• Over Zumtobel Hier vindt u alles in verband met en over Zumtobel, de internationaal toonaangevende aanbieder van globale lichtoplossingen. Van de routebeschrijving over de belangrijkste bedrijfsgegevens tot de mission statement.
  • Hoofdzetel / Vestiging

   Hoofdzetel:

   Zumtobel Lighting GmbH
   Schweizer Strasse 30
   A-6851 Dornbirn
   Oostenrijk

   Telefoon + 43 (5572) 390-0
   Fax +43 (5572) 22826
   E-Mail info@zumtobel.info

   » Routeplan (pdf, 100 KB)
   » Google Maps

   De oorsprong van de firma Zumtobel ligt in Dornbirn/Oostenrijk. Het bedrijf heeft hier alleen al drie vestigingen. Behalve de hoofdzetel in de Schweizer Strasse 30, heeft Zumtobel ook een vestiging in de Höchsterstrasse 8 en in de Schmelzhütterstrasse 26. » Hier vindt u een routeplan naar de drie vestigingen en de adresgegevens van de hoofdzetel.

   » Hier vindt u een routeplan naar de drie vestigingen en de adresgegevens van de hoofdzetel.  

   » Andere internationale vestigingen van Zumtobel vindt u onder de rubriek ‘Contact’.  • Over Zumtobel
   Zumtobel behoort tot de Zumtobel Groep en is een internationaal toonaangevende aanbieder van globale lichtoplossingen voor professionele verlichting van gebouwen, binnen en buiten.

   Zumtobel ontwikkelt reeds meer dan 50 jaar innovatieve en individuele lichtoplossingen, die aan de hoogste ergonomische, economische en ecologische vereisten voldoen en bovendien een esthetische meerwaarde creëren.

   Zumtobel biedt, als marktleider op het gebied van innovaties, een veelomvattend gamma aan van hoogwaardige verlichting en verlichtingssystemen voor diverse toepassingsgebieden van de professionele verlichting van gebouwen:

   • Kantoor en communicatie
   • Vorming en kennisoverdracht
   • Presentatie en verkoop
   • Hotel en wellness
   • Kunst en cultuur
   • Gezondheid en verzorging
   • Industrie en techniek
   • Gevels en architectuur

   Internationaal toonaangevend
   Zumtobel is op internationaal vlak duidelijk aanwezig en staat met een eigen verkooporganisatie in 23 landen en vertegenwoordigingen in nog eens meer dan 50 landen dichtbij de klant. De onderneming met wortels in Vorarlberg hecht veel belang aan internationale contacten met het oog op het opzetten van een wereldwijd netwerk van specialisten en planningpartners in de verlichtingsbranche.

   Het emotionele effect van licht
   Zumtobel stelt globale lichtoplossingen voor en genereert lichtstemmingen die het samenspel van licht en architectuur in al zijn vormen beleefbaar maken. De gezamenlijke inzet van armaturen, lichtmanagement en noodverlichting kadert binnen de architectuur van een gebouw en richt zich naar de specifieke toepassingssituatie.

   Licht creëert een welzijnsgevoel
   Met een optimale lichtkwaliteit voor de mens voor ogen, verricht Zumtobel onderzoek naar de gezondheidsbevorderende werking van licht en maakt deze steeds beter benutbaar. Daarbij besteedt ze bijzondere aandacht aan het toegepast onderzoek naar energie-efficiëntie. De daglichtafhankelijke lichtsturing en armaturen met een verhoogd bedrijfsrendement leveren bij de inzet van gelijkaardige lampen meer licht en hogere lichtsterktes dan standaardoplossingen.  • Zumtobel Lighting Brands – Gegevens en feiten
   De Lighting Brands van de Zumtobel Groep zijn met de merken Zumtobel en Thorn aanwezig op de markt van de professionele armaturen, lichtmanagement en lichtoplossingen voor binnen en buiten. Onderstaande cijfers hebben betrekking op de Lighting Brands.

    

   Aantal werknemers: Boekjaar 2012/2013 – 5.091
   Omzet: Boekjaar 2012/2013 – 935,7 miljoen euro
   Personen in opleiding:    
   Per 30.4.2013: 126
   Hoofdzetel: Dornbirn, Oostenrijk
   Activiteiten in: Europa
   Noord- en Zuid-Amerika
   Azië
   Australië/Stille Oceaan


  • Mission statement

   "Met licht willen wij belevingswerelden creëren, het werk vergemakkelijken, communicatie bevorderen en de veiligheid verhogen. Wij zijn ons daarbij ten volle bewust van onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu."

   In het licht van deze visie ontwikkelt Zumtobel innovatieve en individuele lichtoplossingen, die aan de ergonomische en economisch-ecologische vereisten voldoen en bovendien een esthetische meerwaarde creëren.

   Behalve de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van technologie en onderzoek geeft in de eerste plaats ook de jarenlange samenwerking met internationaal gerenommeerde architecten, lichtingenieurs en ontwerpers waardevolle impulsen voor de verdere ontwikkeling van omvangrijke portfolio’s.

   • Wij beschouwen licht als levenskwaliteit
   Licht is leven – en lichtvormgeving is levensvormgeving. De technologische voorsprong en de perfectie van onze producten maken deel uit van de moderne lichtcultuur.

   • Wij willen beter licht voor de mens
   De maatstaf van alle inspanningen die onze onderneming levert, is de mens in zijn levenssituatie. Armaturen, lichtsystemen en instrumenten voor lichtplanning moeten bijdragen tot een menswaardige omgeving die het welzijnsgevoel en de gezondheid bevordert.

   • Wij zijn vakkundige gesprekspartners voor onze klanten
   Onze deskundigheid bewijzen wij tijdens de intensieve gesprekken die wij met al onze klanten voeren. Door ons uitstekend advies, betrouwbare orderafhandeling, absolute leveringsgarantie en optimale productkwaliteit zijn wij de beste partner voor professionele verlichting van gebouwen.

   • Wij streven consequent naar succes binnen een concurrerende omgeving
   Wij kunnen de internationale concurrentie het hoofd bieden omdat wij met vol vertrouwen op onze deskundigheid en de overtuigingskracht van onze producten kunnen rekenen. Het resultaatgerichte engagement van al onze medewerkers ligt aan de basis van ons commercieel succes.

   • Wij zijn verantwoordelijk voor onze onderneming
   Verantwoordelijkheid voor de eigen taken, aandacht voor de collega’s en een motiverende managementstijl drukken een stempel op al onze interne bedrijfsprocessen. Eigen initiatief, scholing en bijscholing worden permanent aangemoedigd. De persoonlijke prestaties en collegiale inzet van alle medewerkers zijn de belangrijkste waarden van onze levendige bedrijfscultuur. • Verkoopadressen
  • Verkoopadressen
   Maak een afspraak voor persoonlijk advies met een gesprekspartner uit uw regio. Op die manier ontvangt u rechtstreeks en ter plaatse deskundige informatie over lichtoplossingen en producten. Wij adviseren u graag omtrent uw individuele lichtoplossing!

   » Verkoopadressen • KWALITEIT Het merk Zumtobel staat al meer dan 60 jaar voor innovatie, een unieke product- en servicekwaliteit en hoogwaardige designs. De kennis over licht en een groot inzicht in de impact ervan op de mens vormen daarbij al van in het begin het fundament van het merk. Met haar ambitie om het beste licht voor mens en milieu te ontwikkelen, biedt Zumtobel oplossingen op maat met een meetbare meerwaarde.
  • Kwaliteitsmanagement
   Zumtobel producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en overtuigen met een lange levensduur. Om de kwaliteit van onze producten en diensten te verzekeren en voortdurend te verbeteren, werd voor alle werkterreinen, van administratie over productie tot transport, een compromisloos kwaliteitsmanagement geïmplementeerd. In het belang van klanten, leveranciers, werknemers en partners. Alle productievestigingen van Zumtobel zijn volgens de internationale norm ISO 9001:2008 gecertificeerd.

  • Geaccrediteerde Zumtobel keuringslaboratoria
   Geaccrediteerde keuringslaboratoria bij de fabrikant zelf zijn in de lichtbranche een zeldzaamheid. Zumtobel heeft er een in Dornbirn en een in Lemgo en maakt op die manier ontwikkelingsprocessen op het hoogste niveau mogelijk.

   De armaturen en hun afzonderlijke componenten doorlopen in de laboratoria alle keuringen die in Europese en globale normen worden opgelegd. Exacte fotometrische gegevens geven een solide basis aan de lichtconfiguratie. Elektrostatische en elektromagnetische compatibiliteit verzekeren dat producten ook samen optimaal werken. Duurtests in warmte-, water- en stoflaboratoria stellen de lange levensduur van onze producten zelfs in veeleisende omgevingen veilig.

   Onderzoek en ontwikkeling
   Dankzij de nauwe samenwerking met internationale experts en wetenschappelijke instituten behoort Zumtobel tot de top van het lichtonderzoek. De kennis over licht en een groot inzicht in de impact ervan op de mens vormen al van in het begin het fundament van het merk. Bovendien worden zowel globale als lokale trends permanent gedetecteerd en gedecodeerd. Op basis van de meest recente onderzoeksresultaten, een unieke toepassingskennis en een uitgebreide technologische knowhow drijft Zumtobel consequent productinnovaties door. Het resultaat is een nieuwe dimensie van licht: lichtoplossingen die zich intelligent en individueel aanpassen en in alle opzichten de hulpbronnen maximaal beschermen.

  • Vijf jaar garantie
   Zumtobel staat met een garantie van vijf jaar borg voor de duurzaamheid van haar volledige productaanbod. Deze vrijwillig verlengde garantievergoeding geeft aan de klant een ongeëvenaard hoge mate van veiligheid. Zelfs bal­lasten maken deel uit van deze overeenkomst, alleen aan slijtage onderhevige onderdelen zoals conventionele lampen of batterijen voor de veiligheidsverlichting en handelswaren zijn hiervan uitgesloten. Bij LED-armaturen maken ook de LED-modules deel uit van de garantie. De garantieperiode gaat in zodra de klant zijn installatie – uiterlijk 90 dagen na de factuurdatum – online heeft geregistreerd.

 • DUURZAAMHEID De verantwoorde omgang met de hulpbronnen begint bij Zumtobel in de eigen onder­neming en eindigt met een energie-efficiënt project bij de klant. Milieu-informatie­bladen (EPD) worden voor elk product aangeboden, bijzonder duurzame producten voorziet Zumtobel van het eco+ label.
  • Licht voor mens en milieu
   Lichtoplossingen van Zumtobel blinken uit door hun globale aanpak. In de verschillende toepassingsdomeinen speelt Zumtobel in op de individuele eisen van de klant en de individuele behoeften van de gebruiker. Zo gaat optimale lichtkwaliteit altijd hand in hand met maximale energie-efficiëntie. Te beginnen bij de toepassings­gerichte lichtconfiguratie over het gebruik van innovatieve lampen en armaturen tot het intelligente lichtmanagement, Zumtobel levert altijd en overal een waardevolle bijdrage tot de milieubalans van een gebouw en ondersteunt publieke en private bouwheren actief bij de milieucertificering van hun gebouwen.

  • Milieu-informatiebladen (EPD)
   Zumtobel maakt de milieu-impact van een product transparant. Als eerste onderneming uit de lichtbranche heeft Zumtobel milieu-informatie­bladen volgens de internationale normen ISO 14025 en EN 15804 ingevoerd. Deze EPD (Environmental Product Declaration) worden door Zumtobel volgens een door onafhankelijke bedrijfsrevisoren geverifieerd proces opgesteld­. Reeds opgestelde EPD's kan u in de online productcatalogus via een filterfunctie snel opsporen, andere worden op aanvraag graag opgemaakt.

   Het milieu-informatie­blad EPD somt gedetailleerd op welke sporen een product over zijn hele levenscyclus in het milieu achterlaat. Welke grondstoffen worden er verwerkt? Hoeveel energie is er nodig voor productie, transport en verwijdering, hoeveel energie wordt door recyclage gewonnen? Deze informatie is niet alleen voor milieucertificeringen zoals LEED of ÖGNI relevant. Voor milieubewuste klanten biedt ze een gefundeerd hulpmiddel in hun besluitvorming.

  • eco+
   Het beste van twee werelden: producten die bijzonder voordelig zijn voor mens en milieu krijgen bij Zumtobel het eco+ label. In deze globale beoordeling worden de gegevens van alle systeemcomponenten opgenomen, van energie-efficiëntie over milieurelevantie tot toepassingskwaliteit.

   Wat energieverbruik betreft, blijven eco+ producten 20 procent onder alle nationale en internationale richtlijnen. Via een speciale filterfunctie in de online productcatalogus kunnen de armaturen met eco+ label snel worden teruggevonden.

   Uw contactpersoon: Ingenieur Peter Dehoff, Strategic Lighting Application. Zumtobel Lighting

  • Duurzaamheid binnen de Zumtobel groep
   Via de richtsnoer "Through light, we care" werd duurzaam en verant­woord­­­ handelen in alle ondernemingsafdelingen geïmplementeerd. De vier handelingsdomeinen hierbij zijn de markt, de werknemers, de processen en de integriteit.

   Meer informatie hierover en het actuele duurzaamheidsrapport vindt u op de website van de Zumtobel groep.

  • Corporate Citizenship
   Met haar garantieverklaring definieert de Zumtobel groep haar vrijwillige bijdrage tot het bevorderen van het algemeen welzijn. De kerndomeinen van ons maatschappelijk engagement zijn opleiding, integratie en ondersteuning van de gemeenschap. Dit engagement concretiseert zich hoofdzakelijk aan lokale firma­vestigingen en via de lokaal gekende merken Zumtobel, Thorn of Tridonic.

   Uw contactpersoon: Astrid Kühn-Ulrich, Head of Corporate Communications, Zumtobel groep 

 • Samenwerking Zumtobel werkt samen met firma's en dienstenleveranciers op het vlak van lichtplanning en met toonaangevende internetportals van de branche. Behalve basiskennis rond het thema ‘licht’ worden ook producten en innovatieve lichtoplossingen van Zumtobel voorgesteld. Surf naar de websites van onze partners, dan kunt u zich meteen zelf een beeld vormen!
  • LightingDirectory
   Tal van bedrijven stellen zich aan de hand van een gedetailleerd profiel voor op LightingDirectory, een branche-index voor de verlichtingsindustrie.

   » www.lightingdirectory.com  • Architonic
   Architonic is een onafhankelijke databank van hoogwaardige producten die te maken hebben met architectuur, binnenhuisinrichting en design. Voor uw planning vindt u hier innovatieve materialen en geselecteerde constructies

   » www.architonic.com  • Archiweb
   Op de Archiweb-site vindt u een omvangrijke verzameling profielen van internationale en Tsjechische architecten alsook informatie over interessante projecten, tentoonstellingen en vakliteratuur.

   » www.archiweb.cz  • Baunetz
   BauNetz is de online-service nummer één voor architecten en ingenieurs: meer dan 160.000 aangemelde gebruikers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland alsook Duitstalige architecten van over de hele wereld surfen regelmatig naar de BauNetz-site.

   » www.baunetz.de  • Stylepark
   Stylepark is zowel een professionele tool als een ideeënpool voor architecten en binnenhuisarchitecten en voor iedereen die in design geïnteresseerd is. Kern van de website is een productdatabank aan de hand waarvan snel en zeer breed kan worden gezocht. Hier vindt u ook de innovatieve producten van Zumtobel.

   » www.stylepark.com  • Voltimum
   Voor zowel elektro-installateurs, ingenieurs, architecten, elektro-groothandelaars, instructeurs of leerlingen: wanneer het om informatieverstrekking en advies gaat, biedt Voltimum zijn gebruikers in heel Europa unieke, gedetailleerde informatie. Voor Zumtobel biedt de grootste webportal voor elektrotechnische producten van het Duitstalige gebied de uitstekende mogelijkheid om praktijkmensen meer online diensten aan te bieden.

   » www.voltimum.com  • belgium-architects / world-architects
   belgium-architects.com / world-architects.com is een webportal voor hoogwaardige architectuur en het beste adres voor investeerders en private bouwheren die meer dan louter gebouwen willen optrekken. Hier worden niet alleen gerenommeerde architectenbureaus en jonge architecten voorgesteld, maar vindt u ook de persoonprofielen van ambitieuze landschapsarchitecten, ingenieurs, fotografen en lichtingenieurs.

   » www.belgium-architects.com
   » www.world-architects.com • Samenwerkingsverbanden Zumtobel is lid van diverse vakverenigingen, die zich met alle aspecten rond het thema ‘Licht’ en elektrotechniek bezighouden.
  • PLDA
   Professional Lighting Designers' Association

   » www.pld-a.org

  • LightingEurope
   LightingEurope is een beroepsvereniging van toonaangevende Europese ondernemingen uit de lichtindustrie en van nationale beroepsverenigingen.

   » http://www.lightingeurope.org/ • Carrière De basis van ons succes zijn geëngageerde en gemotiveerde medewerkers. Daar willen wij ons ook in de toekomst van verzekeren. Daarom stellen wij onze werknemers op de proef en moedigen wij hen aan. Eigen initiatief en inzet bij alles wat we ondernemen zijn een uitdrukking van onze going-concern waarde. “Passion for light“ karakteriseert ons ondernemerschap.
  • Carrièreportal
   Als dochter van de Zumtobel Groep biedt Zumtobel uitdagingen en een netwerk van een internationaal actief concern. Wenst u actief aan de toekomst van Zumtobel mee te werken? Dan kijken wij met veel plezier uit naar uw sollicitatie! Het jobaanbod van Zumtobel vindt u op de carrièreportal van de Zumtobel Groep.

   » Carrièreportal van de Zumtobel Groep

 • Pers Contactpersonen voor media-aanvragen, actuele perscommuniqués over onze lichtoplossingen en producten alsook het persarchief met inbegrip van foto’s en logo’s vindt u onder de rubriek ‘Pers’.
 • Zumtobel Groep Zumtobel is een onderneming die deel uitmaakt van de Zumtobel Groep. Kom meer te weten over het concern.
  • Leefruimte scheppen met licht
   De Zumtobel Groep is een van de weinige globaal actieve spelers binnen de lichtindustrie. De ondernemingsgroep biedt een uitgebreid aanbod met professionele binnen- en buitenverlichting, lichtsturingssystemen en lichtcomponenten tot en met de innovatieve LED- en OLED-technologie.

   » Lees alles over de Zumtobel Groep op de website van het concern.Contactgegevens

N.V. Zumtobel Lighting S.A.
Rijksweg 47
Industriezone Puurs Nr. 442
B-2870 Puurs
Tel.: +32 (0)3 860 93 93
Fax: +32 (0)3 886 25 00
E-mail: info@zumtobel.be
» http://www.zumtobel.be
BTW BE 0420.335.345
RPR Mechelen

N.V. Zumtobel Lighting S.A.
Rue de Luxembourg 177
8077 Bertrange
Tel: +352 26 44 03 50
Fax: +352 26 44 03 51
info@zumtobel.lu
www.zumtobel.lu      
R.C.S. Luxembourg B20013201448
Hoofdzetel:
Zumtobel Lighting GmbH
Schweizer Strasse 30
A-6850 Dornbirn
Telefon: +43 (5572) 390-0
Telefax: +43 (5572) 22826
E-Mail: info@zumtobel.info

NewsLetter

Abonneer u nu op de Zumtobel Newsletter en profiteer van een exclusief verwelkomingspakket.

Nog vragen?

Bedankt voor uw bericht!

LAND
SOCIAL MEDIA

LLP

Lichtlösungspartner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisici elit, sed eiusmod tempor incidunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, ...
Mehr zum LLP Program

LCP

Lighting Consulting Partner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisici elit, sed eiusmod tempor incidunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, ...
Mehr zum LCP Program

LDP

Lighting Design Partner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisici elit, sed eiusmod tempor incidunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, ...
Mehr zum LDP Program