Novinky - Informácie

  • 09/2014
    Spoločnosť

    Štúdio Tamassociati vyhralo cenu Zumtobel Group Award 2014 v kategórii Buildings (Budovy)

    Medzinárodná odborná porota pre cenu Zumtobel Group Awards 2014 ocenila projekty od Arup Nemecko, štúdio Tamassociati Taliansko a Elemental Čile vždy prvou cenou vo svojej kategórii.
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    Dňa 22. septembra 2014 predsedkyňa poroty Winy Maas oznámila víťazné projekty štyroch cien Zumtobel Group Awards, ktorých kurátorom bol znova Aedes Architekturforum Berlín. Skupina Zumtobel Group vypísala cenu Zumtobel Group Award na podporu inovácií pre trvalú udržateľnosť a kvalitu života v zastavanom životnom prostredí do troch kategórií Applied Innovations: Buildings, ako aj Urban Developments & Initiatives. Z 356 doručeným projektov nominovala porota celkom 15 projektov.

    „Rozhodnutie o nositeľoch cien vo všetkých troch kategóriách padlo v každom prípade veľmi tesne, pretože sme si mohli vybrať z veľkého množstva, heterogenity a vysokej kvality projektov. Pre porotu bol v tomto roku dôležitým kritériom faktor inovácie, ako z technologického pohľadu, tak aj z pohľadu na plánovacie a participačné procesy, ako aj ekologické a sociálne výzvy“, hovorí Winy Maas, predsedkyňa poroty.

    Zumtobel reprezentuje kategóriu Buildings
    Víťazom kategórie Buildings, podporovanej spoločnosťou sú architekti zo Studio Tamassociati z Benátok, ktorí boli vybratí zo 146 doručených projektov. V kategórii bolo možné podať výnimočné projekty budov, ktoré boli ukončené v posledných dvoch rokoch (30. november 2011 – 30. november 2013).

    Detská nemocnica v Sudáne ocenená
    Z poverenia talianskej pomocnej organizácie „Emergency“, ktorá poskytuje bezplatné medicínske ošetrenie pre civilné obete vojny, nášľapných mín a chudoby, bola postavená detská nemocnica v Sudáne. Klinika, ktorá sa nachádza v strategicky dôležitom meste Port Sudan, je jedno z malého počtu miest pre bezplatnú zdravotnú starostlivosť o deti. Za extrémnych podmienok – zvlášť vzhľadom na horúcu púštnu klímu a nestabilitu krajiny – bola príkazom doby jednoduchosť v dizajne. Architekti skombinovali staré a nové technológie a vyvinuli systém, ktorý zohľadňuje chladenie, úpravu vzduchu, recyklovanie, prerozdeľovanie lokálnych materiálov, poľnohospodársky dizajn, ako aj úsporu energie. Aby bolo možné čistiť odpadové vody kliniky, bola založená verejná záhrada. Toto zariadenie – jediné verejné v oblasti – predstavuje dôležitú súčasť procesu liečenia pacientov.

    Viac o tomto projekte a o víťazných projektoch iných kategórií sa dozviete na stránke » http://www.zumtobel-group-award.com.

    Zumtobel. The Light.
  • 08/2014
    Spoločnosť
  • 08/2014
    Spoločnosť

    Najväčšia užívateľská štúdia spoločnosti Zumtobel naďalej prebieha

    Viac ako 7 000 ľudí sa zúčastnilo na štúdii ku kvalite svetla v kancelárii.
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    Na základe výsledkov je po prvýkrát možné určiť kvalitu svetla v kancelárii – cez splnenie smerníc – s orientáciou na používateľa. Ako užívatelia kancelárie môžete hodnotiť váš existujúci pracovný priestor a kvalitu svetla a definovať tak vašu optimálnu svetelnú náladu. Spoločnosť Zumtobel daruje za každý vyplnený dotazník 3 € organizácii Svetlo pre svet.

    » Tu kliknite, aby ste sa zúčastnili na štúdii a učinili dôležitý príspevok pre vyššiu kvalitu svetla v kancelárii.

    Zumtobel. The Light.

  • 07/2014
    Riešenia osvetlenia

    European Shopping Centre Awards pro Cetrum Černý Most

    Pražské Centrum Černý Most je vítězným projektem kategorie „Rekonstrukce a / nebo rozšíření“ renomované soutěže European Shoping Centre Awards.
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    V letošním ročníku renomované soutěže European Shopping Centre Awards mezinárodní organizace ISCS (The International Council of Shopping Centres) bylo oceněno centrum, které se v roce 1997 při svém otevření stalo prvním nákupním centrem v České republice. Nově rozšířené a vylepšené Centrum Černý Most je opět jedním z nejmodernějších.

    Porota, které předsedal Jan Eijkemans, ocenila nápaditý a originální design, který nabízí portfolio atraktivních značek, prémiové služby včetně nového věrnostního programu. Jedinečný design interiéru je v souladu s vynikajícím světelným designem. Exteriér představuje originální a jedinečnou interaktivní fasádu a atraktivní terénní úpravy. Centrum Černý Most je úspěšná obnova a integrace původního centra s novým rozšířením.

    Společnost Zumtobel Lighting s.r.o. přispívala do návrhu světelného řešení anglického studia NDY Light. V průběhu stavby jsme se podíleli na uvádění světelných návrhů v realitu. Například v případě interaktivní fasády nebyl lehký úkol splnit požadavky anglických architektů BENOY na dokonalost projevu celé fasády. V celém centru pak byly použity tři protokoly na řízení osvětlení (DMX, 1-10V, DALI) podle typu svítidel a nároků na řízení. Systémový inženýr společnosti Zumtobel Lighting s.r.o. Ing. Jan Půlpytel byl otcem projektu LUXMATE, který všechna svítidla řídí a umožňuje centrálnímu velínu obchodního centra mít nad svítidly dohled a vyvolávat světelné scény podle požadavků správy centra.

    Nad bezpečností návštěvníků bdí nouzový systém ONLITE. V interiéru centra jsou použita svítidla PANOS INFINITY. Svítidla HILIO a BEGA osvětlují exteriér resp. zvýrazňují kontury budovy.

    Zumtobel. The Light.

     

  • 07/2014
    Spoločnosť

    Zumtobel a Thorn společně

    Zumtobel Group představuje novou strukturu a právní formu pro region Střední a Východní Evropy (CEE)
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    Sdělení pro obchodní partnery a zákazníky.

    S potěšením Vám tímto sdělujeme podrobnosti o naší nové struktuře v CEE regionu (Central East Europe). Nové uspořádání vzniklo sloučením obchodních společností Zumtobel a Thorn v souladu s vizí CEO, pana Schumachera s cílem ještě více posílit dobré vztahy se zákazníky a připravit pro Vás tak ještě komplexnější a více zákaznicky orientovanou nabídku.

    Na své inaugurační tiskové konferenci vytýčil nový výkonný ředitel Zumtobel Group, pan Ulrich Schumacher, jasný cíl: "zorganizovat Zumtobel Group tak, aby celek tvořil více než pouhý součet svých jednotlivých částí".

    Tuto novou organizaci řídí pan Ing. Rudolf Staricky, Managing Director s celkovou odpovědností za země v oblasti CEE jako Česká a Slovenská republika, Polsko, Chorvatsko, Srbsko, Rumunsko, Bulharsko, Makedonie, Bosna a Hercegovina. V souladu s uvedeným cílem pro posílení podpory všem zákazníkům sestavil Rudolf Staricky tým zkušených odborníků s úkolem poskytovat služby všem našim zákazníkům v oblasti CEE. Pan Ing. Petr Motýl, jako Country manager Lighting Brands CZ/SK pracuje v Zumtobel Group od roku 2013, s odpovědností za prodej napříč značkami a všemi obchodními kanály.

    V rámci nové struktury budeme samozřejmě i nadále rozvíjet naše dvě silné značky s jasným vymezení jejich postavení na trhu. Portfolia i služby obou se budou rozvíjet vzájemně a koordinovaně tak, aby nedocházelo k jejich překrývání. Zároveň je našim cílem připravit pro Vás, naše partnery a zákazníky komplexnější nabídku než doposud.

    Pokud jde o obchodní přístup k trhu, naše prodejní činnosti jsme přeorganizovali do čtyř prodejních kanálů:

    - Specification, tj. naše aktivity spojené s architekty, projektanty atp.. Zumtobel i Thorn zde mají silné a jasné postavení na trhu. Budeme koordinovat obchodní tým s cílem připravit pro Vás světelná řešení, jenž splní Vaše požadavky z pohledu využití i ceny. Vzájemná kombinace v přístupu k trhu nám umožňuje nabídnout Vám absolutně nejlepší řešení.

    - Outdoor Public Lighting, tj . venkovní veřejné osvětlení, což znamená naše řešení pro silnice, dopravu, infrastrukturu, sport, města a veřejný sektor. Tato oblast je určena převážně značce Thorn. Spojením značek dosahujeme širší nabídky a těsné propojení interiéru s exteriérem.

    - End Users, tj. prodej produktů a řešení obou značek koncovým uživatelům, jako například řešení pro retail, segment volného času, průmyslové osvětlení a zdravotnictví.

    - Trade, je určen pro distribuční business jako např. velkoobchodní sítě a další, kde budeme posilovat zejména značku Thorn.Dále Vás chceme informovat, že provedeme konsolidaci právní struktury a naši právnickou osobu přejmenujeme. Od 1. října 2014 bude Zumtobel i Thorn provádět svou činnost v České a Slovenské republice prostřednictvím společnosti ZG Lighting, v níž bude Ing.Rudolf Staricky jednatel a Ing. Petr Motýl prokurista. Od toho dne již, prosím, používejte při obchodním styku s námi tuto právnickou osobu.

    Během následujícího období budou společnosti Zumtobel Lighting s.r.o. a THORN Lighting CS s.r.o. nadále obchodně spolupracovat se svými dosavadními partnery a zákazníky stejně jako v minulosti. Obracejte se na své stávající obchodní zástupce tak jako doposud nebo použijte tel. 266782200 (recepce), fax č. 266782201, případně e-mail na novou společnou adresu: [email protected] a pro Slovensko e-mail [email protected]

    Jsme přesvědčeni, že tato nová struktura bude pro Vás, naše zákazníky znamenat další přínos.
    Zároveň bychom také chtěli při této příležitosti poděkovat za Vaši důvěru v naše značky a služby.

    Těšíme se, na další skvělou spolupráci s Vámi a přejeme Vám další světlou budoucnost se značkami Thorn a Zumtobel.

     

    S pozdravem

      

    Ing. Rudolf Staricky                                          Ing. Petr Motýl
    Managing Director                                            Country manager CZ/SK
    ZG Lighting CEE GmbH                                  Zumtobel Lighting s.r.o. 
                                                                               Thorn Lighting CS s.r.o.

  • 05/2014
    Spoločnosť

    Medzinárodná porota nominuje projekty na cenu Zumtobel Group Award

    Z 356 zaslaných projektov medzinárodná porota nominovala 15 projektov v kategóriách „Applied Innovations“, „Buildings“ a „Urban Developments & Initiatives“.
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    Cena Zumtobel Group Award – Innovations for sustainability and humanity in the built environment – je cena za architektúru pre vyššiu kvalitu života a trvalú udržateľnosť v zastavanom životnom prostredí. Cena je dotovaná celkovou čiastkou 150 000 eur a tento rok sa odovzdáva už po štvrtýkrát.

    Verejná súťaž sa uskutočnila prvýkrát v troch kategóriách, miesto doterajších dvoch kategórií: Pritom doterajšie kategórie „Buildings“ a „Urban Developments & Initiatives“ boli rozšírené o novú kategóriu „Applied Innovations“. Každá kategória je reprezentovaná jednou značkou skupiny Zumtobel.

    Nominovaní v kategórii Buildings
    V kategórii „Buildings“ – reprezentovanej značkou Zumtobel – bolo možné predložiť výnimočné projekty budov, ktoré boli ukončené v posledných dvoch rokoch (30. november 2011 – 30. november 2013). Ocenený projekt by mal zodpovedať najvyšším estetickým nárokom a mal by zároveň ukázať inovačné riešenia pre optimalizované využívanie zdrojov, ochranu životného prostredia, ako aj zlepšovanie životných podmienok.

    Zo 146 podaní nominovala porota pozostávajúca z Kunlé Adeyemiho, Yung Ho Changa, Briana Codyho, Winy Maasovej, Ulricha Schumachera, Kazuyo Sejimu a Rainera Walza nasledovné kancelárie, resp. projekty (v abecednom poradí):

    •    Lacaton & Vassal architectes, Paríž (FR), za „House Transformation”, Saint-Nazaire / La Chesnaie (FR) – sanačný a transformačný projekt v oblasti sociálnej bytovej výstavby

    •    RMA Architects, Bombaj (IN), za „Corporate Office for Infrastructure Company” – kancelársku budovu s dvojitou fasádou

    •    Rural Urban Framework, Hongkong (CN), za „House for all Seasons”, Shija Village (CN) – obytný dom v krajinnom priestore Číny

    •    Studio Tamassociati Architects, Benátky (IT), za „Port Sudan Paediatric Centre” – detská nemocnica

    •    Urban-Think Tank, Zürich (CH), za „Vertical Gymnasium Santa Cruz Del Este”, Caracas (VE), športové a obecné centrum na obnovu mesta

    Všetky podrobnosti k uvedeným projektom, cene, porote a nominovaným projektom oboch ostatných kategórií získate na stránke » www.zumtobel-group-award.com


    Zumtobel. The Light.

  • 05/2014
    Akcie

    Green Building Club v Light Center Zumtobel, Praha

    Zveme Vás ve středu 14.5., od 18ti hodin na diskusi k otázkám funkce tradičního a nového pojetí kanceláře. Zumtobel Lighting, Jankovcova 2, Praha 7 
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    K tématu „Office is dead! Long live new office?“ promluví: Ian Bryan, Architekt, Ian Bryan Architects, Jan Stehlík, COO, Deloitte CE, Martin Skalický, Chairman, RECIO investiční společnost České spořitelny, a.s.
    Má kancelář ještě svoji původní úlohu? Někteří říkají, že je mrtvá a brzy bude pohřbena vedle faxu. Jaká je správná cesta kupředu a ke snížení nákladů?

    PROGRAM:
    18,00 – 18,30   Registrace
    18,30 – 18,40   Představení nových členů CZGBC
    18,45 – 19,30   Diskusní panel
    18,45 – 19,30   Networking a prezentace světelného řešení Zumtobel pro kanceláře.

    Součástí večera bude i derniéra výstavy slovenského architekta Pavla Pokorného – „Na ceste k lepším domom“. Pan architekt také představí vystavené projekty ateliéru POKORNY ARHITEKTI.

    Pro přihlášení k účasti použijte link: http://czgbc.org/prehled-akci/akce/138/green-building-club-office-is-dead-long-live-new-office

    Zumtobel. The Light.

  • 04/2014
    Akcie

    NA CESTE K LEPŠÍM DOMOM - Výstava - Pavol Pokorný | POKORNY ARCHITEKTI

    Vernisáž výstavy se uskuteční v úterý 15/04/2014 od 18ti hodin v Light Center Zumtobel, Jankovcova 2, Praha 7. „Barevný catering“: Perfect Catering by Filip Sajler. Potvrzení účasti prosím do 8.4.2014 na [email protected]
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    Architekt Pavol Pokorný (*1969) je výraznou osobnosťou slovenskej architektonickej scény špecializujúcou sa na architektonickú tvorbu v energeticky úspornom štandarde.

    Absolvent bratislavskej Fakulty architektúry (1993, prof. Ing. arch. Robert Špaček, CSc.) a žiak švajčiarskeho architekta Justusa Dahindena (1991-92 Viedeň/Zürich) spoluzakladá spolu s Martinom Kvasnicom, Jánom Lukáčom a Damiánom Berecom v roku 1996 ateliér ŠTÚDIO FOR (Chatam Sofer Memorial, Kostol sv. Františka z Assisi a.i.).

    Od roku 2001 tvorí samostatne ako autorizovaný architekt SKA a v roku 2007 zakladá ateliér POKORNY ARCHITEKTI.

    O role architekta Pavol Pokorný hovorí: „Architektúru vnímam ako život zásadne určujúci fenomén, fascinujúci jav prítomný v materiálnej a duchovnej skúsenosti súčasne. V profesii architekta som pokorným sprievodcom svojich klientov v labyrinte tohto fenoménu.“

    Výstava prezentuje diela ateliéru od roku 2008 do súčasnosti.

    Vernisáž výstavy se uskuteční v úterý 15/04/2014 od 18ti hodin v Light Center Zumtobel, Jankovcova 2, Praha 7. Potvrzení účasti prosím do 8.4.2014 na [email protected]

    Místo konání:
    Light Center Praha
    Zumtobel Lighting s. r. o.
    Jankovcova 2
    CZ-170 00 Praha 7

    Doba konání výstavy
    15. duben – 16. květen 2014

    Otevírací doba
    Po - Čt 9.00-17.00 hod
    Pá 9.00-15.00 hod

  • 04/2014
    Akcie

    To bol veľtrh light+building 2014

    Spomienkové video vám ukáže najlepšie momenty z veľtrhu light+building 2014
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    Veľtrh light+building 2014, najväčší veľtrh na svete pre svetlo a technológie budov sa uskutočnil od 30. marca až do 4. apríla vo Frankfurte. Pre spoločnosť Zumtobel bola na veľtrhu v stredobode pozornosti téma: Ako môžeme vás a náš podnik podporiť našimi vedomosťami o aplikácii, našimi riešeniami svetla a servisom pri dosiahnutí vašich cieľov?

    Na ploche 780 m2 urobil stánok spoločnosti Zumtobel dojem architektonickou prezentáciou témy svetlo a očakával ľudí s početnými inováciami.

    Ukázané riešenia svetla a produkty si u početných návštevníkov veľtržného stánku našlo veľkú odozvu.

    Vychutnajte si tu spomienkové video na vystúpenie spoločnosti Zumtobel na veľtrhu light+building 2014.

    Ďalšie dojmy a výrobky k vystúpeniu spoločnosti Zumtobel na veľtrhu nájdete tiež zozbierané v našom blogu lightlive pod heslom #lb14:
    » http://www.lightlive.com

    Zumtobel. The Light.

  • 03/2014
    Spoločnosť

    Energetická etiketa odteraz k dispozícii ako PDF v online katalógu produktov

    Spoločnosť Zumtobel dáva odteraz k dispozícii označenie tried energetickej efektívnosti žiaroviek, resp. LED-modulov svietidiel, ktoré sa používajú, podľa nariadenia EÚ 874/2012 v online katalógu produktov. Tým spoločnosť Zumtobel uľahčuje rozhodnutie pre kúpu, pretože trieda energetickej efektívnosti a vážená spotreba energie svetelného zdroja robí požiadavky nariadenia EÚ transparentnými.
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    Od 1. septembra 2013 platia požiadavky nariadenia EÚ č. 874/2012 k „označovaniu spotreby energie elektrických žiaroviek a svietidiel“. Výrobcovia žiaroviek a výrobcovia svietidiel, ktorí tieto predávajú koncovému používateľovi, musia v dôsledku toho zverejniť údaje o efektívnosti a ročnej spotrebe energie príslušných žiaroviek, resp. LED-modulov. Aj svietidlá s integrovanými LED-modulmi spadajú pod nové nariadenie.

    Medzi iným je novinkou zmenené delenie do tried etikety a „Etiketa pre svietidlá“, ktorá dáva informáciu o

    •    kompatibilite svietidla so žiarovkami, resp. informáciu o zabudovaných LED-moduloch

    •    stupnicu možných tried energetickej efektívnosti (EEC)

    •    informáciu o EEC žiaroviek (resp. LED-modulov), ktorá sa dodáva so svietidlom

    Dôležité: Etiketa pre svietidlá neposkytuje žiadnu informáciu o efektívnosti svietidla.

    Etiketu pre svietidlá nájdete odteraz v pravom krajnom stĺpci na úrovni produktu v Zumtobel online katalógu produktov ako PDF na stiahnutie.

    Napríklad na nasledujúcom odkaze nájdete v pravom krajnom stĺpci etiketu svietidla pre LIGHT FIELDS evolution: » http://www.zumtobel.com/42181890

    » Pre viac informácií k nariadeniu EÚ 874/2012 kliknite tu.

    Zumtobel. The Light.
  • 03/2014
    Spoločnosť

    Vysoká kompetencia v oblasti dizajnu

    Tri LED-produkty spoločnosti Zumtobel LINCOR, nástenné svietidlo ARCOS a ARCOS xpert obdržia žiadané ocenenie „red dot award: product design 2014“.
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    Spoločnosť Zumtobel obdrží ocenenie „red dot award: product design 2014“ hneď trikrát: LED-závesné svietidlo LINCOR, ako aj dvaja zástupcovia z rodiny produktov ARCOS, LED-žiarič ARCOS xpert a lineárny ARCOS LED nástenné svietidlo presvedčili medzinárodnú porotu skvelým dizajnom produktu. Inovačné produkty sú všetky do jedného pre dizajn, ktorý sa úspešne orientuje na potreby používateľa.

    LED-závesné svietidlo LINCOR
    Sledujúc ducha času sa svietidlo prezentuje minimalisticky a skromne. S prierezom 6 × 6 cm vytvára LINCOR perfektnú os cez kancelársku miestnosť. Dizajn, ktorý podčiarkuje architektonické myšlienky a preto sa dá integrovať bez námahy takmer do všetkých prostredí.
    » http://www.zumtobel.com/lincor

    ARCOS xpert
    S ARCOS David Chipperfield uviedol do života rodinu svietidiel, ktoré sa vo svojom jazyku foriem puristicky a zdržanlivo koncentrujú iba na dve úlohy: najlepšie osvetlenie umeleckých diel v múzeách a výstavách a autentický umelecký zážitok. LED-žiarič ARCOS spĺňa všetky nároky na moderné akcentové osvetlenie v múzeách a galériách a vyhovuje vysokým konzervátorským požiadavkám.

    Dizajn: David Chipperfield
    » http://www.zumtobel.com/arcos

    ARCOS LED nástenné svietidlo
    ARCOS LED nástenné svietidlo je predurčené na rovnomerné osvetlenie vertikálnych plôch v múzeách a galériách. V štandardnej verzii s dĺžkou 620 mm, ako aj v skrátenej verzii s dĺžkou 320 mm sa stmievateľné lineárne nástenné svietidlo za pomoci optického riešenia konštantnej teploty farby jednotlivých LED stará o homogénne osvetlenie plôch. Svetelný tok svietidiel 900 lm, ako aj 1 800 lm sa stará o vysoké intenzity osvetlenia a zároveň spĺňa konzervátorské požiadavky. V súhre s ARCOS LED-žiaričmi lineárne nástenné svietidlo poskytuje kompletné riešenie svetla pre múzeum alebo galérie

    Dizajn: David Chipperfield
    » http://www.zumtobel.com/arcos

    V tomto roku sa uchádzalo o ocenenie 1816 vystavovateľov, dizajnérov a architektov 54 národov s celkom 4 815 produktmi. Udeľovanie cien sa uskutoční 7. júla 2014 pri red dot-Gala v Essenskom divadle Aalto s medzinárodnými hosťami z oblasti dizajnu, hospodárstva, politiky a médií.

    Zumtobel. The Light.
  • 02/2014
    Produkty

    LED-halové svietidlo CRAFT získava ocenenie „Design Plus powered by light+building“

    Ocenenie sa odovzdáva za zvláštne výkony pri dizajne, ekológii a technológii.
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    Na LED-halové svietidlo CRAFT bolo myslené s ocenením „Design Plus powered by light+building“.

    Všetky zaslané produkty boli hodnotené odbornou porotou podľa nasledovných kritérií:
    •    Dizajn: kvalita návrhu, výber materiálu, ovládateľnosť (univerzálny dizajn)
    •    Ekológia: energetická efektívnosť, trvalá udržateľnosť (používanie zdrojov), životnosť
    •    Technológia: Inovácia, funkcia, technická kvalita, schopnosť integrácie

    CRAFT ako dôstojný víťaz
    So svetelným tokom svietidla až do 28 000 lumenov podáva CRAFT najvyššie výkony v oblasti priemyselného osvetlenia: vďaka inovačnej technológii šošoviek ponúka precízne riadenie svetla pre vyhotovenia s hranatou alebo úzko vyžarujúcou charakteristikou vyžarovania. Každé svetelné riešenie získa zreteľne na rovnomernosti a efektivite i bez pretínajúcich sa svetelných polí. Vďaka tomu nie je potrebné také množstvo svietidiel a celkom zásadným spôsobom sa znížia investičné náklady.

    Svietidlo je navyše dostupné vo farebných teplotách neutrálnej bielej (4 000 K/CRI Ra 80/88 lm/W) alebo biele denné svetlo (6 500 K/CRI Ra 70/100 lm/W). To ho kvalifikuje pre takmer každú výzvu – je jedno či v sklade, výrobe alebo vo výrobnej hale. Menej nákladov je u CRAFT spôsobené aj vďaka malej údržbe v štandardnom stmievateľnom  vyhotovení DALI. Takto je LED-halové svietidlo perfektne pripravené pre systémy manažmentu svetla a zaručuje maximum úspory energie a CO2.

    » Viac ku GRAF sa dozviete TU

    O konkurencii
    145 firiem sa s 238 produktmi sa uchádzalo na veľtrhom v Frankfurte vypísanej a Radou pre určovanie tvaru organizovanej súťaži „Design Plus powered by light+building“. Celkovo bolo vyznamenaných 36 produktov.

    Súťaž „Design Plus powered by light+building“ reprezentuje výskyt inovácie a výkony produktu zamerané na budúcnosť od vystavovateľov zastúpených na veľtrhu. Prémiové produkty sa prezentujú na light+building v hale 1.1 stánok E51 počas trvania veľtrhu od 30. 3. –  4. 4. 2014. Veľtržný stánok spoločnosti Zumtobel nájdete v hale 2.0, stánok B30+B31.

    Viac k vystúpeniu spoločnosti Zumtobel na veľtrhu sa dozviete na
    » http://www.zumtobel.com/lightbuilding2014

    Zumtobel. The Light.

  • 02/2014
    Spoločnosť

    Nová výrobná hala Zumtobel vytvára kapacity pre rast výroby LED

    Po jedenapolročnej dobe výstavby bola dokončená nová hala v areáli podniku Zumtobel v hlavnom sídle Dornbirn. Investovaných bolo 20 miliónov eur.
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    Novostavba umožňuje ďalší rast v oblasti technológie LED, ako aj optimalizáciu procesov v rámci závodu. Rozšírenie závodu zahŕňa celkovo 10 000 štvorcových metrov, ktoré sa rozdeľujú na 2 000 štvorcových metrov kancelárskej plochy a 8 000 štvorcových metrov výrobnej plochy.

    Výroba LED-šošoviek ako základná kompetencia budúcnosti
    Jednou zo základných kompetencií, ktoré sa ďalej budujú v pobočke Dornbirn, je výroba LED-šošoviek. Tu bolo preinvestovaných okolo jeden milión eur Euro do vstrekovacích strojov, ktoré sa uviedli do prevádzky v novej výrobnej hale. Cieľom je posilniť technologické vodcovstvo spoločnosti Zumtobel v oblasti výroby šošoviek.

    Ďalej je v „hale 7“ umiestnené osadzovanie LED-platín, takzvané SMD-osadzovanie. Do haly boli taktiež presťahované pracoviská na montáž LED-svietidiel. Podiel na LED-výrobkoch v závode Dornbirn je vo výške 31 percent, v nastávajúcom obchodnom roku má tento podiel stúpnuť na 40 percent.

    Efektívne LED osvetlenie
    Nová výrobná hala je osvetlená výlučne LED-svietidlami z firmy Zumtobel. Na prízemí sa takto použilo LED-halové svietidlo CRAFT. Spoločnosť Zumtobel nasadila v suteréne svetelný pásový systém TECTON LED. Už pri projektovaní haly bola kladená hodnota na optimálne využitie prirodzeného svetla. „Pre nás ako koncern zaoberajúci sa svetlom je samozrejmé, že na našich pracoviskách vytvoríme efektívne a optimálne osvetlenie. Výrobná hala je so svojim riešením svetla zároveň skvelým výstavným priestorom pre zákazníkov z celého sveta, ktorí navštívia našu pobočku v rámci podujatí zameraných na školenie“, hovorí vedúci závodu Herwig Burtscher.

    Zumtobel. The Light.
  • 01/2014
    Produkty

    Päť LED-produktov ocenených s iF design awards

    Dizajnová kompetencia spoločnosti Zumtobel potvrdená nanovo
    49-členná porota, zložená z expertov, iF product design awards 2014 ocenila LED-Downlight DIAMO, rodinu LED-svietidiel LIGHT FIELDS evolution, LED-závesné svietidlo LINCOR, LED-žiarič ARCOS Xpert a LED-halové svietidlo CRAFT pre jej dizajn, ukazujúci smer.
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    Inteligentný dizajn spĺňa pre spoločnosť Zumtobel rovnakou mierou estetické, ako aj funkčné nároky. Tím dizajnu produktov spoločnosti Zumtobel vyvíja samostatne a v úzkej spolupráci s medzinárodne renomovanými dizajnérmi produkty, ktoré sa vyznačujú maximálnou funkciou a diskrétnosťou v tvarosloví.
    Toto úsilie spoločnosti Zumtobel ešte raz potvrdzuje päť najnovších ocenení.

    Hneď päť produktov spoločnosti Zumtobel dokázalo presvedčiť porotu iF product design awards a bolo ocenených. Od roku 1961 obdržala spoločnosť Zumtobel 76 ocenení a je vďaka tomu najúspešnejším rakúskym podnikom.

    LED-žiariče ARCOS Xpert
    S ARCOS David Chipperfield uviedol do života rodinu svietidiel, ktoré sa vo svojom jazyku foriem puristicky a zdržanlivo koncentrujú iba na dve úlohy: najlepšie osvetlenie umeleckých diel v múzeách a na výstavách a autentický umelecký zážitok. LED-žiarič ARCOS Xpert spĺňa všetky nároky na moderné akcentové osvetlenie v múzeách a galériách a vyhovuje vysokým konzervátorským požiadavkám.
    Dizajn: David Chipperfield
    » http://www.zumtobel.sk/arcos

    LED-Downlight DIAMO
    Popri svojom vynikajúcom výkone presviedča DIAMO svojim minimalistickým, štýlovým dizajnom. Vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Bartenbach GmbH sa DIAMO prezentuje nadčasovo elegantne a zaručuje brilantnú kvalitu svetla.
    » http://www.zumtobel.sk/diamo

    LED-halové svietidlo CRAFT
    Vďaka použitiu výlučne vysoko kvalitných materiálov, v spojení so špeciálnymi výrobnými postupmi (hliníková tlaková liatina) a pomocou patentovaného dizajnu, ktorý vytvára komínový efekt pre lepší manažment svetla, sa spoločnosti Zumtobel podarilo vyvinúť LED-svietidlo v kvalite a trvanlivosti, ktorá tu pre priemysel ešte nikdy nebola.
    Dizajn: Arup/Stephen Philips
    » http://www.zumtobel.sk/craft

    LED-vstavané, nadstavbové, zavesené a nástenné svietidlo LIGHT FIELDS evolution
    Integrácia svetelných diód v rámci novej LIGHT FIELDS evolution umožňuje revolúciu dizajnu. S konštrukčnou výškou už len 28 mm zvládne plochý svetelný modul v kanceláriách s Bravour náročné projekty osvetľovania.
    Dizajn: Sottsass Associati
    » http://www.zumtobel.sk/lightfields

    LED-závesné svietidlo LINCOR
    Sledujúc ducha času sa svietidlo prezentuje minimalisticky a skromne. S prierezom 6 × 6 cm vytvára LINCOR perfektnú os cez kancelársku miestnosť. Dizajn, ktorý podčiarkuje architektonické myšlienky a preto sa dá integrovať bez námahy takmer do všetkých prostredí.
    » http://www.zumtobel.sk/lincor

    Celkom 2 046 účastníkov z 55 krajín zadalo k iF design award spolu 4 615 príspevkov. Udelenie cien sa uskutoční 28. februára vo svete BMW v Mníchove.

    Zumtobel. The Light.

  • 01/2014
    Produkty

    Zvyšovanie účinnosti produktov Zumtobel v prehľade

    V brožúre Highlights a na webovej stránke spoločnosti Zumtobel nájdete prehľadne všetky produkty, u ktorých bola v minulých mesiacoch zvýšená ich účinnosť.
    Viac informáciíMENEJ INFORMÁCIÍ
    Už viac ako 60 rokov je cieľom spoločnosti Zumtobel vytvárať najlepšie svetlo pre človeka a životné prostredie. Razantný vývoj LED technológie vedie pritom rýchlo k účinnejším produktom.

    Aby ste si mohli vždy zachovať prehľad, ktoré produktov Zumtobel bola v predchádzajúcich mesiacoch zvýšená účinnost, odteraz v brožúre Highlights, ktorá sa objavuje každý polrok, nájdete príslušnú tabuľku.

    Navyše si môžete na našej webovej stránke vyvolať priebežne aktualizovaný zoznam v oblasti produktov, aby ste si zachovali prehľad o vždy najaktuálnejších zvýšeniach účinnosti.

    » Kliknite tu, aby ste sa dostali k najaktuálnejším zvýšeniam účinnosti.

    Zumtobel. The Light.

filter

  • Spoločnosť
  • Riešenia osvetlenia
  • Produkty
  • Akcie

Kontakt

Hlavné sídlo:
ZG Lighting Czech Republic s.r.o.
Jankovcova 2
CZ-170 00 Praha 7
Telefon: +420 266 78 22 00
Telefax: +420 266 78 22 01
Email: [email protected]

Slovenská republika:
ZG Lighting Slovakia s.r.o.
Tomášikova 64
831 04  Bratislava
Slovakia
Email: [email protected]
Centrála Rakúsko:
Zumtobel Lighting GmbH
Schweizer Strasse 30
A-6850 Dornbirn
Phone: +43 (5572) 390-0
Email: [email protected]
» http://www.zumtobel.com

ZG Lighting Austria GmbH
Donau-City-Strasse 1
A-1220 Vídeň
Telefon +43 (1) 258 26 01 - 0
Fax: +43 (1) 258 26 01 - 82845
Email: [email protected]

ZEM
SOCIAL MEDIA