Laatste nieuws 2011

 • 12/2011
  Evenementen

  Masterpiece eL viert wereldpremière

  Voor het eerst te zien op Art Basel Miami Beach
  Ter gelegenheid van de meest befaamde kunstbeurs van de VS presenteerden Zumtobel en Daniel Libeskind voor het eerst het samen ontwikkelde Masterpiece eL.
  Meer informatieMinder informatie
  Art Basel Miami Beach is de belangrijkste kunstbeurs van de VS. In deze exclusieve setting stelde Zumtobel het samen met Daniel Libeskind ontwikkelde Masterpiece eL voor het eerst aan het publiek voor.

  Het resultaat van deze samenwerking bleek een indrukwekkende bundeling van creativiteit, artistieke intenties, hoogwaardig design en lichttechnische knowhow tot een waar lichtkunstwerk.

  De bezoekers van dit exclusieve evenement waren geroerd door eL en door het concept dat achter dit Masterpiece schuilgaat. Zo imiteert en reproduceert het veelkleurige licht van eL het kosmische licht van het universum.

  Het meesterwerk is 2,70 meter hoog en maakt indruk door de hoogglanzend gepolijste buitenvlakken in edelstaal met 1.680 LED-modules. Daarbij is in elke module een microcontroller geïntegreerd. Dit is een absolute primeur – maar wel een die noodzakelijk was om de hoge eisen die aan de complexe sturing van de individuele leds worden gesteld, te kunnen voldoen. Deze uiterst complexe technologie blijft volledig verborgen voor de waarnemer.

  eL is het vierde Masterpiece dat Zumtobel in zijn langdurige partnerships met kunstenaars uit verschillende disciplines ontwikkeld en vervaardigd heeft. Allemaal zijn het fascinerende armaturen én esthetisch kunstzinnige meesterwerken geworden.
 • 11/2011
  Ondernemingen

  Lichtoplossingen voor welzijnszorg

  Zumtobel presenteerde nieuwe producten op MEDICA
  Meer informatieMinder informatie
  Ongeveer 134.000 bezoekers uit 100 verschillende landen vonden de weg naar Düsseldorf voor Medica, de grootste medische vakbeurs ter wereld. Tijdens de drie beursdagen, van 16.11 tot 19.11.2011, demonstreerde Zumtobel voor de talrijke bezoekers aan haar beursstand haar brede toepassingsgerichte kennis over innovatieve lichtoplossingen die optimaal zijn afgestemd op het welzijn van patiënten, personeel en bezoekers.

  Als producthighlights werden aan de beursstand onder andere energie-efficiënte LED-oplossingen en nieuwe producten voor patiëntenkamers en cleanrooms getoond: in première het nieuwe medische wandsysteem IMWS en diverse LED-uitbreidingen van bestaande armaturen voor patiëntenkamers en publieke ruimtes.

 • 11/2011
  Ondernemingen

  De kunst optimaal te verlichten

  Zumtobel nam voor de eerste keer deel aan EXPONATEC COLOGNE
  Meer informatieMinder informatie
  Zumtobel nam van 16.11 tot 18.11.2011 voor de eerste keer deel aan EXPONATEC COLOGNE. Ongeveer 4.000 professionele bezoekers trokken naar Keulen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de museum-, conserverings- en restauratiebranche. Centraal op de beursstand van Zumtobel stond de meest recente LED-technologie die samen met de juiste toepassingsgerichte expertise de conserveringseisen perfect vervult.

  Gedurende drie dagen konden bezoekers aan de beursstand van Zumtobel zich laten inspireren door innovatieve lichtoplossingen die hele musea zowel als individuele kunstwerken veilig en toch effectvol in het juiste licht plaatsen. Producten als ARCOS Tunable White, MICROTOOLS en SUPERSYSTEM wisten zowel curators, technische verantwoordelijken als restaurateurs maar ook galeriehouders, architecten en ontwerpers te overtuigen.

 • 10/2011
  Lichtoplossingen

  Door de aarde een blik op de sterren

  Lichtinstallatie van James Turrell in Kunsthalle Bremen 
  De lichtkunstenaar James Turrell ontwierp voor de Kunsthalle Bremen de lichtinstallatie “above – between – below”. 
  Meer informatieMinder informatie
  Het kernstuk in de nieuwe Kunsthalle Bremen is de lichtinstallatie “above – between – below” die de Amerikaanse lichtkunstenaar James Turrell speciaal voor dit gebouw ontwierp.

  De installatie strekt zich uit over drie etages en bestaat uit drie exact op elkaar geplaatste lichtruimtes. Deze ruimtes zijn met elkaar verbonden door begaanbare visuele openingen in glas, verlicht door kleurvariabele LED-lichtlijnen van Zumtobel.

  Op het gelijkvloers bevindt zich een zwarte granietsteen die is uitgerust met STARFLEX lichtuitlaten van Zumtobel. Bekeken vanuit de eerste verdieping, leiden de lichtpunten naar een stukje hemel aan de antipoden van de kunsthal – de hemel aan het exact tegenoverliggende punt van de aarde. Bij een blik naar boven ziet de bezoeker de (sterren)hemel boven Bremen omdat de elliptische kamer op de tweede verdieping naar boven toe geopend is.

  De bezoeker waant zo tussen de twee hemeluitsnijdingen in op het middelpunt van de aarde.

  Photos: Harald Rehling

 • 09/2011
  Producten

  Digitale vooruitgang op de werf

  QR-code op verpakking voor snelle toegang tot productinformatie
  Met de nieuwe QR-codes op de armatuurverpakkingen is het nu nog makkelijker om onderweg met de smartphone informatie over een product uit de mobiele catalogus op te roepen.
  Meer informatieMinder informatie
  Voortaan vindt u op de verpakkingskartons van Zumtobel armaturen uit het standaardprogramma een zogenaamde QR ("Quick Response") code. Deze ziet eruit als een barcode en laat toe om ook onderweg makkelijk en snel toegang te krijgen tot productinformatie.

  Wie de gratis verkrijgbare QR-leessoftware op de smartphone heeft geïnstalleerd, moet enkel nog met de GSM-camera op dit zwartwit gekleurde vierkant richten om automatisch naar het betreffende product in de onlinecatalogus van Zumtobel te worden verder geleid.

  In de productcatalogus kan u alle informatie over het product zoals montageaanwijzingen, technische gegevensbladen en productdetails heel comfortabel oproepen. Om ook met de mobiele telefoon een vlotte navigatie door de catalogus te garanderen, is de hele online productcatalogus geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

 • 07/2011
  Ondernemingen

  Revit CAD-gegevens over productseries van Zumtobel

  3D-CAD-gegevens te downloaden in het Service Center
  Zumtobel ondersteunt het Autodesk Revit formaat en stelt de 3D-CAD-gegevens voor haar productseries als download beschikbaar.
  Meer informatieMinder informatie
  Met onmiddellijke ingang biedt Zumtobel de 3D-CAD-gegevens van haar productseries nu ook in het Autodesk Revit formaat aan. De eerste productseries kunnen in het Service Center op de website onder het menupunt “Revit CAD-gegevens” worden gedownload. De collectie wordt doorlopend met nog meerdere productseries aangevuld.

  Revit gegevens ook in de catalogus
  De 3D-CAD-gegevens zijn ook in de online productcatalogus opgenomen. In het downloadgedeelte van elk product vindt u, naast de andere CAD-gegevens in DWG-formaat (2D / 3D), ook de Revit bestanden – voor zover ze voor deze productseries reeds beschikbaar zijn.

   » De actueel voorhanden en doorlopend geactualiseerde Revit CAD-gegevens vindt u hier.

  » Klik hier om, ter illustratie, de beschikbare downloads in de productcatalogus voor TECTON te zien.

 • 06/2011
  Lichtoplossingen

  Zumtobel verlicht expositie van Zaha Hadid

  Werk van de architecte te zien in het Mobile Art paviljoen
  Zumtobel ensceneert de expositie van Zaha Hadid, die in een door Hadid ontworpen paviljoen in Parijs wordt georganiseerd.
  Meer informatieMinder informatie
  In het adembenemende Mobile Art paviljoen in Parijs loopt momenteel de expositie "Zaha Hadid, une architecture”. Daarmee eert de expositie binnen in het paviljoen het werk van de architecte van deze mobiele constructie.

  Zaha Hadid had het paviljoen, dat eerder al in Tokyo, Hongkong en New York te zien was, in 2007 voor het modemerk CHANEL ontworpen. Nu heeft CHANEL het gebouw met de vloeiende vormtaal aan het Institut du Monde Arabe geschonken. In de toekomst zullen in het paviljoen op het plein voor het Instituut exposities van getalenteerde kunstenaars uit de Arabische wereld te zien zijn.

  “Zaha Hadid, une architecture” tot de herfst
  De huidige tentoonstelling over de Pritzker laureaat loopt nog tot de herfst. Getoond worden een aantal projecten en onderzoeksonderwerpen die in de voorbije jaren door Zaha Hadid Architects werden behandeld. Zumtobel heeft voor de organische architectuur van het paviljoen een passende verlichting ontworpen en ter beschikking gesteld.

  Gedifferentieerde verlichting
  De door Zumtobel gebruikte LED-spots ARCOS kunnen, gestuurd via DALI, hun kleurtemperatuur binnen het bereik van 2.700 tot 6.500 Kelvin traploos aanpassen. Dit garandeert een gedifferentieerde accentverlichting van de getoonde werken.

  De minimalistische LED-spots SUPERSYSTEM ondersteunen daarbij het lichtconcept dat met zijn op individuele punten gefocusseerde verlichting de bijzondere architectonische structuur onderstreept.

 • 06/2011
  Ondernemingen

  LIGHTLIFE 6 is uit!

  Voorjaarseditie 2011 van het Zumtobel tijdschrift voor klanten
  De Deutsche Bank, een interview met Odile Decq en de producthighlights voor het voorjaar zijn maar enkele hoogtepunten van de nieuwe LIGHTLIFE 6, dat de titel meekreeg “Hoeveel traditie heeft de toekomst nodig?”.
  Meer informatieMinder informatie
  De zesde editie van het Zumtobel klantentijdschrift LIGHTLIFE bespreekt hoe historische en moderne architectuur zich met elkaar laten verbinden en hoe dit ook almaar belangrijker wordt.

  Dit en nog veel meer mag u in de nieuwe LIGHTLIFE 6 verwachten:

  • Een selectie uit onze projecten
   Hoe renovaties succesvol kunnen worden aangepakt en welke belangrijke bijdrage een moderne verlichting daartoe levert, wordt geïllustreerd aan de hand van projecten zoals dat van de Deutsche Bank in Frankfurt am Main en het Angel Building in Londen.

  • Interviews
   Trouw aan de titel “Hoeveel traditie heeft de toekomst nodig?” legt architecte Odile Decq in een uitgebreid interview uit hoe volgens haar traditie en het moderne in de architectuur met elkaar kunnen worden verbonden. Roman Delugan en Christian Schrepfer van Delugan Meissl Associated Architects geven aan de hand van de IYON spot uitleg over de veranderingen in het productdesign en de uitdagingen van de winkelverlichting.

  • Producthighlights
   In de nieuwe LIGHTLIFE vindt u ook de productinnovaties en -aanvullingen uit het voorjaar van 2011. 
   » Deze kan u hier ook apart downloaden.

  LIGHTLIFE 6 lezen
  LIGHTLIFE 6 kan, zoals alle eerdere edities,
  » hier worden gedownload of hier als tijdschrift worden besteld.
 • 04/2011
  Lichtoplossingen

  Exquise maaltijden op buitengewone locaties

  Zumtobel rust mobiel designrestaurant uit met verlichtingsarmatur
  De mobiele “Cube” restaurant van de firma Electrolux verzekere een absoluut uniek restaurantbezoek.
  Meer informatieMinder informatie
  Een topkeuken en een hoogwaardig design op buitengewone locaties – zo laat zich het “Cube” concept, het mobiele restaurant van de fabrikant van huishoudapparaten Electrolux, in slechts enkele woorden omschrijven. De architecten en ontwerpers van Park Associati in Milaan hebben een 140 m² grote constructie met uitkijkterras ontworpen, die in de komende maanden doorheen Europa zal toeren en uitsluitend aan bijzonder aantrekkelijke locaties halt zal houden, waar geen andere restaurants te vinden zijn. Voor dit buitengewone concept wilden de verantwoordelijken ook een bijpassende ambiance en ze gaven aan Zumtobel de opdracht om een lichtoplossing te ontwerpen.

  Eerste halte: Brussel
  De eerste halte is het Brusselse Jubelpark. Niet in het park zelf weliswaar, maar op de triomfboog is het witte paviljoen te vinden: een uniek uitzicht en een unieke aanblik verzekerd.

  Het interieur van de “Cube" is flexibel ingericht om te kunnen inspelen op verschillende gelegenheden. De grote tafel biedt plaats aan 18 gasten, wordt echter voor en na het eten tot aan het plafond opgehesen. Dat creëert ruimte en transformeert het restaurant in een handomdraai tot een gezellige lounge. Daarbij levert het multifunctionele lichtsysteem SUPERSYSTEM, dat zowel in de open keuken als in het hele restaurantgedeelte zelf wordt ingezet, voor elke situatie het bijbehorende licht. De extreem kleine en energiebesparende LED-spots passen zich harmonieus in de puristisch moderne architectuur in. Door hun gefocusseerde licht zijn de minimalistische Zumtobel spots uitstekend geschikt voor de accentverlichting. Zo wordt de hele ruimte subtiel en effectvol in scène gezet.

  Gewoonweg schitterend
  Ook de door Zumtobel speciaal ontwikkelde en vervaardigde armatuur in de foyer doet recht aan het hoge designgehalte van het paviljoen. Eveneens naadloos in het plafond en dus in de architectuur geïntegreerd, garanderen de innovatieve LED-downlights PANOS INFINITY een vriendelijke, lichte inkomzone. Ook de lichtlijn LINARIA tenslotte overtuigt door de kunst van de eenvoud. Ze zorgt in de open keuken met haar gelijkmatig licht voor het noodzakelijke visuele comfort.

  Reis doorheen Europa
  Op reis doorheen Europa, van België over Italië, Zwitserland en Rusland tot in Zweden, zullen op elke halte uitgelezen topchefs de gerechten bereiden. Gedurende telkens drie maanden koken ze voor de gasten in de open keuken.

  Meer informatie over de Cube en reserveringsmogelijkheden vindt u op:

  » http://www.electrolux.co.uk/Cube/

 • 03/2011
  Lichtoplossingen

  Zumtobel rust de Tretjakow Galerie uit

  Tentoonstelling met kunstwerken uit het Louvre en Orsay
  Exclusieve werken uit het Louvre en het Orsay Museum waren te gast in de Moskouse Tretjakow Galerie. De spotserie ARCOS zorgde daarbij voor een passende verlichting.
  Meer informatieMinder informatie

  Naar aanleiding van het Frans-Russische jaar organiseerde de Moskouse Tretjakow Galerie van 22 september tot 14 november 2010 een tentoonstelling met 50 meesterwerken uit het Parijse Louvre en zes tekeningen uit het Musee d’Orsay. Onder het motto “Over tekenen en reizen” werden werken van kunstenaars als Claude Monet, Peter Paul Rubens en Camille Pissarro getoond, die tussen 1580 en 1900 werden gecreëerd.

  De tentoonstelling die in meerdere chronologische en thematische secties werd opgedeeld, toonde voor het eerst deze buitengewone werken die doorgaans uitsluitend door bezoekers van de beroemde Parijse musea te bezichtigen zijn.

  Om deze meesterwerken van de schilderkunst optimaal in scène te zetten, koos de Tretjakow Galerie voor de Zumtobel-armatuurserie ARCOS . Met ongeveer 140.000 kunstwerken behoort deze galerie in Moskou tot een van de grootste en belangrijkste kunstverzamelingen van Rusland.

  Photos: TRINOVA

 • 03/2011
  Ondernemingen

  EuroShop 2011—LED’s overtuigen

  vEen bijzonder uitgebreid LED-gamma voor shoptoepassingen
  Klanten en bezoekers toonden op EuroShop grote interesse in de veelzijdige mogelijkheden van LED-lichtoplossingen om met licht emoties op te wekken en zowel ruimtes als producten te ensceneren.
  Meer informatieMinder informatie
  Zumtobel maakt een positieve balans op van de op 2 maart in Düsseldorf afgesloten EuroShop beurs. Tijdens de vijf beursdagen kon de onderneming een zeer grote interesse van klanten, diepgaande projectgesprekken en een groot enthousiasme voor de gepresenteerde innovaties laten optekenen.

  Bijzonder populair waren lichtconcepten met LED-technologie. Op dit punt zal EuroShop 2011 ongetwijfeld als een belangrijke mijlpaal en doorbraakbeurs voor de shopverlichting op basis van LED’s de geschiedenis ingaan.

  Op een standoppervlak van ongeveer 300 m² presenteerde Zumtobel innovatieve lichtoplossingen voor verschillende verkoopzones zoals rekken, etalages, koeltogen voor verswaar of uitstaltafels. De in witte tinten gehouden, open beursstand, die zich ’s avonds dankzij een multimediaperformance in een indrukwekkende coulisse transformeerde, vond grote bijval.

 • 03/2011
  Ondernemingen

  App geoptimaliseerd voor iPad

  De Zumtobel iPad App is nu bij iTunes verkrijgbaar
  De Zumtobel “Map of Light" App is nu ook geoptimaliseerd voor iPads. Nu kunnen naast i-Phone- ook iPad-gebruikers de meest recente informatie over projecten en producten van Zumtobel beter en comfortabel oproepen.
  Meer informatieMinder informatie
  De Zumtobel “Map of Light" App is nu ook geoptimaliseerd voor iPads en zodoende nog gebruiksvriendelijker. De gekende functies van de iPhone App vindt u ook terug in de iPad App.

  Functie 1: Map of Light
  De Map of Light toont u de klok rond moderne lichtoplossingen en indrukwekkende impressies van meer dan 700 gerealiseerde projecten uit de hele wereld. Zo kan u impulsen en ideeën verzamelen voor uw volgende project.

  Functie 2: Highlights
  Onze projecten munten uit door de innovatieve techniek en een modern design. Met behulp van de Producthighlights kan u zich altijd en overal informeren over alle productinnovaties.

  Functie 3: Contact opnemen
  Hebt u vragen, wensen of suggesties? Met de nieuwe Zumtobel App kan u ons snel en makkelijk contacteren.

  Hoe & waar?
  U kan de Zumtobel App voor iPhone en iPad gratis verkrijgen in uw AppStore. In onze Newsletter houden we u op de hoogte over wijzigingen of bijkomende functies.


  » Download de gratis Zumtobel App nu onmiddellijk naar uw iPhone/iPad.

  De mobiele toegang tot de gehele online productcatalogus van Zumtobel is ook toegankelijk vanuit smartphones en tablets van andere fabrikanten dan Apple.
  » Meer informatie hierover vindt u hier

Filter

 • Ondernemingen
 • Lichtoplossingen
 • Producten
 • Evenementen

Webinar kalender

LIGHTS ON

Service voor de vakpers

Actuele persberichten over onze lichtoplossingen en producten alsook het persarchief met inbegrip van foto’s en logo’s vindt u onder de rubriek ‘Pers’.

» Persberichten

Contactgegevens

ZG Lighting Benelux
Rijksweg 47
Industriezone Puurs Nr. 442
B-2870 Puurs
Tel.: +32 (0)3 860 93 93
Fax: +32 (0)3 886 25 00
E-mail: [email protected]
» http://www.zumtobel.be
BTW BE 0420.335.345
RPR Mechelen

ZG Lighting Benelux
Rue de Luxembourg 177
8077 Bertrange
Tel: +352 26 44 03 50
Fax: +352 26 44 03 51
[email protected]
www.zumtobel.lu
R.C.S. Luxembourg B20013201448
Hoofdzetel:
Zumtobel Lighting GmbH
Schweizer Strasse 30
A-6850 Dornbirn
Telefon: +43 (5572) 390-0
E-Mail: [email protected]

Nog vragen?

Bedankt voor uw bericht!

LAND
SOCIAL MEDIA