Winner” werden bij de Iconic Design Award 2016: Interior Innovation ook de volgende Zumtobel producten onderscheiden:
  •   » LED-opbouw- en pendelarmatuur SEQUENCE
  •   » LED-lichtsysteem SUPERSYSTEM
  •   » LED-wand-, -opbouw- en -pendelarmatuur CAELA

  Zumtobel. Het licht.

 • 11/2015
  Producten

  Efficiëntieverhogingen van Zumtobel producten in een oogopslag

  De razendsnelle ontwikkeling van de LED-technologie leidt al vlug tot efficiëntere producten bij een constant hoge lichtkwaliteit.
  Meer informatieMinder informatie
  In order to always keep you up to date with respect to which specific Zumtobel products have become more efficient over the past months, you can call up a list on our website that is updated on an ongoing basis.

  » Go to list

  Zumtobel. The Light.

 • 11/2015
  Ondernemingen

  ecoCALC houdt nu ook rekening met NOW! – Licht dat zichzelf terugbetaalt

  ecoCALC is het beproefde berekeningsprogramma om de kosten van een lichtoplossing over haar hele levenscyclus te berekenen. In de nieuwe versie kunnen nu ook lichtoplossingen worden berekend waarbij het licht als een service wordt gebruikt. Met “NOW! – Licht dat zichzelf terugbetaalt” krijgt u het beste licht zonder armaturen te moeten kopen of u om het onderhoud of herstellingen te moeten bekommeren.
  Meer informatieMinder informatie
  Based on the lighting solution you entered in ecoCALC, the new module will quickly calculate the estimated NOW! instalment you would have to pay. You can then compare this calculation with your existing lighting solution or with other alternative solutions.

  » Read more about NOW! – light that pays for itself

  » Download ecoCALC

  Zumtobel. The Light.

 • 11/2015
  Producten

  SUPERSYSTEM onderscheiden met German Design Award 2016

  De gerenommeerde Raad voor Vormgeving heeft het Zumtobel LED-lichtsysteem SUPERSYSTEM onderscheiden met de German Design Award 2016.
  Meer informatieMinder informatie
  Met zijn sterk gereduceerde vorm is SUPERSYSTEM altijd de ideale oplossing wanneer de armatuur de architectuur en het interieur niet mag domineren. Om in de toekomst verlichtingstaken met één doorlopend systeem te kunnen realiseren, heeft Zumtobel SUPERSYSTEM verder ontwikkeld. Het multifunctionele en veelzijdige lichtsysteem vervult zijn taken in de meest uiteenlopende toepassingsdomeinen op een esthetisch aantrekkelijke wijze binnen één homogene infrastructuur. De officiële prijsuitreiking vindt plaats in Frankfurt op 12 februari 2016.

  Zumtobel. Het licht.

 • 10/2015
  Producten

  SEQUENCE – de modulaire LED-pendel- en -opbouwarmatuur

  In samenwerking met zowel interne als externe architecten, lichtingenieurs en designers is met SEQUENCE een heel unieke armatuur ontstaan die zich richt naar de verlichtingstaken op kantoor en de mogelijkheden van de moderne LED-technologie ten volle benut.
  Meer informatieMinder informatie
  De perfect tegen verblinding beschermde armatuur is in een lengte van 1200 mm met 8 en in een lengte van 2100 mm met 14 LED-modules uitgerust. Met een efficiëntie van 100 lm/W bij een armatuurlichtstroom tot 9650 lm maakt SEQUENCE economisch werken op kantoor mogelijk.

  » Naar de productsite

  Zumtobel. Het licht.

 • 10/2015
  Ondernemingen

  VIVALDI maakt uw visualisaties intelligenter – nu ook online

  De interactieve configuratietool VIVALDI registreert de verschillende armatuurgroepen van uw verlichtingsoplossing en stelt u zo op elk moment in staat om in een visualisatie de lichtstemmingen in real-time aan te passen. Zo kan u de lichtwerking over het hele verloop van de dag heen perfect inrichten.
  Meer informatieMinder informatie
  Wanneer u de desktopversie op » www.zumtobel.com/vivaldi downloadt, kan u werken met beeldmateriaal uit alle gangbare lichtberekenings- en visualisatieprogramma's en met foto's.

  U kan VIVALDI ook » hier in de onlineplayer uitproberen. Roep de voorgedefinieerde lichtscènes op of grijp zelf naar de schuifregelaars.

  » Naar de volledige versie

  » Naar de onlineplayer

  Zumtobel. Het licht.

 • 10/2015
  Producten

  SLOTLIGHT infinity – de eerste doorlopende lichtlijn ter wereld

  SLOTLIGHT infinity maakt nagenoeg eindeloze, tot 20 meter lange lichtlijnen mogelijk die geen naden meer hebben en zelfs de hoek om gelijkmatig helder licht geven.
  Meer informatieMinder informatie
  Daarbij vereenvoudigt de innovatieve constructie niet alleen de verschillende arbeidsstappen maar garandeert ze bij vlakke plafondinbouw ook een esthetisch mooie overgang. Meer informatie over SLOTLIGHT infinity vindt u op de productsite.

  » Naar de productsite

  Bekijk de installatievideo die u stap voor stap doorheen de installatie van SLOTLIGHT infinity leidt.

  » Naar de installatievideo

  Zumtobel. Het licht.

 • 10/2015
  Lichtoplossingen

  De architecten van Planquadrat Gaiser & Partner kiezen voor het beste licht op kantoor

  De teamgedachte staat bij het 8 jaar geleden opgerichte architectuurkantoor Planquadrat Gaiser & Partner centraal. De architectuur aan de nieuwe locatie in Sigmaringen ondersteunt deze gedachte door in de open ruimte de onderlinge uitwisseling te bevorderen. Dertien medewerkers werken hier op een oppervlakte van ongeveer 400 vierkante meter.
  Meer informatieMinder informatie
  De LED-pendelarmatuur SEQUENCE, in een bij het zwarte plafond passende kleur, zorgt in het grote kantoorvertrek met hoge lichthoeveelheden en een perfecte verblindingsbescherming voor optimaal licht. De VIVO LED-spot tovert dan weer boeiende accenten op de wanden die – deels verschuifbaar – ook als presentatievlak dienst doen. In de inkomhal en de gangen zorgt SLOTLIGHT II voor een transparante, homogeen verlichte lichtlijn.

  » Naar het project in de Map of Light

  Zumtobel. Het licht.

 • 10/2015
  Lichtoplossingen

  Alle wetenswaardigheden over kantoorverlichting

  In onze brochure “Licht voor kantoor en communicatie” vindt u alle wetenswaardigheden over het thema kantoorverlichting.
  Meer informatieMinder informatie
  Read how you can increase people' sense of well-being at the workplace, create identity and reduce costs. Aside from numerous design examples, the brochure also includes information on how a Zumtobel lighting solution can contribute to LEED® certification.

  » Download brochure

  Zumtobel. The Light.

 • 10/2015
  Ondernemingen

  Hoe sterk hangt de behoefte aan kunstlicht af van het seizoen?

  De door Zumtobel samen met het Fraunhofer IAO uitgevoerde globale studie over de waargenomen lichtkwaliteit op kantoor toont het volgende: ongeveer 72 procent van alle bevraagden gebruikt het kunstlicht op winterdagen meer dan zes uur.
  Meer informatieMinder informatie
  Tijdens heldere zomerdagen geeft toch ook nog altijd 33 procent van de bevraagden dezelfde gebruiksduur aan. Dit resultaat verduidelijkt het grote belang van de verlichting binnen de dagelijkse werkdag en toont hoe belangrijk het is om het dag- en kunstlicht optimaal op elkaar af te stemmen.

  U wil meer te weten komen over de geprefereerde lichtstemmingen op kantoor en zo het welzijn bevorderen en de kosten verlagen? Download dan de studie over de waargenomen lichtkwaliteit op kantoor.

  » Hier de studie downloaden

  Zumtobel. Het licht.

 • 09/2015
  Lichtoplossingen

  Gerry Weber realiseert 10% meer omzet met Limbic® Lighting

  In het kader van een veldtest werd in het Gerry Weber filiaal in Herford, Duitsland, niets veranderd buiten het licht. Hiervoor werd een LED-spotverlichting van Zumtobel op basis van het Limbic® Lighting concept geïnstalleerd om de doelgroep van Gerry Weber optimaal aan te spreken. Het filiaal wordt gekenmerkt door een vriendelijke, heldere atmosfeer en een warme kleurtemperatuur van 3000 Kelvin.
  Meer informatieMinder informatie
  Over een periode van twee maanden werd het algemene koopgedrag voor en na de installatie van het nieuwe lichtontwerp gevolgd; verder werd ook een aantal klanten volgens een speciale procedure getest. Bovendien werd voor dezelfde testperiode de omzet met die van een referentiefiliaal vergeleken.

  Het resultaat is duidelijk: de aanpassing van de lichtsituatie aan de lichtpreferenties van de specifieke doelgroep leverde in vergelijking met het referentiefiiaal binnen dezelfde tijdspanne en bij de specifieke doelgroep een omzetstijging van 10 % en een evenredig hogere gemiddelde omzet per klant op.

  » Naar de studie

  Zumtobel. Het licht.

 • 09/2015
  Lichtoplossingen

  Toekomstbestendige lichtoplossing voor BMW Gregoir in Puurs

  Bij het ontwerpen van de nieuwe BMW-concessie Gregoir in het Vlaamse Puurs stond alles in het teken van de perfecte presentatie van de premiumvoertuigen. Het innovatieve verlichtingsconcept van Zumtobel ontstond in nauwe samenwerking met de architecten en elektro-ingenieur.
  Meer informatieMinder informatie
  Het boeiende spel van licht en schaduw accentueert de precieze lijnvoering van de voertuigen. Hiervoor installeerde Zumtobel het modulaire verlichtingssysteem INTRO.

  In ons projectverslag leest u meer over de globale lichtoplossing, waarbij ook de veiligheidsverlichting ONLITE resclite en het lichtmanagementsysteem LITECOM werden ingezet.

  » Naar het projectverslag

  Zumtobel. Het licht.

 • 09/2015
  Producten

  INTRO – de alleskunner in shops

  Het modulaire verlichtingssysteem INTRO verenigt verschillende armatuurtypes op basis van de meest recente LED-technologie en zet elke shop effectvol in scène.
  Meer informatieMinder informatie
  U profiteert van een maximaal individualiseerbare oplossing die als modulair systeem de vele verschillende verlichtingstaken voor shop en retail vervult. Van etalage over rekken en nissen tot promotiestanden – INTRO is voor elke zone inzetbaar.

  Een belangrijk bestanddeel van het systeem is de innovatieve liteCarve® reflectortechnologie. Deze maakt, in tegenstelling tot klassieke wallwashers, een gelijkmatige, rechthoekige lichtverdeling op verticale vlakken, rekken en displays mogelijk.

  De innovatieve LED-technologie zorgt voor een hoge armatuurefficiëntie tot 100 lm/W en een uitstekende lichttechniek en kleurweergave. In combinatie met verschillende lichtkleuren, lichtverdelingen en lichtstromen staat de ontwerper een ruim aanbod van keuzemogelijkheden ter beschikking om de verschillende vereisten af te dekken.

  » Lees hier meer over INTRO

  Zumtobel. Het licht.

 • 09/2015
  Ondernemingen

  Jaarverslag van de Zumtobel Group samengesteld door James Turrell

  Het 24ste artistieke jaarverslag van de Zumtobel Group is verschenen onder de titel "Extraordinary Ideas – Realized".
  Meer informatieMinder informatie
  Het verslag werd samengesteld door James Turrell en toont de belangrijkste installaties van de kunstenaar uit alle periodes van zijn werk, samen met essays en gesprekken van en met belangrijke strijdmakkers van Turrell.

  Op de website van de Zumtobel Groep kan u een PDF van het jaarverslag downloaden en een gedrukt exemplaar bestellen

  » Naar de website

  Zumtobel. Het licht.

 • 08/2015
  Producten

  De veiligheidsverlichting voor alle omstandigheden: RESCLITE high performance

  Een aantal landen legt in nationale normen hogere verlichtingssterktes op dan de Europese norm EN 1838. Zo schrijft Italië voor vluchtwegverlichting vijf Lux voor; regio's in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de VS zelfs 10,76 Lux / 1 footcandle.
  Meer informatieMinder informatie
  RESCLITE high performance is vandaag de enige veiligheidsarmatuur op de markt die aan deze vereisten voldoet. Voor de standaardtoepassing van 1 Lux worden zelfs onderlinge armatuurafstanden tot 35 meter bereikt. Zowel de vluchtweg- als de antipaniekarmatuur werden uitgerust met nieuwe lenzen. De rechthoekige lichtverdeling van de antipaniekarmatuur zorgt voor een perfecte verlichting van de ruimte, tot in de verste hoeken. De vluchtwegarmatuur overtuigt door haar aantrekkelijk, reflectorloos design.

  » Hier leest u meer hierover

  Zumtobel. Het licht.

 • 08/2015
  Producten

  Tijdsbesparing van 74 % bij de inbedrijfstelling van het lichtmanagementsysteem

  Een onafhankelijke tijdstudie van REFA-Consulting toont dat de inbedrijfstelling van een lichtsturing met het Zumtobel lichtmanagementsysteem LITECOM duidelijk sneller gebeurt dan met een vergelijkbaar KNX-systeem. Een tijdsbesparing van niet minder dan 74 % kon worden aangetoond.
  Meer informatieMinder informatie
  Vooral de adressering en configuratie van de armaturen ging met LITECOM duidelijk sneller. De hele inbedrijfstelling was met LITECOM na 13 minuten voltooid, bij KNX nam dit proces 49 minuten in beslag.

  » Naar de studie

  Zumtobel. Het licht.

 • 07/2015
  Producten

  Nieuwe LED-spots vullen ARCOS productreeks aan

  ARCOS is het spotsysteem voor een hoogwaardige lichtenscenering en bekoort door een uitstekende lichtkwaliteit, een minimalistisch design en duidelijke vormen. Nu vullen twee nieuwe spots het aanbod aan.
  Meer informatieMinder informatie
  De dimbare LED-spot ARCOS xpert in formaat 3 is geschikt voor de verlichting van musea met hoge plafonds. Een uitgebreid aanbod van accessoires en uitvoeringen in superspotlight, spotlight, floodlight en wide floodlight zijn dé troeven van deze armatuur. De gelijkmatige lichtverdeling met zachte contouren en de uitstekende verblindingsbescherming zorgen samen met de uitmuntende kleurweergave van Ra > 98 voor een authentieke kunstbeleving.

  De LED-contourenspot ARCOS 2 xpert ensceneert sculpturen en schilderijen puntgaaf met scherpe randen en een hoge gelijkmatigheid, zowel met cirkelvormige als rechthoekige lichtverdelingen. De spot overtuigt met een kleurweergave van Ra > 94 en een kleurtemperatuur van 3000 K of 4000 K.

  » Naar de productreeks

  Zumtobel. Het licht.

 • 07/2015
  Lichtoplossingen

  De nieuwe SUPERSYSTEM generatie

  SUPERSYSTEM werd in de tweede generatie  van de productserie nogmaals uitgebreid. De meest recente LED-technologie maakt daarbij een hoge graad van miniaturisering en een vooruitstrevende lichttechniek mogelijk.
  Meer informatieMinder informatie
  Zo is een modulair systeem op basis van een laagspanningsrail ontwikkeld dat voorbestemd is voor de hoogwaardige verlichting van galerieën, musea, shops en representatieve ruimtes.

  Het modulaire lichtsysteem geeft bij de configuratie maximale flexibiliteit. Er zijn drie spotformaten, innovatieve lenzen voor verschillende lichtconcepten, reflectoren, filters en wallwashers beschikbaar.

  In een interview met de 2 personen achter SUPERSYSTEM leest u meer over de ideeën achter en voordelen van de nieuwe generatie, zoals bijvoorbeeld de intuïtieve installatie. De tweede generatie van SUPERSYSTEM is beschikbaar vanaf het najaar van 2015.

  » Naar het interview

  Zumtobel. Het licht.
 • 07/2015
  Lichtoplossingen

  NOW! levert MPS een grote besparing van energie en kosten op

  De internationale verpakkingsspecialist Multi Packaging Solutions (MPS) besloot voor haar productievestiging in Bornem in België tot een renovatie van haar verlichtingsoplossing en koos daarbij voor NOW! – Zumtobel licht als service. Hierin inbegrepen zijn de vervanging van de bestaande verlichting, de installatie en inbedrijfstelling van de nieuwe lichtoplossing van Zumtobel en het onderhoud ervan.
  Meer informatieMinder informatie
  In vergelijking met de bestaande oplossing vervult de nieuwe LED-lichtoplossing op basis van het lichtlijnsysteem TECTON probleemloos alle gestelde eisen inzake verlichtingssterkte en biedt ze tegelijk een hoge mate van flexibiliteit. De kostenbesparing is hoger dan de NOW! vergoeding, waardoor MPS niet alleen 70% energie uitspaart, maar ook nog eens 24% aan jaarlijkse kosten.

  » Lees hier meer over NOW! – Licht dat zichzelf terugbetaalt

  Zumtobel. Het licht.

 • 07/2015
  Lichtoplossingen

  Schatkamer van de Dom van Aken straalt in nieuw schitterend licht

  De schatkamer van de Dom van Aken herbergt op een ruimte van 600 m² een unieke verzameling van kostbaarheden uit de geschiedenis van de Dom van Aken waarin vele eeuwen lang de koningen van het Heilige Roomse Rijk werden gekroond.
  Meer informatieMinder informatie
  Bij de renovatie van de verlichtingsoplossing moest aan heel wat voorwaarden worden voldaan, zowel op het vlak van maximale beschermingsvereisten als qua bedrijfskosten en afschrijvingstijden. Met een beschermende én energie-efficiënte LED-lichtoplossing is Zumtobel erin geslaagd om een van de belangrijkste kerkelijke schatten van Europa op indrukwekkende wijze te ensceneren.

  In ons projectverslag leest u welke lichtoplossing hierbij werd toegepast.

  » Naar het projectverslag

  Zumtobel. Het licht.

 • 07/2015
  Lichtoplossingen

  Wereldwijd unieke LED-lichtoplossing in het Monforthaus in Feldkirch

  In januari 2015 werd de nieuwbouw van cultuur- en congrescentrum "Monforthaus" in Feldkirch geopend. De lichtoplossing kan flexibel aan elke specifieke gelegenheid worden aangepast: van seminarie tot concert, van een geconcentreerde werksfeer tot stijlvolle recepties.
  Meer informatieMinder informatie
  Om ook TV-uitzendingen vanuit het Monforthaus in HD-kwaliteit te garanderen, moesten de LED-armaturen een flikkervrije dimbaarheid tot 0 procent mogelijk maken. Het ingenieursbureau LDE concipieerde in samenwerking met Zumtobel een wereldwijd unieke, projectspecifieke oplossing gebaseerd op de modulaire downlightserie PANOS infinity.

  » Naar het videoverslag

  Zumtobel. Het licht.

 • 07/2015
  Lichtoplossingen

  Eerste "tunableWhite" lichtoplossing voor Polen in het Nationaal Museum van Warschau

  Het Nationaal Museum van Warschau is het grootste en belangrijkste museum van Polen. De perfecte enscenering van de kunstwerken en het vervullen van maximale conserveringsvereisten evenals een drastische verlaging van de ecologische voetafdruk waren de eisen voor de nieuwe lichtoplossing. 
  Meer informatieMinder informatie
  In plaats van 1100 halogeenspots met een aangesloten vermogen van telkens 100 Watt plaatsen vandaag 970 ARCOS LED spots met een aangesloten vermogen van elk 20 Watt en 120 spots van 25 Watt de talrijke schilderijen en sculpturen in het juiste licht. Met de geïntegreerde tunableWhite technologie kan voor elk kunstwerk de lichtkleur individueel op het materiaal, de kleur en andere eigenschappen worden afgestemd.

  » Hier leest u meer hierover

  Zumtobel. Het licht.

 • 07/2015
  Lichtoplossingen

  Flexibele lichtoplossing in de bogengaanderijen van het LWL Museum in Münster

  De nieuwbouw en de daaraan gekoppelde renovatie van het oude gebouw hebben van het LWL-Museum voor kunst en cultuur in Münster een van de grootste kunstmusea van Duitsland gemaakt. In het kader van de renovatie moest voor de als monument beschermde bogengaanderijen een nieuwe lichtoplossing geconcipieerd worden.
  Meer informatieMinder informatie
  In nauw overleg met de dienst monumentenzorg kozen de lichtontwerpers van Licht Kunst Licht AG, onlangs bij de uitreiking van de Duitse Lichtdesignprijs nog onderscheiden als Lichtontwerpers van 2015, voor het filigrane lichtsysteem SUPERSYSTEM van Zumtobel. Dit overtuigde niet alleen door zijn gereduceerde vorm maar ook door zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden bij een altijd uitstekende lichtkwaliteit.

  » Hier kan u het projectverslag lezen.

  Zumtobel. Het licht.

 • 06/2015
  Producten

  Zumtobel Productprogramma 2015 beschikbaar

  Featuring numerous application pictures, the Zumtobel product portfolio focuses on the visual presentation of the luminaire range, inspiring customers and helping them to choose the right products.
  Meer informatieMinder informatie
  Het Zumtobel Productprogramma focust met talrijke toepassingsfoto's op een visuele voorstelling van het armatuuraanbod en doet dienst als inspiratiebron en hulpmiddel bij de selectie van producten.

  Van artikelnummers wordt daarbij – in tegenstelling tot de productcatalogus – volledig afgezien. Toch kunnen op elk moment en vanuit elke plek in het Productprogramma via QR-codes en Quicklinks de actuele productdetails in de onlinecatalogus worden opgeroepen.

  » Hier kan u het Productprogramma 2015 als PDF-bestand downloaden (.pdf/26,5 MB)

  Zumtobel. Het licht.
 • 06/2015
  Producten

  Biologisch werkzame lichtoplossingen met MIREL evolution tunableWhite

  Bij de LED-inbouwarmatuur MIREL evolution met tunableWhite technologie kan de kleurtemperatuur individueel en traploos tussen 3000 K en 6000 K worden ingesteld. Dit maakt biologisch doeltreffende lichtoplossingen mogelijk die vooral ook in ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen hun nut bewijzen.
  Meer informatieMinder informatie
  De grote, diffuse lichtuitstralingsvlakken vormen samen met het lichtmanagement de sleutel voor het ondersteunen van het circadiane ritme van de mens.

  MIREL evolution tunableWhite is als langwerpige armatuur en in een vierkante uitvoering met ondoorzichtige optiek verkrijgbaar en overtuigt met een armatuurefficiëntie tot 93 lm/W.

  » Lees hier meer over MIREL evolution

  Zumtobel. Het licht.

 • 06/2015
  Ondernemingen

  50 % CO2 reductie in ziekenhuizen alleen al door de LED-verlichting

  In de nieuwe brochure "Licht voor gezondheid en verzorging" maken we een rondgang doorheen een ziekenhuis en analyseren we de verschillende ruimtes volgens de drie criteria kosten, capaciteit en aantrekkelijkheid en welzijn.
  Meer informatieMinder informatie
  Voor elke ruimte tonen uitvoerige berekeningen de voordelen en het besparingspotentieel van een LED-lichtoplossing in vergelijking met een verlichting met fluorescentielampen.

  » Naar de rondgang.

  Zumtobel. Het licht.

 • 06/2015
  Lichtoplossingen

  Woon- en zorgcentrum Dr. Pederzoll kiest voor SINUS

  Het woon- en zorgcentrum Dr. Pederzoll staat al sinds de jaren 1950 aan zijn huidige locatie vlakbij het Gardameer. Onlangs werd het woon- en zorgcentrum gerenoveerd en uitgebreid. Voor de verlichting moest de oplossing zowel efficiënt als flexibel zijn.
  Meer informatieMinder informatie
  De keuze viel op de modulaire LED-verzorgingsunit SINUS, die zich perfect in patiëntenkamers inpast. In de gangen zorgt de LED-downlight PANOS infinity voor een efficiënte verlichting met een uitstekende lichtkwaliteit. Meer foto’s van deze lichtoplossing vindt u in onze Map of Light.

  » Naar het project

  Zumtobel.  Het licht.

 • 06/2015
  Producten

  Meer flexibiliteit in patiëntenkamers met SINUS

  De medische verzorgingsunit SINUS verzoent de eisen van patiënten, artsen en medisch personeel: naargelang de LED-modules individueel of gezamenlijk geschakeld worden, neemt SINUS de lees-, ruimte- of onderzoeksverlichting op zich.
  Meer informatieMinder informatie
  Intelligent aanstuurbare LED-printplaten zorgen dan weer voor maximale flexibiliteit bij de inrichting van de ruimte. Zo kan de positie van de verlichting met een selectieschakelaar aan het aantal bedden en hun opstelling worden aangepast zodat op elk moment perfect licht ter beschikking staat. Bij SINUS met tunableWhite technologie kunnen ook biologisch doeltreffende lichtconcepten worden gerealiseerd die de inwendige klok van patiënten synchroniseren met het verloop van de dag.

  » Lees hier meer over SINUS

  Zumtobel. Het licht.

 • 06/2015
  Lichtoplossingen

  Moderne sfeer in privékliniek Montefiore

  Een victoriaans gebouw in Hove in Engeland, oorspronkelijk een meubelopslagplaats, later gebruikt als kantoor, werd omgebouwd tot privékliniek Montefiore. Deze voorgeschiedenis bracht heel wat uitdagingen met zich mee die van de verbouwing een boeiende architectonische opdracht maakten.
  Meer informatieMinder informatie
  Met behulp van de interieurarchitectuur en de verlichting moest met het oog op het welzijn van de patiënt een hotelachtige atmosfeer worden gecreëerd.

  Welke lichtoplossing aan de gestelde eisen beantwoordde, leest u in het projectverslag op onze website.

  » Naar het projectverslag

  Zumtobel. Het licht.

 • 06/2015
  Producten

  ONDARIA zorgt voor een aangename ruimtelijke atmosfeer

  Grootschalig diffuus licht verhoogt het welzijn en maakt ruimtes visueel groter en ruimer. De homogene verlichting en de gereduceerde hoogte laten de armatuur zweven als een schijf; bij de opbouwmontage wordt dit effect nog versterkt door het geringe indirecte lichtaandeel. De optionele wandmontage en de ronde vormgeving maken de weg vrij voor veelzijdige toepassingsmogelijkheden.
  Meer informatieMinder informatie
  ONDARIA tunableWhite maakt een traploze instelling van de kleurtemperatuur tussen 3000 K en 6000 K mogelijk en is dus perfect geschikt voor biologisch werkzame lichtoplossingen. ONDARIA is verkrijgbaar als inbouw-, opbouw- en pendelarmatuur.

  » Lees hier meer over ONDARIA

  Zumtobel. Het licht.

 • 06/2015
  Ondernemingen

  Nieuwe brochure "Licht voor gezondheid en verzorging"

  Ziekenhuizen en zorgcentra vragen om complexe lichtoplossingen: artsen en verplegend personeel hebben verschillende lichtsituaties nodig om in verschillende omstandigheden geconcentreerd te kunnen werken. Voor de patiënten wordt dan weer een feelgoodatmosfeer nagestreefd.
  Meer informatieMinder informatie
  In de nieuwe brochure "Licht voor gezondheid en verzorging" leest u meer over de verschillende eisen, hoe u deze optimaal kan vervullen en welke meerwaarde LED-lichtoplossingen van Zumtobel daarbij kunnen bieden.

  » Naar de brochure

  Zumtobel. Het licht.

 • 06/2015
  Lichtoplossingen

  AVEVE kiest voor NOW! – Licht dat zichzelf terugbetaalt

  Voor zijn nieuwe verlichting kiest AVEVE Sint Truiden voor NOW!, een innoverend concept van Zumtobel : Licht dat zich vanzelf betaald. Een all-in lichtoplossing - inclusief installatie en onderhoud - met de recentste LED technologie en die tot 72% bedrijfskostenbesparing leidt!
  Meer informatieMinder informatie
  NOW! biedt licht aan in de vorm van een service. Men krijgt het beste licht voor de specifieke taken zonder aankoop van armaturen en zonder zorgen om de werking ervan.

  Voordelen van NOW! tegenover de traditionele aankoop van armaturen :
  •    Onmiddellijke winst, de kostenbesparing is hoger dan de NOW! vergoeding.
  •    Geen investering, de vaste, maandelijkse NOW! vergoeding dekt alle kosten.
  •    Geen risico, All-in garantie en onderhoudsprestaties.
  •    Geen kosten voor ombouw, kant en klare projectrealisatie door een team van experts.

  » Lees hier meer over NOW! Licht, dat sich vanzelf betaalt

  Zumtobel. Het licht.

 • 06/2015
  Ondernemingen

  ecoCALC light maakt efficiëntieberekeningen nu nog eenvoudiger

  Met ecoCALC berekent en vergelijkt u de economische efficiëntie van lichtoplossingen over hun hele levenscyclus. Niet alleen de investeringskosten worden berekend, ook de financiële aspecten van een verlichting die spaarzaam omgaat met onze natuurlijke grondstoffen worden in rekening gebracht, bijv. onderhoudskosten.
  Meer informatieMinder informatie
  De nieuwe vereenvoudigde onlineversie ecoCALC light beperkt de invoervelden tot het absolute minimum en kan zonder installatie op computer of tablet gebruikt worden; het programma steunt daarbij op dezelfde berekeningsmethoden als de beproefde softwarevariant.

  » Nu ecoCALC light testen

  Zumtobel. Het licht.

 • 04/2015
  Lichtoplossingen

  Hoofdzetel van Leica Camera AG straalt in licht van Zumtobel

  Het Leitz-Park, een ontwerp van de Frankfurtse architecten Gruber + Kleine Kraneburg, vormt het decor voor de nieuwe hoofdzetel van Leica Camera AG, vlakbij haar eerste vestiging in Wetzlar.
  Meer informatieMinder informatie
  Zumtobel realiseerde in nauwe samenwerking met de lichtingenieurs hpi Himmen en Lichtvision een lichtoplossing die met duidelijke vormen en een discreet design de zelfbewuste en tegelijk gereserveerde architectuur van het Leitz-Park ondersteunt.

  Op onze website kan u lezen hoe de lichtoplossing van Zumtobel de veelvuldige eisen vervult en waarom de armatuurreeks PANOS infinity de opdrachtgever kon bekoren.

  » Naar het projectverslag

  Zumtobel. Het licht.

 • 04/2015
  Lichtoplossingen

  Flexibele en individualiseerbare lichtoplossing voor Kaspersky

  In het Kaspersky lab in Moskou werken rond de 1.600 werknemers aan de nieuwste ontwikkelingen van de Russische softwareonderneming.
  Meer informatieMinder informatie
  Op kantoor moest in de eerste plaats het juiste licht voor flexibele arbeidssituaties worden verzekerd. Aanpassingsvermogen en individualiseerbaar waren hierbij de doorslaggevende criteria. De onderneming hechtte ook veel belang aan een duurzame bouwwijze en stelde architecten en ingenieurs voor de uitdaging om voor alle technieken te focussen op efficiëntie en milieuvriendelijkheid.

  In ons projectverslag leest u meer over de bij Kaspersky gebruikte globale lichtoplossing.

  »Naar het projectverslag

  Zumtobel. Het licht.

 • 04/2015
  Ondernemingen

  Ontdek het beste licht voor kantoor

  Op onze speciale site over het thema 'kantoorverlichting' tonen we u hoe u met de juiste lichtoplossing het welzijn verhoogt, een identiteit creëert en de kosten verlaagt.
  Meer informatieMinder informatie
  In onze globale gebruikersstudie leest u aan welk licht mensen op kantoor de voorkeur geven en welke factoren het welzijn verhogen.

  » Naar de speciale site

  Zumtobel. Het licht.

 • 04/2015
  Evenementen

  Terugblik op het Year of Light seminarie in Dornbirn

  De Zumtobel Group organiseerde op 9 en 10 april naar aanleiding van het Internationale Jaar van het Licht een seminarie met een aantal prominente sprekers. De circa 900 bezoekers in Bregenz en Dornbirn werden er vergast op interessante voordrachten over de thema's licht en kunst, stedenbouwkundige planning, breinonderzoek en IoT – het Internet of Things. Presentaties over de meest recente productinnovaties en rondleidingen bij actuele architectuurprojecten rondden het programma af.
  Meer informatieMinder informatie
  Voor de ongeveer 900 deelnemers aan het Year of Light seminarie in het theatergebouw in Bregenz en de hoofdzetel van de Zumtobel Group in Dornbirn stonden de twee dagen volledig in het teken van het licht. Er was dan ook voldoende aanleiding om te vieren: niet alleen het door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale Jaar van het Licht maar ook het 65-jarige jubileum van Zumtobel en tien jaar Lichtforum in Dornbirn.

  "Licht is leven"
  "Light is life“, zo luidde de titel van de openingsrede van Olafur Eliasson in het theatergebouw van Bregenz. In zijn voordracht toonde hij op indrukwekkende wijze wat licht voor de mens en ook voor hem als persoon betekent en plaatste hij dit in de context van zijn werk. Daarbij sprak hij ook over zijn jarenlange samenwerking met Zumtobel.

  Hierna volgde een lezing die gewijd was aan de steden in het zuiden: Hubert Klumpner, medeoprichter van het architectuurkantoor Urban-Think Tank (U-TT) in Caracas en werkzaam aan het Departement voor Architectuur van de ETH van Zürich, sprak over de talrijke uitdagingen voor de stedenbouwkundige planning en toonde mogelijke oplossingen om het leven in steden waardevol te maken. Daarbij kwam onder andere het Vertical Gym aan bod, dat bij de Zumtobel Group Award 2014 met een tweede plaats werd onderscheiden.

  Aansluitend presenteerden de neuromarketingexperts van de Gruppe Nymphenburg, Dr. Hans-Georg Häusel en Bernd T. Werner, de werking van het menselijk brein en legden ze uit wat we moeten verstaan onder Limbic® en hoe we daarmee doelgroepen in winkels kunnen activeren en zo het commercieel succes van deze zaken kunnen verhogen.

  De voordracht van Karl Jónsson, IoT Architekt bij Tridonic, onder de titel "The Internet of Things (IoT) and Lighting beyond Light“ was gewijd aan de technische mogelijkheden van de netwerksamenleving en de impact hiervan op het licht en de mens.

  Winnaars van de Zumtobel Group Award
  Het galadiner 's avonds stond helemaal in het teken van de Zumtobel Group Awards. Hans-Jürgen Commerell, curator van de Zumtobel Group Award van het AEDES Architecture Forum in Berlijn, stelde er samen met Astrid Kühn van de Zumtobel Group de winnaars van de Zumtobel Group Awards 2014 voor.

  Wereldpremière van de nieuwe Zumtobel highlights op vrijdag
  In de nieuwe hal 7 van het Lichtforum aan de hoofdzetel van de Zumtobel Group werden op vrijdag op een ruimte van meer dan 1600 vierkante meter de nieuwe generaties van de Zumtobel productreeksen SUPERSYSTEM, TECTON en SLOTLIGHT infinity in wereldpremière voorgesteld. Ook de nieuwe producten van de merken Thorn en Tridonic werden er gepresenteerd.

  Naast rondleidingen door het Lichtlaboratorium en de fabriek rondden architectuurrondleidingen op beide dagen het programma af. Zo konden de deelnemers het nieuwe Monforthaus in Feldkirch, het innovatieve gebouw 2226 in Lustenau en het Kunsthuis in Bregenz bezichtigen.

  Year of Light

  Zumtobel. Het licht.
 • 03/2015
  Ondernemingen

  LIGHT IN TIME – Biologisch licht voor oriëntatie in de tijd

  Verschillende chronotypes, verschillende dagbestedingen, werk- en vrijetijdslocaties stellen individuele eisen aan biologisch werkzame lichtoplossingen. In het volgende wetenschappelijke artikel kan u lezen welke bijdrage licht kan leveren om orde te brengen in deze talrijke tijdsgebonden factoren.
  Meer informatieMinder informatie
  Lichtwerking globaal bekeken – visueel, emotioneel, biologisch!
  De meest begeerde kantoorwerkplekken situeren zich aan het venster ondanks de mogelijke verblinding door de zon. Aan het venster staat de hoogste verlichtingssterkte voor de visuele taken ter beschikking (visuele lichtwerking). Vrij zicht op de buitenwereld kan bevorderlijk zijn voor de stemming. Bovendien zorgt de dynamiek van het daglicht voor afwisseling (emotionele lichtwerking). De stabilisatie van de inwendige klok, ons timingsysteem, functioneert optimaal in combinatie met natuurlijke lichtinvloeden en de hoge lichtdosissen aan het venster (biologische werking van licht).

  De lichtconfiguratie aan werkplekken begint traditioneel bij de normvereisten, die eerder betrekking hebben op visuele en deels emotionele aspecten. Met de norm DIN SPEC 67600 (04/2013) werden waardevolle nieuwe configuratieaanbevelingen voor een biologisch werkzame verlichting toegevoegd. De factor tijd speelt hier voor het eerst een uiterst belangrijke rol. Want daglicht is voor de inwendige klok van de mens de belangrijkste timer en is in ruime mate bepalend geweest voor onze activiteits- en herstelfasen – vooral vóór de algemene verspreiding van kunstlicht. Het oog is niet alleen een centraal orgaan voor het visuele zintuig. Veeleer heeft het oog met zijn circadiane fotoreceptoren op het netvlies ook een interfacefunctie voor de oriëntatie in de tijd. Deze informatie wordt doorgestuurd naar de hersenen, meer bepaald naar de suprachiasmatische nucleus (SCN), die als de centrale gangmaker van het timingsysteem geldt. Via verschillende opeenvolgende lichamelijk processen zoals bijvoorbeeld de hormonale sturing vervult dit systeem de primaire timerfunctie. Kunstlicht kan in aanvulling op het daglicht een invloed hebben op de activering en een goede slaap – en dus ook op ons welzijn en onze gezondheid.

  LIGHT IN TIME – een analyse van natuur en mens in het kader van het tijdsverloop
  De tijdsgebonden invloeden op het kunstlicht zijn gebaseerd op natuurlijke geografische en meteorologische gegevenheden: veranderingen in de daglichtstralen door het jaar heen en elkaar overlappende weersafhankelijke schommelingen. Bij de configuratie van LIGHT IN TIME lichtoplossingen wordt vooral rekening gehouden met de mens. Verschillende chronotypes, andere agenda's, werk- en vrijetijdslocaties stellen individuele eisen aan biologisch werkzame lichtoplossingen. Licht kan een bijdrage leveren om orde te brengen in deze talrijke tijdsgebonden factoren.


  LIGHT IN TIME – een analyse van natuur en mens in het kader van het tijdsverloop

  De globale aanpak bij biologisch werkzame lichtoplossingen stelt de mens centraal. Het kunstlicht is aangepast aan de daglichtsituatie, biedt aan de gebruikers individuele aanpassingsmogelijkheden en houdt rekening met de emotionele werking van licht.

  De wegbereiders: nieuwe technologieën en wetenschappelijk bevindingen
  De norm DIN SPEC 67600:2013-04, die door experts uit verschillende technische disciplines werd uitgewerkt, geeft voor het eerst concrete configuratieaanbevelingen voor een biologisch werkzame verlichting. Zo worden innovatieve technische mogelijkheden en actuele bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek samengebracht. De circadiane fotoreceptoren op het netvlies worden optimaal aangesproken via een hoge intensiteit van het blauwachtige spectrale aandeel. Ze moeten echter binnen een passend tijdframe geactiveerd worden. Voor de overgang naar herstelfasen staat dan weer eerder een gereduceerd, roodachtig licht op het programma. Deze noodzakelijke veranderingen van spectrale verdelingen in combinatie met de verlichtingssterktes wordt door de LED-technologie met » tunableWhite optimaal ondersteund. Toch mag de biologische werking van licht niet gereduceerd worden tot het thema lichtkleur alleen. Daarvoor zijn de invloeden van verschillende configuratieaanzetten op het circadiane systeem te veelvuldig (zie tabel in norm DIN SPEC 67600). 

  Extract uit DIN SPEC 67600:2013-04

  Een hogere biologische lichtimpact wordt opgewekt door Een geringere biologische lichtimpact wordt opgewekt door
  een hogere verlichtingssterkte een geringere verlichtingssterkte
  een langere expositieduur een kortere expositieduur
  hogere blauwaandelen geringere blauwaandelen
  tweedimensionaal licht puntvormig licht
  dynamische lichtveranderingen constant licht
  geringere stralingssterkte voorafgaand aan de beschouwde lichtexpositie*  
  het licht 's morgens heeft de grootste impact op de synchronisatie van de inwendige klok het licht 's namiddags heeft een eerder geringe impact op de inwendige klok
     
  * Personen die voorafgaand aan de lichtexpositie gedurende een langere tijd aan het donker waren aangepast, zijn gevoeliger voor licht en zullen sterker reageren

  LIGHT IN TIME volgt in eerste instantie de natuur en de mens
  Waarop u bij de realisatie van LIGHT IN TIME lichtoplossingen moet letten:

  1) Het kunstlicht moet zoveel mogelijk het natuurlijke dagverloop volgen en mag slechts ter aanvulling ingezet worden.

  2) Persoonlijk kunnen ingrijpen in de lichtvoorwaarden vormt de basis voor een hoge aanvaardingsgraad bij de gebruikers. Vooral door de invloed van LIGHT IN TIME oplossingen op lichamelijke functies moeten individuele bedieningsmogelijkheden ter beschikking gesteld worden. Zo wordt rekening gehouden met de behoeften van mensen en wordt manipulatie vermeden.

  3) Een globale aanpak van de lichtwerking is essentieel: vooral emotionele en biologische aspecten moeten op evenwichtige wijze in de configuratieaanpak worden opgenomen.
  LIGHT IN TIME volgt in eerste instantie de natuur en de mens

  Bron: Zumtobel Research, Fraunhofer IAO: Globale gebruikersstudie over de waargenomen lichtkwaliteit op kantoor.

  Voorbeeld: Enerzijds werkt een sterk blauwachtige lichtkleur biologisch ondersteunend wanneer deze op het juiste moment in de juiste hoeveelheid ter beschikking wordt gesteld. Anderzijds ervaren veel mensen een hoog blauwaandeel afhankelijk van individuele voorkeur, weerssituatie, visuele taak of ruimtelijke inrichting als onaantrekkelijk of zelfs storend (zie afbeelding).

  En niet te vergeten: geoptimaliseerde LIGHT IN TIME concepten voor de stabilisatie van het timingsysteem beginnen en eindigen niet aan de receptie van het kantoorgebouw. Ze werken ook door in de private levenssfeer en in de vrijetijdsbesteding. Sport bij daglicht werkt bijvoorbeeld stabiliserend en is bevorderlijk voor de slaap terwijl lang voor het beeldscherm staren 's avonds contraproductief is. LIGHT IN TIME steunt op de configuratie van licht en duisternis over een tijdspanne van 24 uur – alles op zijn tijd!

  Zumtobel. Het licht.

 • 03/2015
  Producten

  SEQUENCE bekroond met de Red Dot Best of the Best designprijs

  De innovatieve LED-pendel- en opbouwarmatuur SEQUENCE werd bij de Red Dot product award 2015 onderscheiden met de titel "Red Dot Best of the Best" voor haar optimale designkwaliteit en richtinggevende vormgeving.
  Meer informatieMinder informatie
  In samenwerking met zowel interne als externe architecten, lichtingenieurs en designers is met SEQUENCE een heel unieke armatuur ontstaan die zich richt naar de verlichtingstaken op kantoor en de mogelijkheden van de moderne LED-technologie ten volle benut.

  De perfect tegen verblinding beschermde armatuur is in een lengte van 1200 mm met 8 en in een lengte van 2100 mm met 14 LED-modules uitgerust. Met een efficiëntie van 100 lm/W bij een armatuurlichtstroom tot 9000 lm maakt SEQUENCE economisch werken op kantoor mogelijk.

  » Naar de productsite

  Ontdek de mogelijkheden van deze innovatieve armatuur in drie video's die de geïntegreerde intelligentie, het functionele design en de op maat gesneden lichtsequenties van SEQUENCE illustreren.

  » Naar de video's

  Zumtobel. Het licht.

 • 03/2015
  Producten

  Red Dot product award voor AXON en INTRO

  De LED-armaturen SEQUENCE en INTRO van Zumtobel konden de jury van de Red Dot product award 2015 overtuigen.
  Meer informatieMinder informatie
  De ongeëvenaard slanke LED-pendelarmatuur AXON verbindt een attractief, rechtlijnig design met een efficiëntie tot 115 lm/W. De indirect/directe armatuur is uitgerust met de meest recente LED-lenstechnologie en haalt zo een uitstekende verblindingsbescherming, ondanks de doorsnede van nauwelijks 38 bij 38 millimeter. AXON verzekert een efficiënte verlichting van de werkplek en tegelijk een gelijkmatige verlichting van het plafond.

  » Lees hier meer over AXON

  Het verlichtingssysteem INTRO biedt voor de handel in één design een efficiënte en maximaal individualiseerbare verlichtingsoplossing voor de verschillende zones van een shop: van etalage over rekken en nissen tot promotiestanden.

  » Lees hier meer over INTRO

  Zumtobel. Het licht.

 • 03/2015
  Lichtoplossingen

  Fruitcoöperatie Texel profiteert van verlichtingsrenovatie

  De fruitcoöperatie Texel verzamelt de hele appeloogst van haar 350 leden aan haar vestiging in Naturns in Zuid-Tirol om er het fruit te sorteren, te verpakken en vervolgens wereldwijd te verkopen.
  Meer informatieMinder informatie
  Onlangs werd de verlichting van de sorteer- en opslaghallen gerenoveerd. De bestaande verlichting verbruikte immers niet alleen teveel elektriciteit maar kon ook inzake verlichtingssterkte niet de vereiste waarden halen.

  Voor de nieuwe LED-halarmatuur » CRAFT daarentegen vormen 500 Lux voor de werkzones en 300 Lux voor de transportbanden geen enkel probleem. In ons PDF-projectverslag komt u meer te weten over de voordelen van de nieuwe lichtoplossing.

  » Naar het projectverslag

  Zumtobel. Het licht.

 • 03/2015
  Producten

  De logistieke expert: TECTON LED Narrow Beam

  TECTON LED maakt van lamp, lichtbalk en reflector één optisch en functioneel geheel. Dit wordt mogelijk gemaakt door een 100% doorlopende LED-lichtlijn zonder onderbreking.
  Meer informatieMinder informatie
  Speciaal ontwikkeld voor logistieke toepassingen, garandeert het sterk gebundelde licht van de Narrow Beam optiek een gelijkmatige en efficiënte verlichting van verticale rekfronten en een goede verlichting van de gangen tussen de rekken. Middelhoge en hoge ruimtes worden met een maximale lichtpunthoogte van 18 meter uitstekend bediend.

  » Lees meer over TECTON LED

  Zumtobel. Het licht.

 • 03/2015
  Lichtoplossingen

  Gebrüder Weiss bespaart meer dan 60% energie dankzij innovatieve LED-lichtoplossing

  Gebrüder Weiss, een van de belangrijkste Europese dienstverleners op het vlak van transport en logistiek, zet zijn jarenlange partnerschap met Zumtobel verder. Aan de bedrijfsvestiging in Pöchlarn werden conventionele fluorescentielampen in een ongeveer 2.250 vierkante meter grote overslaghal door modulaire TECTON LED lichtlijnarmaturen vervangen.
  Meer informatieMinder informatie
  Markus Nisch, Hoofd Immobiliën en Facility Management bij Gebrüder Weiss, verduidelijkt de ecologische en economische voordelen van de verlichtingsrenovatie: "Het jaarlijkse elektriciteitsverbruik daalde van 1,2 miljoen tot onder de 465.000 Kilowattuur. Dit betekent een vermindering van de met de verlichting samenhangende CO2-uitstoot met nagenoeg 139 ton per jaar."

  » Naar het projectverslag

  Zumtobel. Het licht.

 • 03/2015
  Ondernemingen

  Nieuwe brochure belicht de logistieke sector

  Logistieke opslagplaatsen zijn vaak immens grote hallen met een evenredig grote behoefte aan energie voor de verlichting. Daarom is energie-efficiëntie een van de centrale thema's, vooral in het licht van de dagelijkse bedrijfskosten.
  Meer informatieMinder informatie
  In onze toepassingsbrochure “Licht voor industrie en techniek: Logistiek" leest u alles over de meerwaarde van een nieuwe lichtoplossing op basis van de voordelen van innovatieve armaturen en een intelligente lichtsturing. LED-lichtoplossingen openen heel nieuwe mogelijkheden op het vlak van duurzaamheid, betrouwbaarheid en efficiëntie. Hogere verlichtingssterktes en een betere verblindingsbescherming bevorderen de productiviteit van werknemers en helpen om fouten te vermijden.

  » Naar de brochure

  Zumtobel. Het licht.

 • 02/2015
  Lichtoplossingen

  Twee LED-producten van Zumtobel bekroond met iF DESIGN AWARDS

  Voor de zoveelste keer ontving Zumtobel een hoogste onderscheiding voor haar designcompetentie: de LED-armaturen SEQUENCE en INTRO werden door de jury van de iF DESIGN AWARDS 2015 bekroond voor hun uitstekend productdesign en efficiënte lichttechnologie.
  Meer informatieMinder informatie
  De 53-koppige jury van experts van de iF DESIGN AWARD 2015 waardeert in de categorie productdesign het vormgevend vermogen van de LED-pendel- en -opbouwarmatuur SEQUENCE en van het LED-spotsysteem INTRO.

  Intelligent design vervult voor Zumtobel zowel esthetische als functionele eisen. Het productontwerpteam van Zumtobel ontwikkelt autonoom en in nauwe samenwerking met gerenommeerde designers producten die zich onderscheiden door hun maximale functionaliteit en een gereserveerde vorm. De nieuwe prijzen bevestigen eens te meer dit streven van Zumtobel.

  Meer informatie over de winnaars vindt u op onze productsites:
  » Naar de LED-pendel- en -opbouwarmatuur SEQUENCE
  » Naar het LED-spotsysteem INTRO

  De officiële prijsuitreiking vindt plaats in de BMW Wereld in München op 27 februari 2015.

  Zumtobel. Het licht.
 • 02/2015
  Ondernemingen

  Heron kiest voor NOW! – Licht dat zichzelf terugbetaalt

  In de komende acht jaar zal de Zumtobel Group de exploitatie van de industrieverlichting van Heron, een Oostenrijkse fabrikant van automatiseringscomponenten, overnemen.
  Meer informatieMinder informatie
  De Zumtobel Group zal in de komende jaren de exploitatie van de industrieverlichting van Heron op zich nemen. In dit allesomvattende pakket zijn de vervanging van de bestaande verlichting, de installatie en inbedrijfstelling van de nieuwe, energie-efficiënte lichtoplossing van Zumtobel evenals de opvolging van het energieverbruik en het onderhoud van de installatie inbegrepen. De renovatie wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de bestaande elektropartner, de firma Elektro Willi uit Andelsbach.

  Thoms Bischof, Executive Vice President Zumtobel, verduidelijkt het aanbod: "Door het gebruik van energie-efficiënte LED-armaturen worden de kosten voor elektriciteit en onderhoud elke maand met 52% verminderd. De afrekening gebeurt via de gerealiseerde vermindering van de bedrijfskosten." Christian Beer, afgevaardigd beheerder van de Heron groep, zegt hierover het volgende: "Omdat we geen investering moeten doen, blijven de middelen vrij voor de ontwikkeling van onze producten, wat uiteindelijk ten goede komt aan onze klanten."

  Heron zelf krijgt zonder bijkomende kosten een nieuwe installatie met een hogere lichtsterkte. "De experts van Zumtobel hebben ons competent advies gegeven en op maat van onze specifieke behoeften een pakket samengesteld. De Heron groep ontvangt alles van één en dezelfde firma, inclusief energiemonitoring en eventuele onderhoudswerken, en moet zich nergens om bekommeren. We krijgen op die manier een duurzame, bedrijfszekere lichtinstallatie en aanzienlijke energiebesparingen", zo vat Christian Beer de voordelen voor de klant samen.

  In fase één wordt de verlichting in een bestaande hal gerenoveerd en het verlichtingsniveau van 300 tot de gewenste 400 Lux verhoogd. De oude, inefficiënte halreflectorarmaturen worden vervangen. Heron koos daarbij voor een hoogwaardige lichtoplossing van Zumtobel. Zo zullen 76 CRAFT LED-armaturen van 196 Watt met een levensduur van 50.000 uur geïnstalleerd worden. Ondanks een hogere verlichtingssterkte wordt een energie- en kostenbesparing van 52% gegarandeerd. In fase twee zal ook de gevel- en tuinverlichting gerenoveerd worden.

  » Lees meer over NOW!, het licht dat zichzelf terugbetaalt.

  Zumtobel. Het licht.
 • 02/2015
  Lichtoplossingen

  PANOS infinity: Maximale armatuurefficiëntie bij een uitstekende kleurweergave

  Met een armatuurefficiëntie tot 120 Lumen per Watt verzet PANOS infinity opnieuw de bakens op de markt. Deze uitstekende armatuurefficiëntie is mogelijk gemaakt door het gebruik van innovatieve, meerkanalen-LED-technologieën met rood/wit-printplaten en andere  hoogwaardige componenten die zich in het optische armatuursysteem verenigen.
  Meer informatieMinder informatie
  Met een Ra-waarde boven 90 plaatst PANOS infinity stableWhite zich kwalitatief aan de top van de LED-downlights. PANOS infinity is over de hele wereld verkrijgbaar in de kleurtemperaturen 2700 K, 3000 K en 4000 K.

  » Meer info

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2015
  Ondernemingen

  Doelgroepen activeren met Zumtobel Limbic® Lighting

  Vooral binnen het toepassingsdomein 'presentatie en verkoop' is de werking van het licht nauw verbonden met de koopmotieven van het aangesproken klantensegment. Op basis van de wetenschappelijke studie Limbic® Lighting kon Zumtobel drie basisconcepten uitwerken. Zo kunnen met fundamentele verschillen in de lichtconfiguratie verschillende doelgroepen geactiveerd worden. 
  Meer informatieMinder informatie
  Op onze speciale site leest u hoe u op basis van de studieresultaten de verlichting kan optimaliseren om het welbevinden van uw klanten te bevorderen, de duur van hun aanwezigheid te verlengen en daarmee ook de kans op een koopbeslissing te verhogen.

  » Naar de speciale site

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2015
  Ondernemingen

  Nieuwe brochure "Licht voor presentatie en verkoop"

  Verlichtingsscenario's die zich naar de specifieke doelgroep richten, worden binnen het toepassingsdomein 'Presentatie en verkoop' almaar belangrijker. Bij het concipiëren van deze lichtoplossingen spelen authenticiteit, individualisering, het sterk verkleinen van de armaturen en een precieze accentuering een centrale rol.
  Meer informatieMinder informatie
  De nieuwe toepassingsbrochure "Licht voor presentatie en verkoop" bespreekt in de drie hoofdstukken Retail, Automotive en Supermarkt de diverse relevante punten voor de lichtconfiguratie. Zo leert u hoe u met intelligent geconfigureerd licht uw verkoopsucces kan verhogen en tegelijk energie en kosten kan besparen.

  » Brochure downloaden

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2015
  Lichtoplossingen

  Nieuwe Spar vlaggenschipwinkel met integrale LED-lichtoplossing.

  Voor de nieuwe markthal van winkelketen Spar in Boedapest heeft Zumtobel een efficiënt LED-lichtconcept gerealiseerd dat de verkochte producten optimaal presenteert en tegelijk een aantrekkelijke atmosfeer creëert waarin klanten zich goed voelen en winkelen een beleving wordt.
  Meer informatieMinder informatie
  De architectonisch complex opgezette markthal in het MOM Park werd ontworpen door het Boedapestse architectuurkantoor LAB5. In nauwe samenspraak met de architecten realiseerde Zumtobel een efficiënte LED-lichtoplossing die zich volledig in de ruimtelijke architectuur integreert en met behulp van accentverlichting de koopwaar in scène zet. In ons projectverslag kan u lezen welke lichtoplossing wordt gebruikt en hoe de versheid van de levensmiddelen wordt geaccentueerd.

  » Naar het projectverslag

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2015
  Lichtoplossingen

  Het Amsterdam Light Festival in foto's

  Onder het motto "A Bright City" transformeerde het Amsterdam Light Festival de hoofdstad van Nederland van 27 november 2014 tot 18 januari 2015 in een gigantisch lichtkunstfestival.
  Meer informatieMinder informatie
  Op de waterroute "Water Colours" konden bezoekers boeiende kunstwerken ontdekken die deels interacties aangingen met voorbijgangers.

  Langs het Illuminade wandelpad toverden meer dan 40 lichtkunstwerken van internationale kunstenaars de stad om tot een lichtgevende metropool. Zumtobel ondersteunde het evenement als hoofdsponsor. Op  » www.lightlive.com vindt u impressies van het festival.

  » Naar de foto's (© Janus van den Eijnden)

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2015
  Evenementen

  Openingsevenement voor het "International Year of Light" in Amsterdam

  Nog voor het officiële openingsevenement van de UNESCO in Parijs voor het "International Year of Light and Light-based Technologies (iYL2015)" vond in Amsterdam op 15 januari al een evenement over dit thema plaats.
  Meer informatieMinder informatie
  Op initiatief van VN-Ambassadeur Rogier van der Heide en Kobus Kuipers, hoofd van de afdeling Nanofotonica aan de FOM Universiteit AMOLF, hielden wereldbekende persoonlijkheden als Robbert Dijkgraaf en Ben van Berkel voordrachten over lichtthema's uit verschillende disciplines. Moderator Rogier van der Heide, Chief Marketing & Design Officer van de Zumtobel Group, gidsde het publiek doorheen een boeiende namiddag. Alle video's van de in het Engels gegeven voordrachten vindt u op » lightlive.com.

  » Naar de video's

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2015
  Lichtoplossingen

  Zumtobel Masterpieces Collection

  15. januari 2015 – 28. februari 2015
  Meer informatieMinder informatie
  Zumtobel brengt ter afsluiting van het » Amsterdam Light Festival een selectie meesterwerken op het gebied van lichtkunst naar Amsterdam.

  Starbrick – Olafur Eliasson
  eL – Daniel Libeskind
  VorteXX – Zaha Hadid & Patrik Schumacher
  LQ Chandelier – Hani Rashid

  De besten geven het beste van zichzelf
  Kunstenaars, bouwkunstenaars en designers gebruiken licht als inrichtingsmiddel. Zumtobel helpt hen om hun visionaire ideeën te realiseren. Zo ontstaan in nauwe samenwerking met belangrijke protagonisten van onze tijd absolute Masterpieces. Enerzijds armatuur, anderzijds kunstwerk, zijn deze Masterpieces een stuwende kracht voor innovaties bij Zumtobel. Voor deze reeks geven de besten het beste van zichzelf: Olafur Eliasson, Zaha Hadid, Daniel Libeskind, Hani Rashid – en Zumtobel.

  Overige informatie: » www.zumtobel.nl/masterpieces

  ARCAM
  Prins Hendrikkade 600
  1011 VX Amsterdam
  » www.arcam.nl

  Di – zo 13.00-17.00 uur

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2015
  Lichtoplossingen

  Designerlabel Maison Ullens schittert in LED-licht van Zumtobel

  OMA, het internationale architectuurkantoor met zetel in Rotterdam, hield de pen vast bij de ontwikkeling van het inrichtingsconcept voor de eerste "Maison Ullens“ boetiek in Parijs.
  Meer informatieMinder informatie
  In de nieuwe vlaggenschipwinkel wordt de nieuwste mode door de minimalistische en toch krachtige LED-spot VIVO XS effectvol in scène gezet. Met een uitstekende kleurweergave van Ra > 90 worden de hoogwaardige stoffen authentiek en veilig verlicht.

  Welke Zumtobel producten voor de aangenaam gelijkmatige basisverlichting en voor de gerichte accentuering in de rekken werden ingezet, leest u in ons projectverslag.

  » Hier leest u meer hierover

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2015
  Producten

  Drie producten bekroond met Good Design Award

  Niet minder dan drie producten van Zumtobel konden de jury van de gerenommeerde Good Design Awards overtuigen.
  Meer informatieMinder informatie
  Uit meer dan 700 ingediende producten uit 36 landen koos een jury in New York en Los Angeles de beste productdesigns en reikte ze Good Design Awards uit. Met de LED-spot VIVO XS, het modulaire LED-lichtsysteem INTRO en de LED-armatuurreeks LIGHT FIELDS evolution werden niet minder dan drie Zumtobel producten voor hun design en lichtkwaliteit bekroond met de felbegeerde Good Design Award 2014.

  LED-spot VIVO XS
  Met een minimale diameter van 65 mm is VIVO XS de kleinste op de markt verkrijgbare spot voor een krachtige retailverlichting tot 1.000 lm, uiterst geschikt voor de verlichting van kleinere verkoopruimtes. Zijn minimale afmetingen dankt de kleinste telg uit de VIVO productreeks aan de innovatieve combinatie van een passieve koeling en compacte LED-optiek. De lichtkwaliteit daarentegen is absoluut maximaal. De spot munt uit door een hoge kleurweergave (Ra > 90) en een effectvolle lichtverdeling met een hoge luminantie.

  Ontwerper: EOOS

  » Hier komt u meer te weten over VIVO XS

  LED-lichtsysteem INTRO
  Het verlichtingssysteem INTRO biedt voor de handel een efficiënte en maximaal individualiseerbare verlichtingsoplossing voor de verschillende zones van een shop. Van etalage over rekken en nissen tot promotiestanden – INTRO is voor elke zone inzetbaar. De basis van het systeem wordt gevormd door zeer flexibel richtbare spotmodules die afhankelijk van de verlichtingstaak met verschillende lichtkleuren of uitstralingshoeken gecombineerd kunnen worden. De scheiding van lichtmodules en installatiekader biedt aan ingenieurs en architecten een grote speelruimte:

  Met de ontwikkeling van de liteCarve® reflectortechnologie is Zumtobel er als eerste in geslaagd om met een reflector met instelbare vorm een evenwichtige rechthoekige lichtverdeling te realiseren. Uitgaand van een puntlichtbron leidt de reflector het licht 100 % indirect en doelgericht af en maakt zo de verlichting van verticale vlakken, rekken en displays mogelijk.

  Ontwerper: Chris Redfern, Sottsass Associati

  » Lees hier meer over INTRO

  LED-armatuurreeks LIGHT FIELDS evolution
  De integratie van lichtdioden in het kader van LIGHT FIELDS evolution maakt een revolutie in het design mogelijk. De vlakke lichtmodule vervult veeleisende verlichtingsprojecten met veel bravoure en in een eenvormig design. Van inbouw- over opbouw- tot pendelarmaturen en staanlampen, elke armatuur beschikt over een speciaal ontwikkelde, schitterende micropiramideoptiek MPO+ die alle hoge visuele eisen aan de werkplek vervult. 

  De exact op de uitstralingskarakteristiek van de LED-lichtpunten afgestemde optiek garandeert verblindingvrij licht (UGR < 19 en L65 < 1.500 cd/m²) en een uiterst diffuse lichtverdeling. Indirecte verblinding aan notebook of tablet behoort daarmee definitief tot het verleden. Dankzij de tunableWhite technologie kunnen gebruikers de kleurtemperatuur van de LED-armatuurreeks LIGHT FIELDS evolution traploos tussen 3000K en 6000K instellen.

  Ontwerper: Chris Redfern, Sottsass Associati

  » Lees hier meer over LIGHT FIELDS evolution

  Over de Good Design Award
  Opgericht in 1950, geldt de Good Design Award als een van de meest gerenommeerde designprijzen ter wereld. De Good Design Award werd door de architecten Eero Saarinen, Ray en Charles Eames en voormalig MoMa curator Edgar Kaufmann Jr. in het leven geroepen en door het Chicago Athenaeum, Museum voor Architectuur en Design, en het European Centre for Architecture, Art Design and Urban Studies, uitgereikt. “Good Design” is een internationaal handelsmerk voor innovatieve vormgeving. Kwalitatief hoogwaardige producten die overtuigen op het vlak van vorm, functie en esthetiek worden bekroond.

  Zumtobel. Het licht.

Filter

 • Ondernemingen
 • Lichtoplossingen
 • Producten
 • Evenementen

Webinar kalender

LIGHTS ON

Service voor de vakpers

Actuele persberichten over onze lichtoplossingen en producten alsook het persarchief met inbegrip van foto’s en logo’s vindt u onder de rubriek ‘Pers’.

» Persberichten

Contactgegevens

ZG Lighting Benelux
Rijksweg 47
Industriezone Puurs Nr. 442
B-2870 Puurs
Tel.: +32 (0)3 860 93 93
Fax: +32 (0)3 886 25 00
E-mail: [email protected]
» http://www.zumtobel.be
BTW BE 0420.335.345
RPR Mechelen

ZG Lighting Benelux
Rue de Luxembourg 177
8077 Bertrange
Tel: +352 26 44 03 50
Fax: +352 26 44 03 51
[email protected]
www.zumtobel.lu
R.C.S. Luxembourg B20013201448
Hoofdzetel:
Zumtobel Lighting GmbH
Schweizer Strasse 30
A-6850 Dornbirn
Telefon: +43 (5572) 390-0
E-Mail: [email protected]

Nog vragen?

Bedankt voor uw bericht!

LAND
lightlive
SOCIAL MEDIA

Partner in lichtoplossingen

Meer succes door professionele en efficiënte lichtoplossingen: Zumtobel informeert, ondersteunt en kwalificeert zorgvuldig geselecteerde elektriciens bij hun omgang met licht.
Naar het PIL portaal

Lighting Competence Program

Het partnerprogramma van Zumtobel voor elektro-ingenieurs heeft tot doel om uw en onze competenties met elkaar te verbinden om zo het volledige potentieel op het vlak van licht te benutten en tegelijk het dagdagelijkse configuratiewerk te vergemakkelijken.
Naar het LCP portaal

Lighting Design Program

Dit partnerprogramma van Zumtobel werd ontwikkeld voor architecten die licht als een inrichtingselement gebruiken en hiervoor inspiratie, ondersteuning en informatie uit eerste hand willen krijgen.
Naar het LDP portaal
Meer over de programma's