Laatste nieuws 2018

 • 09/2018
  Producten

  Hoe kunt u lichtoplossingen duurzaam vormgeven?

  Duurzaamheid vóór is duurzaamheid na. In de lichtplanning betekent dat concreet: het concipiëren van duurzame oplossingen begint met de planning. Waar wordt het verlichtingstoestel ingezet en hoe moet het zijn geconstrueerd en uitgerust voor een maximale levensduur?
  Meer informatieMinder informatie
  Zumtobels AMPHIBIA is als robuuste vochtbestendige armatuur een ideale oplossing voor industrietoepassingen en biedt passende materiaalvarianten afhankelijk van de omgeving: CHEMO en PMMA zijn chemisch resistent tegen zuren, logen, oplosmiddelen en nog veel meer, PC heeft een bijzonder robuuste en breukvaste behuizing bij het gebruik onder mechanische belasting. Hier is de keuze van het optimale materiaal de basis voor een lange en storingsvrije looptijd.

  Hier leest u meer over AMPHIBIA

  Zumtobel. Het licht.

   

 • 06/2018
  Ondernemingen

  Blog alert!

  Zumtobel portretteert kunstenaars die niet alleen de ogen van de toeschouwers doen oplichten
  Meer informatieMinder informatie
  Lichtkunstenaars brengen geometrische vormen met de kracht van het licht tot leven, dompelen ruimtes in oplichtende kleurenzeeën en experimenteren met van kleur veranderende lichtbronnen. Samen met het tijdschrift DAMn heeft Zumtobel een blogserie in het leven geroepen, waarin iedere maand inspirerende lichtkunstenaars worden geportretteerd. Onder anderen: Daan Roosegaarde, Jung Lee en Luftwerk.

  Onthoud deze lichtkunstenaars!

  Zumtobel. Het Licht.

 • 06/2018
  Producten

  Brandt 'blauw' voor de kunst: ARCOS, het museumlicht

  Vanaf nu ook met Bluetooth-technologie
  Meer informatieMinder informatie
  De ARCOS-productfamilie staat met haar brede spectrum aan LED-spots voor hoogwaardige en nauwkeurige lichtenscenering in musea. De nieuwe LED-technologie ARCOS XP blu beschikt nu over nog meer communicatiemodules: zo kan de puristische spot via de smartphone-app getest of via Bluetooth zonder flikkeren gedimd worden – ook zonder DALI-infrastructuur.

  Ontdek de veelzijdigheid van de ARCOS-familie

  Zumtobel. Het Licht.

 • 06/2018
  Lichtoplossingen

  Zumtobel-licht voor de toekomst

  Interactieve lichtoplossing voor het Futurium in Berlijn
  Meer informatieMinder informatie
  Hoe willen we leven? En hoe kan onze toekomst eruitzien? Om deze vragen draait het in het Futurium in Berlijn. Het toont de uitdagingen, kansen en risico's maar ook de bouwstenen waarmee de toekomst vormgegeven kan worden. Toekomstbepalend is ook de individuele lichtoplossing: Zumtobel trad tijdens de vierjarige plannings- en bouwfase op als permanente lichtadviseur en ontwikkelde op maat gemaakte oplossingen voor het "Huis van de toekomst".

  Neem een kijkje in de toekomst

  Zumtobel. Het Licht

 • 06/2018
  Lichtoplossingen

  Licht is emotie

  Zumtobel ontvangt opdracht voor het verlichten van het National Museum of Art, Architecture & Design in Oslo
  Meer informatieMinder informatie
  In 2020 opent een van de grootste nationale musea ter wereld zijn deuren: het National Museum of Art, Architecture & Design in Oslo met 54.600 vierkante meter. Als officiële lichtpartner van het kunsthuis zal Zumtobel zich bij de verlichting richten op het emotionele effect van licht en met een op het geheel gerichte lichtoplossing een harmonische choreografie creëren – tussen kunst, licht en architectuur.

  Hier krijgt u eerste indrukken van het project

  Zumtobel. Het Licht.

 • 06/2018
  Evenementen

  Zumtobel en de vrije ruimte: Biennale 2018

  Opnieuw is Zumtobel in 2018 in Venetië van de partij
  Meer informatieMinder informatie
  Als jarenlange partner en begunstiger van de Biennale Architettura begeleidde Zumtobel ook dit jaar het creatieve proces van de architecten en designers van het Oostenrijkse paviljoen onder leiding van Verena Konrad. We ondersteunen hen en de vertegenwoordigers van het Vorstendom Liechtenstein om hun interpretatie van het thema van dit jaar, "FREESPACE" door licht tot leven te wekken.

  Bedenk nieuwe ruimtes! Indrukken van de bijdragen

  Zumtobel. Het licht.

 • 06/2018
  Ondernemingen

  Kunst wordt pas een belevenis door licht

  Studie over de visuele waarneming van kunstwerken in het nationaal museum San Matteo (Pisa, Italië)
  Meer informatieMinder informatie
  Lichtoplossingen moeten in musea of galeries aan veel conservatorische eisen voldoen, zodat het licht de kunst juist ensceneert. In een nieuwe studie worden deze uitdagingen door ingenieur Dario Maccheroni, Lighting Application Manager bij Zumtobel, verklaard en wordt het verband tussen verschillende lichtbronnen en de visuele waarneming van kunst en ruimte onderzocht.

  Hier vindt u de complete studie

  Zumtobel. Het licht.

 • 05/2018
  Producten

  RESCLITE PRO

  Flexibel, programmeerbaar en energie-efficiënt
  Klein, sterk en energiezuinig: de krachtige RESCLITE PRO veiligheidsarmatuur met haar innovatieve optieken voldoet aan alle eisen van veiligheidsverlichting en combineert een aantrekkelijk design met het hoogste technische niveau.
 • 05/2018
  Producten

  AMPHIBIA

  Hoge resistentie en tegelijkertijd uitstekende prestaties
  De vochtbestendige armatuur AMPHIBIA van Zumtobel is uiterst vernieuwend voor de industriële verlichting.
  Meer informatieMinder informatie
  Het geavanceerde ontwerp en de componenten van dit resistente IP66-product garanderen maximale veiligheid en betrouwbaarheid in meer dan 245 industriële toepassingen.

  Hier leest u meer over AMPHIBIA

  Zumtobel. Het licht.

 • 04/2018
  Producten

  Highlights 1/2018

  Alle producthighlights – aanschouwelijk en compact gepresenteerd  
  We staan voor een vierde industriële revolutie, voor talrijke fundamentele veranderingen die zich met een weergaloze snelheid en grote innovatieve kracht voltrekken. Fascinerende nieuwe technologieën veranderen onze manier van leven en van werken. Met Active Light anticiperen we op de veranderende behoeften aan lichtoplossingen die net zo uniek zijn als de mensen en de processen in onze moderne wereld.
  Meer informatieMinder informatie
  Op onze website worden ze aanschouwelijk en duidelijk gepresenteerd met de belangrijkste informatie. Bovendien kunt u nu ook onze actuele Highlightsbrochure waarin u compacte, overzichtelijke informatie en links naar nog meer informatie aantreft, als PDF downloaden.

  Alle highlights in een oogopslag

  Zumtobel. Het licht.

 • 04/2018
  Ondernemingen

  Gerenommeerde designprijs voor promotiefilm van Zumtobel

  Film by the video artist Andreas Waldschütz wins the iF Design Award 2018
  Hoe breng je het fascinerende spectrum van licht in beeld? Zumtobel samen met videokunstenaar Andreas Waldschütz stelden zich deze vraag – en het lichtforum in Dornbirn, de creatieve showroom van Zumtobel, heeft het met een filosofisch-futuristische korte film in beeld gebracht.
  Meer informatieMinder informatie
  Het resultaat werd nu onderscheiden met een van de belangrijkste designprijzen ter wereld, de iF Design Award 2018.

  Zumtobel. Het Licht.

 • 03/2018
  Lichtoplossingen

  Light + Building 2018

  Zumtobel presenteert voor elk uur van de dag het juiste licht
  In de zin van het motto "Lights. Connectivity. Action“ presenteerde de Zumtobel Group van 18 tot 23 maart tijdens Light + Building in Frankfurt am Main met de nadruk op het omvangrijke serviceaanbod van het merk Zumtobel Group Services (ZGS).
  Meer informatieMinder informatie
  Al deze diensten baseren zich op de innovatieve oplossingen van de zustermerken. Als innovatieleider plaatste het merk Zumtobel onder het motto “Lights. Connectivity. Inspiration“ de Active Light-aanpak binnen de diverse toepassingsgebieden – kantoor, industrie, detailhandel en kunst en cultuur – voor.

  Impressies – dit was  Light + Building 2018

  Zumtobel. Het Licht.

 • 03/2018
  Evenementen

  Officiële uitreiking van de Zumtobel Group Awards in Frankfurt

  Stralende winnaars in het Städel-Museum
  Op 19 maart werden tijdens een feestelijk galadiner met ongeveer 200 genodigden de winnaars van de gerenommeerde architectuurprijs, de Zumtobel Group Award, plechtig geëerd.
  Meer informatieMinder informatie
  Met deze prijs, die bestaat uit een bedrag van € 165.000, worden toekomstgerichte concepten, ontwikkelingen en realisaties onderscheiden die bijdragen tot een betere kwaliteit van leven en een grotere duurzaamheid in de bebouwde omgeving. De winnaars Ben van Berkel (UNStudio, Nederland), Michael Maltzan (VS), Arturo Vittori (Italië) en Zhang Li (China) waren aanwezig om hun prijs persoonlijk in ontvangst te nemen.

  Hier komt u alles te weten over de award

  Zumtobel. Het Licht.

 • 02/2018
  Producten

  In stijl shoppen met CARDAN evolution

  Accentverlichting in beeld gebracht
  Meer informatieMinder informatie
  CARDAN evolution by Zumtobel is a multifunctional lighting tool with outstanding colour reproduction and varying light distribution: whether in stores, car dealerships or showrooms in industrial buildings. With the latest LED technology and clever design, the architectural built-in downlight CARDAN evolution by Zumtobel revolutionises classic cardanic accent lighting in that it offers a completely new kind of shape that steers the customer’s attention to the sales area.

  » Product video

  Zumtobel. The Light.

 • 02/2018
  Lichtoplossingen

  Echte stijl is uniek. Laten we dit eens toelichten

  Producten met op maat gemaakte verlichtingssystemen optimaal geënsceneerd
  Meer informatieMinder informatie
  Het Zwitserse design brillenlabel VIU is één van de absolute favorieten van de fashionwereld: er is bijna geen ander label dat een hoogwaardig design combineert met duurzame productie en daarbij de individualiteit van de drager zo goed weet uit te stralen. Het geheim: consequent heldere lijnen en vormen. En precies dit moest ook in de vijf nieuwe Europese VIU-flagshipstores tot uiting worden gebracht. Dankzij de hoogwaardige, puristische armaturen integreert de lichtoplossing van Zumtobel perfect in de verfijnde architectuur. Hierdoor lijken de ruimtes lichter en ruimer en worden alle presentatiedisplays homogeen verlicht. Op die manier wordt elk model op gelijkwaardige wijze aan de klant getoond.

  » Het verlichtingsconcept van de VIU-winkels

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2018
  Ondernemingen

  Onze onderzoeksresultaten in één oogopslag

  We hebben de resultaten van onze jarenlange onderzoeken van optimaal licht op kantoor grafisch verwerkt en presenteren u graag het resultaat als een overzichtelijke infografiek in PDF-vorm.
  Meer informatieMinder informatie
  U verneemt de belangrijkste inzichten van twee uitgebreide studies die Zumtobel samen met het Fraunhofer IAO en de Nymphenburg Groep heeft uitgevoerd. Deze resultaten worden ook gebruikt bij onze productontwikkeling. Zo verhoogt bijvoorbeeld MILD LICHT het welzijn op kantoor door verschillende factoren.

  » Infografiek downloaden

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2018
  Producten

  De veelzijdigheid van de PANOS-productportefeuille

  Dankzij een uitgebreid aantal modellen voldoet de productreeks PANOS ruimschoots aan een  breed scala aan verlichtingstaken – van het homogeen verlichten van verticale of horizontale vlakken tot en met het plaatsen van heel nauwkeurige accenten.
  Meer informatieMinder informatie
  Overtuig u zelf in onze video over de veelvuldige toepassingsmogelijkheden – van entrees met hoge plafonds tot gangen en vergaderruimtes.

  » Naar de video

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2018
  Ondernemingen

  Kunst ensceneren met licht

   Art & Culture – een wetenschappelijk artikel van Dario Maccheroni
  Meer informatieMinder informatie
  Licht creëert sfeer, stuurt de blikken van mensen, ensceneert en plaatst accenten. In het nieuwe wetenschappelijke artikel ‘Art & Culture’ zet Dario Maccheroni, Lighting Application Manager bij Zumtobel, uiteen hoe lichtoplossingen in culturele instellingen eisen op het vlak van conservering, economische doelstellingen, organisatorische raamvoorwaarden en inrichtingseisen bij maximaal visueel comfort, kunnen gecombineerd worden.  

  » Het volledige artikel

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2018
  Lichtoplossingen

  Het URBAN NATION museum

  Geïndividualiseerd verlichtingsconcept richt de blikken op hedendaagse kunst
  Meer informatieMinder informatie
  Veelzijdige kunst in een uniek architecturaal kader: in samenwerking met de internationaal gerenommeerde architectengroep GRAFT heeft Zumtobel een geïndividualiseerd verlichtingsconcept ontworpen voor de onlangs heropende expositieruimtes en de tuin van het modulair geconcipieerde URBAN NATION Museum for Urban Contemporary Art.

  » Verlichtingsoplossing voor moderne kunst

  Zumtobel. Het licht.

 • 01/2018
  Lichtoplossingen

  De historische Wartburg

  State-of-the-art lichttechnologie zet 950 jaar geschiedenis in scène
  Meer informatieMinder informatie
  De Wartburg in Thüringen, een belangrijk monument uit de wereldgeschiedenis, trekt elk jaar 350.000 bezoekers en is daarmee ‘s werelds meest bezochte Luther-gedenkplaats en UNESCO-werelderfgoed. In het kader van het Lutherjaar geeft het multifunctionele LED-lichtsysteem SUPERSYSTEM II van Zumtobel de verschillende ruimtes en de circa 300 expositiestukken een uitstraling in schitterend licht.

  » Impressies van het project

  Zumtobel. Het licht.

Filter

 • Ondernemingen
 • Lichtoplossingen
 • Producten
 • Evenementen

Service voor de vakpers

Actuele persberichten over onze lichtoplossingen en producten alsook het persarchief met inbegrip van foto’s en logo’s vindt u onder de rubriek ‘Pers’.

» Persberichten

LAND
lightlive
SOCIAL MEDIA

Partner in lichtoplossingen

Meer succes door professionele en efficiënte lichtoplossingen: Zumtobel informeert, ondersteunt en kwalificeert zorgvuldig geselecteerde elektriciens bij hun omgang met licht.
Naar het PIL portaal

Lighting Competence Program

Het partnerprogramma van Zumtobel voor elektro-ingenieurs heeft tot doel om uw en onze competenties met elkaar te verbinden om zo het volledige potentieel op het vlak van licht te benutten en tegelijk het dagdagelijkse configuratiewerk te vergemakkelijken.
Naar het LCP portaal

Lighting Design Program

Dit partnerprogramma van Zumtobel werd ontwikkeld voor architecten die licht als een inrichtingselement gebruiken en hiervoor inspiratie, ondersteuning en informatie uit eerste hand willen krijgen.
Naar het LDP portaal
Meer over de programma's