pers contact

Stefan Van Thillo
Marketing Manager Benelux

ZG Lighting Benelux
Rijksweg 47
IndustriezonePuurs 442
2870 Puurs

Phone:  +32/(0)3/860.93.93 [email protected]
Melanie Stegemann
Head of Brand Marketing Zumtobel

Tel.: +49 170 3385 222
[email protected]

Persinformatie 2018

 • 11/2018
  Producten

  SUPERSYSTEM integral collection ontworpen door EOOS: de ultieme set architecturale verlichtingsinstrumenten

  De nieuwe Zumtobel SUPERSYSTEM integral collection van de befaamde Oostenrijkse studio EOOS is heel bijzonder. Deze uitgebreide serie geminiaturiseerde tools biedt een hoogwaardige oplossing voor talloze architecturale verlichtingsuitdagingen. Hoe? Door puur geïntegreerd ontwerp te combineren met maximale bruikbaarheid voor zowel de toepassing als de architectuur. Naadloos. Zoals nooit tevoren.
  Meer informatieMinder informatie
  SUPERSYSTEM is altijd een voorbeeld geweest van nominatief determinisme, het idee dat een uitkomst mogelijk wordt gemaakt door een naam. Super en system: deze twee woorden zijn een perfecte weergave van de unieke status van deze productreeks als een voorbeeld van geweldige verlichtingsoplossingen. Vraag het maar aan de duizenden lichtontwerpers die SUPERSYSTEM de afgelopen jaren met succes hebben geïnstalleerd in uitdagende omstandigheden. Of aan de architecten die deze stijlvolle reeks hebben gespecificeerd voor designprojecten over de hele wereld. De SUPERSYSTEM integral collection van Zumtobel gaat nog een stap verder met dit concept door een uitgebreide reeks verlichtingsinstrumenten te integreren in één zeer flexibele holistische verlichtingsoplossing. Het resultaat: een echt supersysteem.

  Het ontwerpen van de verlichting voor architecturale toepassingen binnenshuis is vaak een lastige klus. Denk eens aan de verschillende verlichtingstaken in een museum, een winkel of een kantoor. Snapt u wat we bedoelen? Complexe situaties vereisen uitgebreide oplossingen. Daarom is de SUPERSYSTEM integral collection uitgerust met de grootste selectie architecturale verlichtingsinstrumenten die er is. Eén reeks die verstelbare accentverlichting met spotjes of gimbals, horizontale downlighting, verticale wallwashing en aangename indirecte verlichting biedt. Kwantiteit heeft hierbij geen invloed op kwaliteit. Elke versie is met zorg ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een bepaalde taak. Kijk maar eens naar de slimme werking van de unieke synchro gimbal fitting. In het eenvoudige, slimme ontwerp wordt een richtbare downlight handig gecombineerd met de lineaire topologie van SUPERSYSTEM. Of bewonder de identieke wallwashing-kenmerken die worden gegarandeerd door de Litecarve vrije vorm reflector. Hoewel de lichtverdeling aangepast kan worden aan de hand van de situatie, blijft één ding hetzelfde: het hoge niveau van visueel comfort. In de hele productreeks. Lage luminatie met minimaal strooilicht, uitstekende verblindingsbeperking en het gebruik van reflectoren met diepe bron zorgen ervoor dat deze oplossing voldoet aan de hoogste normen diedoor kunst en cultuur-, retail- en kantoortoepassingen vereist worden.

  Verschillende vereisten betekende vaak verschillende producten. Maar nu niet meer. Zoals de naam doet vermoeden, integreert de SUPERSYSTEM integral collection al deze opties in één concept. En dat is te danken aan de gerenommeerde Oostenrijkse studio EOOS. Het probleem van flexibiliteit blijft echter bestaan. Waarom zouden alleen de ontwerpers van verlichting profiteren? Afhankelijk van de aard van de toepassing, kunnen architecten een versie kiezen die past bij elke architectuur. En bij elke smaak.

  "De uitgebreide planningtool is gebaseerd op het poëtische idee van het verkleinen van spotjes, waardoor ze perfect geïntegreerd kunnen worden in een lineaire structuur. Het systeem geeft licht af uit een smalle groef in in het plafond of aan een stroomrail. De SUPERSYSTEM integral maakt het zelfs mogelijk bestaande installaties met stroomrails aan te passen, waardoor efficiëntie verbeterd en middelen bespaard worden. Zo levert dit systeem een belangrijke bijdrage als duurzame designoplossing." (Harald Gründl, EOOS)

  Een van de hoogtepunten van het ontwerp is het naadloze lineaire driefasige kanaal dat in het plafond kan worden geïntegreerd, op het oppervlak kan worden gemonteerd of kan worden opgehangen. Alle verschillende verlichtingselementen zijn volledig geïntegreerd in het smalle kanaal, waardoor ze optimale onzichtbare verlichting bieden. Sommige oplossingen zijn echter ontworpen om gezien te worden, zoals de elegante driefasige railversie voor opbouw- of pendelmontage. Ideaal voor verbouwingsprojecten. Consistente verkleining en hoogwaardige materialen zoals gegoten aluminium en gespoten kunststoffen worden gecombineerd om een verfijnde en architecturale uitstraling te geven aan nieuwe en vernieuwde projecten. De tijd van logge spotjes op een duidelijk zichtbare rails lijkt nu ver achter ons te liggen. En als deze verfijnde versies met lineaire rails nog niet voldoende zijn, zijn er eenvoudige, maar effectieve standalone versies verkrijgbaar die de geweldige flexibiliteit van deze serie onderstrepen. Als het gaat om smaak, hebben architecten en eindgebruikers genoeg afwerkingsmogelijkheden, met een keuze uit zwart, wit, koper en glanzend aluminium.

  Over keuzes gesproken, de SUPERSYSTEM integral collection is ook compleet als het gaat over fotometrische prestaties, verlichtingskenmerken en lichtmanagament. Dankzij de lichtstroom van 3000 lumen is deze serie een goed alternatief voor toepassingen waarbij traditionele downlights vaak de enige optie waren. Een stijlvol alternatief. En een alternatief met meer dan 75 lumen per Watt om precies te zijn. Kleurtemperaturen van 2700 K, 3000 K en 4000 K zijn geschikt voor verschillende vereisten, en de uitstekende kleurweergave van Ra 90 is standaard. Net als visueel comfort. Hoog visueel comfort betekent ook goed lichtingsmanagement. Daarom verzekeren versies met DALI en basicDIM wireless via Bluetooth bruikbaarheid en op maat gemaakte verlichting die de zintuigen prikkelt, ervaringen mogelijk maakt en gevoelige objecten beschermt. Wat verwacht je anders van een oplossing die de belangrijkste principes van onze baanbrekende Active Light-benadering belichaamt.

  De SUPERSYSTEM integral collection van Zumtobel. De naam zegt het al.

  Zumtobel. Het Licht.

 • 07/2018
  Producten

  the editions #02 van Zumtobel

  Lichtstemmingen ensceneren, emoties opwekken, esthetiek creëren en door de tweeledigheid van licht en schaduw een ruimte tot leven wekken. Dat zijn de designvisies van de mensen die aan de wieg staan van onze nieuwe the editions: Martin Jost en Roman Delugan van het bureau Delugan Meissl, de architecten Adolf Krischanitz en Hermann Czech en lichtplanner Thomas Mika van Reflexion. Een fascinerend nieuw speciaal portfolio van Zumtobel.
  Meer informatieMinder informatie
  De nieuwe verlichtingstoestellen van de speciale collectie the editions overtuigen ook in deze editie, naast hun technische verfijning en functionaliteit, opnieuw met hun esthetische eigenschappen: extravagant, interessant en zoals altijd individueel en tijdloos. Drie nieuwe verlichtingstoestellen zijn vanaf nu in de collectie the editions #02 verkrijgbaar.

  TEELA – geeft ruimtes uitstraling
  Het veranderlijke en contrastrijke verlichtingstoestel TEELA is het perfecte antwoord op de moderne werkomstandigheden. TEELA is niet uitsluitend ontwikkeld voor ruimtes. Het is in eerste instantie ontworpen voor mensen. Het verlichtingstoestel creëert rust en welzijn en zorgt tegelijkertijd moeiteloos voor precisie op die plaatsen waar heldere, duidelijke accenten en bewuste enscenering gewenst zijn. Deze tweeledigheid schept sfeer in de ruimte. Sterker nog: de ruimte krijgt uitstraling. De afwisseling tussen ambiance en helderheid, tussen diffusiteit en precisie geeft de ruimte een bijna onstoffelijk karakter. Enerzijds brengt het verlichtingstoestel kleurtemperaturen voort die zich richten op het verloop van het daglicht. Zo wordt het spectrum van de vier dimensies van licht geheel tot in detail bestreken. Anderzijds werpen zijn spots een helder en nauwkeurig licht op de werkoppervlakken – precies zoals een mens het nodig heeft. En TEELA kan nog meer. De stofmantel, die de akoestiek optimaliseert, laat het licht in zijn textiellichaam overlopen. Het verschijnt als een lichtwolk en absorbeert tegelijkertijd geluiden die de atmosfeer van de ruimte verstoren. TEELA kleedt de ruimte aan en werkt deze tot in detail uit. Het verlichtingstoestel gaat veel verder dan het louter functionele. TEELA is net zo veelzijdig als de mens. Zijn bijkomende eigenschap – ruimtes uitstraling geven – maakt hem echter bijna bovenmenselijk.

  ALVA – onopvallend maar populair
  Zorgen voor de juiste proporties in ruimtes – dat kan ALVA. De eenvoudige, duidelijke bolvorm neemt onze ster, de zon dus, als voorbeeld, maar zonder dat dit banaal of gemiddeld overkomt. Het verlichtingstoestel werkt apart en autonoom of gegroepeerd in series. ALVA is universeel inzetbaar en kan door zijn veelzijdigheid heel nauwkeurig in iedere situatie worden ingepast. ALVA is uniek. Het geeft zijn lichtstroom variabel af: indirect en diffuus naar boven, direct en nauwkeurig naar beneden. Precies wat past bij het werk van de mens waarvoor ALVA bedoeld is. Met ALVA kunnen moeiteloos meerdere lichtsituaties in dezelfde ruimte worden gecreëerd. Het verlichtingstoestel ondersteunt de mens door zijn bijzondere vermogen om tegelijkertijd logisch en ongewoon te zijn. ALVA is onopvallend en ingetogen en toch interessant en aantrekkelijk. Het kan, afhankelijk van de situatie, onopvallend naar de achtergrond verdwijnen of zichzelf als object presenteren. De bolvormige verlichting van de eigenlijke bol en de aanvullend geïntegreerde spot zorgen voor opschudding in het anders zo gewone waardensysteem. Onopvallend maar populair.  

  FREELINE – het beperkt oneindige licht
  FREELINE is terughoudend, uiterst bescheiden, onopvallend – en maakt daarbij toch een visueel statement. Grenzeloze werelden en de behoefte aan een verbindend element was de oorspronkelijke gedachte. Zo is FREELINE ontstaan. Zijn ongewoon slanke vorm geeft het verlichtingstoestel een grafische structuur en kracht. Het staat voor een functionele, terughoudende kunstverlichting, die toch een heel individueel karakter heeft dat specifiek is voor dit object.  FREELINE vormt een visueel statement met een heel eigen uitstraling. Zijn zacht schijnende licht is schitterend. Het fonkelt en glinstert en lijkt bijna tastbaar. En toch is het terughoudend en heeft het een lage verblindingsfactor. Door de smalle lijnen kan FREELINE, als het moet, kilometers lang doorlopen en een illusie van oneindigheid oproepen. En toch weten we dat alles hoe dan ook eindig is – ook lampen met zo veel verfijning. Een beperkt oneindig licht. 

  Over the editions 
  the editions is een jaarlijks verschijnende collectie op maat gemaakte verlichtingstoestellen, die zijn ontstaan in het kader van een speciaal project met een speciale eis van de klant. Elk product heeft zijn unieke ontstaansgeschiedenis en is zodoende alleen in beperkte oplage verkrijgbaar. In wezen staat de exclusieve minicollectie voor de pioniersgeest en de innovatieve kracht van het merk Zumtobel en is ze bedoeld voor projecten met speciale eisen en nieuwe uitdagingen. Voor the editions wordt het idee uit de modewereld opgepakt om exclusieve haute couture ready-to-wear – oftewel draagbaar – te maken.

  De eerste keer bracht Zumtobel in december 2016 een exclusieve minicollectie onder de titel the editions #01 op de markt, die nu wordt voortgezet met the editions #02. Beide collecties bestaan uit in totaal zeven verlichtingstoestellen. Deze staan in de eerste plaats voor esthetiek en innovatief design. Ze zijn ontworpen in samenwerking met gerenommeerde architecten en designers. Als the editions krijgen deze speciale lichtoplossingen een exclusief podium om zichzelf buiten het standaardportfolio in de schijnwerpers te kunnen zetten. In 2017 is bovendien nog een minicollectie, de extended collection, op de markt gebracht. Deze bestaat uit vier reeds bestaande lichtoplossingen die op technologisch vlak zijn uitgebreid.

  Meer informatie
  Ieder speciaal verlichtingstoestel uit de drie minicollecties heeft een unieke ontstaansgeschiedenis: uitgebreide informatie hierover, interviews met de projectdeelnemers, technische gegevens en leveranciers van the editions vindt u op de website editions.zumtobel.com

  Zumtobel. Het Licht.

 • 05/2018
  Producten

  Een legende in een nieuw licht: CLARIS evolution presenteert zich flexibeler, veelzijdiger en efficiënter dan ooit

  In de 3e generatie zet Zumtobel het succesverhaal van de CLARIS voort en presenteert de slanke rasterarmatuur in haar modernste vorm tot nu toe. Teruggebracht tot de essentie integreert CLARIS evolution harmonisch in iedere kantooromgeving.
  Meer informatieMinder informatie
  In de afgelopen 20 jaar hebben de Zumtobel-verlichtingstoestellen CLARIS en CLARIS II met het oog op design, lichttechniek en kwaliteit volledig de toon aangegeven. CLARIS evolution neemt de hoge pretentie van de vorige generaties mee de toekomst in, door zijn consequente vormentaal en innovatieve LED-technologie. 'Terug naar de essentie' stond op de voorgrond bij de ontwikkeling: de afmetingen zijn met nauwkeurig behoud van de originele verhoudingen doelgericht verkleind, wat de pendelarmatuur in haar design een nog moderner, minimalistischer en compromislozer uiterlijk geeft. Maar niet alleen de extreem slanke en eendelige aluminiumbehuizing bepaalt het expressieve uiterlijk van de CLARIS evolution – ook door de goed geproportioneerde, naar achteren geplaatste lichtkamers krijgt de pendelarmatuur een bijzonder karakteristieke en markante structuur.

  De pendelarmatuur neemt – zoals haar voorgangers – een beheerste verschijningsvorm aan en integreert zo harmonisch in ieder interieurontwerp. En daarbij toont ze zich verbazingwekkend rijk gefacetteerd: de moderne interpretatie van de iconische roosterarmatuur is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, brons en zilver. In combinatie met de daarbij verkrijgbare kleuren van de lichtkamers, zwart, wit en zilver, ieder in de uitvoeringen glanzend en mat, zijn er in totaal 24 verschillende kleurencombinaties mogelijk.

  De volledig ontwikkelde LED-technologie biedt in combinatie met de microprismastructuur MPO+ een zeer hoog visueel comfort. De verhouding tussen direct en indirect lichtaandeel is uitgebalanceerd en zorgt zowel voor een aangename atmosfeer in de ruimte als voor ergonomisch werklicht – en dat in combinatie met een enorme efficiëntieverhoging: CLARIS evolution beschikt over een lichtrendement van maar liefst 151 lumen per watt.

  Bestaande CLARIS lichtoplossingen kunnen door middel van een adapter heel eenvoudig worden aangepast. Het voordeel: ophangkabels en stroomkabels blijven in gebruik, alleen het verlichtingstoestel wordt vervangen. Meer verlichtingscomfort wordt ook geboden door de mogelijkheid CLARIS evolution per BasicDIM wireless draadloos te aan te sturen. De compacte stuurmodule van het zustermerk Tridonic kan eenvoudig in bestaande verlichtingstoestellen worden geïntegreerd, bouwt automatisch een mesh-communicatienetwerk via Bluetooth op en maakt zo de weg vrij voor een ongecompliceerde, draadloze communicatie met tot wel 127 verlichtingstoestellen.

  Met deze uitstekende, vernieuwende techniek, de enorme rijkdom aan kleuren en de heldere en minimalistische vormentaal geeft CLARIS evolution als optimaal verlichtingsmiddel een upgrade aan de meest uiteenlopende kantooromgevingen.

  Zumtobel. Het Licht.

 • 04/2018
  Producten

  AMPHIBIA – Hoge weerstand, hoog vermogen

  De vochtbestendige armatuur AMPHIBIA van Zumtobel verlegt de grenzen bij de industrieverlichting. Het vooruitstrevende design en de bestendige componenten van dit sterke IP66-product garanderen optimale veiligheid en betrouwbaarheid in meer dan 245 industrietoepassingen. Het compacte formaat, de hoogwaardige constructie en het 1-materiaal-concept garanderen een gecertificeerde bescherming tegen chemicaliën, fysische invloeden en extreme temperaturen. De vooruitstrevende lichttechnologie zorgt ondertussen voor een veilige en productieve werkomgeving.
  Meer informatieMinder informatie
  Industrietoepassingen stellen doorgaans hoge eisen aan lichtoplossingen. Stof, vocht, chemicaliën en extreme temperaturen vormen een permanente bedreiging die fysisch het uiterste vergt van materialen en afbreuk doet aan de effectiviteit en efficiëntie van de meeste verlichtingstoestellen. Tegelijkertijd wordt door de versterkte focus op het welzijn van de gebruikers en de nieuwe standaarden in de lichtkwaliteit de toch al veeleisende taak nog zwaarder. AMPHIBIA kan al deze uitdagingen aan. Ze verenigt hoge mechanische bestendigheid met vermogensniveaus die geoptimaliseerd zijn voor de meest veeleisende verlichtingstaken.

  Een oplossing gemaakt uit één enkel materiaal – voor talloze toepassingen
  Zumtobel heeft zijn ruime ervaring in de industrie gebruikt om een oplossing te ontwikkelen voor veel verschillende toepassingen. Met behulp van de vooraanstaande designer Stefan Ambrosius kon een verlichtingstoestel worden ontwikkeld dat geschikt is voor de vele omgevings- en verlichtingseisen van fabrieken, bedrijfsruimtes, agrarische bedrijven, parkeergarages en overdekte ruimtes buiten gebouwen – vooral dankzij een doeltreffend 1-materiaal-concept. Zowel de behuizing van het verlichtingstoestel als de diffusor zijn gemaakt van hetzelfde hoogwaardige materiaal: PC, PMMA of CHEMO. Dit garandeert optimale weerstand gedurende de gehele levensduur van het product.

  AMPHIBIA kan, afhankelijk van de betreffende eisen van het project, in drie uitvoeringen worden besteld. Met de gecertificeerde IK08-slagvastheid bezit het verlichtingstoestel van PC (polycarbonaat) een hoge bestendigheid tegen schokken en mechanische belasting. De PMMA-uitvoering biedt uitstekende bescherming tegen veel verschillende chemicaliën, inclusief reinigingsmiddelen die gewoonlijk in de levensmiddelenindustrie worden gebruikt. Het CHEMO-product bestaat uit een unieke kunststofverbinding van Zumtobel, die excellente chemische bestendigheid combineert met robuuste mechanische stabiliteit. Hoge IP66-bescherming tegen stof en sterke waterstralen zijn bij de AMPHIBIA-familie standaard.

  Toepassingsgerichte designkenmerken
  Het AMPHIBIA-ontwikkelingsteam heeft een reeks verfijnde producteigenschappen ontwikkeld als direct antwoord op bepaalde toepassingseisen. Het unieke design met druiprand voldoet aan de strengste hygiënevoorschriften en voorkomt dat vuil en schoonmaakmiddelen zich op de lamphouder ophopen. De vlakke gedeeltes, waar stof en vocht zich op gewone vochtbestendige armaturen kunnen ophopen, zijn vervangen door zorgvuldig afgeschuinde oppervlakken. Deze stoten deeltjes af en zorgen zo voor aanzienlijke verbeteringen op het gebied van bescherming en vermogen. Bovendien zijn speciale uitvoeringen voor extreme temperaturen uitgerust met een speciale toesteldrager en een industrieconverter, zodat ze bestand zijn tegen omgevingstemperaturen van -35 °C tot +50 °C.

  Efficiënt vermogen voor maximale lichtkwaliteit
  AMPHIBIA staat tenslotte ook voor lichtkwaliteit. In overeenstemming met de principes van Active Light, het vernieuwende concept van Zumtobel, worden vier verschillende lichtverdelingen gebruikt voor speciale toepassingseisen. Naast de bekende opties met brede en smalle uitstralingshoek helpt een verlichtingstoestel met gemiddelde uitstralingshoek voor montagehoogtes van 4 tot 6 meter bij het besparen van energie en het verminderen van het aantal lichtpunten. De AMPHIBIA-serie wordt voltooid door een product met asymmetrische lichtverdeling, dat (samen met de breedstralende uitvoering) speciaal is ontwikkeld om te voldoen aan de nieuwe DIN-norm 67528 voor de verlichting van parkeergarages. Vijf uitgangen leveren tot wel 8000 lumen met een lichtrendement van maximaal 150 lumen per watt en zorgen voor optimale zichtkwaliteit bij minimaal energieverbruik. Ondertussen verhogen de nauwkeurige verblindingsbescherming en de transparante behuizing (in breedstralende en asymmetrisch stralende uitvoering) de verticale verlichtingssterkte en stralen bovendien een aangenaam indirect licht uit voor een veilige en effectief verlichte omgeving. Verlichtingstoestellen met geïntegreerde noodverlichting en een lichtregeling, inclusief een aanwezigheidsdetectie met microgolftechnologie en een draadloze verbinding, ondersteunen slimme industrieconcepten en ronden het krachtige portfolio af. AMPHIBIA: de lichtoplossing van Zumtobel voor 245 industrietoepassingen – de jungle niet meegerekend.

  Zumtobel. Het licht.

 • 04/2018
  Producten

  RESCLITE PRO – flexibele, programmeerbare en energie-efficiënte veiligheidsverlichting

  De nieuwe LED-veiligheidsverlichting RESCLITE PRO van Zumtobel geeft nieuwe impulsen aan noodverlichting. De verlichting is slim en zorgt dankzij nieuwe lenzen voor nog meer flexibiliteit. Daarbij worden de hoogste functionele eisen verbonden met een terughoudend uiterlijk: door het onopvallende design en een nieuwe mini-variant verdwijnt de verlichting bijna helemaal in het plafond en wordt daardoor praktisch onzichtbaar.
  Meer informatieMinder informatie
  Moderne veiligheidsverlichting moet mensen in geval van nood snel, betrouwbaar en intelligent begeleiden. RESCLITE PRO van Zumtobel zet het succesverhaal van de veiligheidsverlichting RESCLITE voort. De kleine, energie-efficiënte LED-spot met geoptimaliseerde optiek is nu nog flexibeler, krachtiger en intelligenter. De veiligheidsverlichting kan perfect aan de betreffende ruimtelijke omgeving en de eisen daarvan worden aangepast en wordt ingezet in uiteenlopende toepassingsgebieden – van kantoor en industrie tot musea. De nieuwe kleinere variant RESCLITE mini vult de mogelijkheden nog aan. Dankzij het discrete design voegt de veiligheidsverlichting zich naadloos in de stijl van het gebouw en is daardoor uitstekend geschikt voor architectonische projecten.

  Optimale lichtverdeling voor iedere toepassing
  Om voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden de ideale oplossing te bieden, zijn verschillende technisch geoptimaliseerde lenzen beschikbaar. Terwijl de escape-lens lange vluchtwegen volledig verlicht, kan RESCLITE PRO door middel van de nieuwe escape 90°-optiek nu ook om hoeken verlichten en daarmee twee gangen, zoals zijgangen en paden in winkels, gelijktijdig afdekken. Aan de wand gemonteerd is de escape wall-lens perfect geschikt voor trappenhuizen en gebouwen met hoge plafonds. Bij grote ruimtes, zoals kantoor- en conferentieruimtes, verlicht de antipanic-lens dankzij de vierkante lichtverdeling tot in iedere hoek. Zo kan de lens bij gevaar paniek voorkomen. Verder zorgt de spot-optiek voor een verticale verlichting van brandblussers en eerstehulpinrichtingen. Twee varianten van de escape-/antipanic-lens ronden de mogelijkheden af: de high-performance-versie (HP) maakt hogere verlichtingssterktes of grotere afstanden tussen de afzonderlijke verlichtingstoestellen van maximaal 35 meter mogelijk – perfect voor uitgestrekte industriële en logistieke hallen. De high-ceiling-versie (HC) wordt gebruikt bij montagehoogtes van 7 tot 30 meter en voorziet zo bijvoorbeeld fabrieken en bouwmarkten van ideale veiligheidsverlichting.

  Optimale veiligheid door intelligente verlichting
  Dankzij de nieuwe PROset-technologie van ZGS (Zumtobel Group Services) kan RESCLITE PRO met de smartphone via de PROset-app direct en snel worden geadresseerd en geconfigureerd. Verschillende soorten schakelingen zoals permanente en stand-by-verlichting alsook dimniveaus kunnen eenvoudig via een NFC (Near Field Communication)-interface worden ingesteld. Ook het onderhoud van de noodverlichting vindt plaats via de interface. Parameters zoals temperatuur en spanning worden continu bewaakt en in een black box opgeslagen. Zo is alle informatie direct en permanent beschikbaar. De configuratie van de RESCLITE PRO is ook bij projecten zonder centrale controller mogelijk.

  Flexibele en eenvoudige montage
  RESCLITE PRO biedt verschillende montagevarianten, die flexibel aan de omstandigheden kunnen worden aangepast: het verlichtingstoestel kan in het plafond ingebouwd (standaard- en mini-variant) of aan het plafond gemonteerd worden. Naast de IP40-variant is het verlichtingstoestel in de IP65-behuizing perfect beschermd tegen stof en water, waardoor het optimaal is uitgerust voor industriële toepassingen. Daarnaast is een discrete integratie in TECTON- en TRINOS-lichtlijnsystemen van Zumtobel zonder problemen mogelijk. Dankzij de draaibare verlichtingsmodule kan de lichtverdeling in slechts enkele seconden aan de betreffende situatie in het gebouw worden aangepast. Dat garandeert een veilige en foutloze noodverlichting. RESCLITE PRO – de wegwijzer in geval van nood.

  Zumtobel. Het Licht.

Pers Newsfilter

 • Ondernemingen
 • Lichtoplossingen
 • Producten
 • Evenementen

RSS-Feed

Altijd up-to-date: Zumtobel biedt u de mogelijkheid om u gratis te abonneren en actuele persberichten via een RSS-Feed te ontvangen.

» RSS-Feed

Video's

Videomateriaal om te bekijken en in uw website te integreren vindt u op het
» Zumtobel Youtube kanaal
LAND
SOCIAL MEDIA