Laatste nieuws 2014

 • 11/2014
  Evenementen

  Zumtobel gaat in zee met het Amsterdam Light Festival

  Zumtobel steunt grote verlichtingsprojecten van het 3de Amsterdam Light Festival
  Deze winter zal het Amsterdam Light Festival vanaf 27 november 2014 de Nederlandse hoofdstad verlichten. De Water Colors cruise opent met kunstwerken van Jacques Rival, Angus Muir, Alla Minawi en andere kunstenaars. Bovendien zal vanaf 11 december een verzameling van 15 kunstwerken de "Illuminade" wandeling door het Plantagedistrict van de stad verlichten. In totaal zullen 40 installaties Amsterdam in een bijzonder spectaculair winterfestival onderdompelen. Zumtobel steunt het Amsterdam Light Festival als hoofdsponsor terwijl ze ook twee belangrijke kunstprojecten van het evenement mee helpt realiseren.
  Meer informatieMinder informatie
  De jury is samengesteld uit een panel van kunstexperts en -liefhebbers en heeft een heel divers aanbod van kunstwerken geselecteerd. De meeste werken werden speciaal gecreëerd voor het Amsterdam Light Festival en zijn nog nooit eerder tentoongesteld. De stad zal overspoeld worden door lichtsculpturen, -projecties en -installaties van hedendaagse lokale en internationale kunstenaars. De "Water Colors Cruise" brengt bezoekers langs kunstwerken opgesteld langs de Amstel en de beroemde stadsgrachten. De wandelroute "Illuminade" slingert doorheen het stadscentrum. Licht zal tijdens het festival een centrale rol spelen in heel de stad, ook musea en andere instellingen organiseren activiteiten rondom het thema licht en vergasten bezoekers op de meest recente innovaties uit de wereld van de lichtkunst.

  Het thema van het festival, 'A Bright City', daagt kunstenaars uit om een eerbetoon aan het moderne Amsterdam te creëren. De daaruit resulterende kunstwerken zullen een uniek beeld schetsen van het moderne stadsleven in de Nederlandse hoofdstad. De Oostenrijkse partner in lichtoplossingen Zumtobel fungeert daarbij als een sleutelfiguur voor de realisatie van de centrale kunstwerken van het Amsterdam Light Festival, enerzijds door advies te geven en anderzijds met speciaal voor het evenement ontwikkelde lichtoplossingen. Zumtobel sponsort niet alleen het hele festival maar helpt ook bij de realisatie van twee belangrijke installaties: INTREPID, The Paper Boat van Katja Galyuk/City+Light en Re(bi)cycle Dome van Vasili Popov.

  "Door in zee te gaan met het Amsterdam Light Festival, bevestigen we andermaal ons engagement voor licht en kunst," zegt Stefan von Terzi, Marketing Director bij Zumtobel. "We kijken ernaar uit om deel te nemen aan een van de grootste lichtfestivals van Europa en om daarbij zowel kunstenaars als ontwerpers met onze lichtoplossingen en onze ervaring te ondersteunen."

  Zumtobel opent LightLab in Amsterdam
  Op 16 januari 2015 zal Zumtobel in de stad Amsterdam officieel een gloednieuw creatief designcentrum openen. De opening gaat gepaard met de eerste expositie ooit van haar befaamde Masterpieces collectie met unieke lichtsculpturen van Zahad Hadid, Olafur Eliasson en Daniel Libeskind. De Masterpieces collectie zal tot midden maart 2015 in het alom gekende Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM) opengesteld worden voor het publiek.

  Over het Amsterdam Light Festival
  Het Amsterdam Light Festival is hét winterlichtfestival voor iedereen, jong en oud. Het historische stadscentrum van Amsterdam vormt het sfeervolle decor van het licht- en waterfestival dat meer dan 50 winterdagen duurt. Het festival toont lichtsculpturen en -projecties van hedendaagse (internationale) kunstenaars in de publieke ruimte. Het Amsterdam Light Festival brengt licht in de donkerste periode van het jaar en trakteert het publiek met kleurrijke kunstwerken.

  Meer info: » http://www.amsterdamlightfestival.com/

  Zumtobel. Het licht.

 • 10/2014
  Lichtoplossingen

  Veelvoudig onderscheiden Siemens hoofdzetel in Abu Dhabi

  De veelvoudig onderscheiden en met LEED Platina gecertificeerde hoofdzetel van Siemens voor het Nabije Oosten staat in Masdar City in Abu Dhabi.
  Meer informatieMinder informatie
  800 personen werken er in dit gebouw dat maar de helft van de energie van een vergelijkbaar, volgens conventionele bouwmethoden opgericht gebouw nodig heeft. Daglicht- en bewegingsmelders zorgen ervoor dat het kunstlicht het aanwezige daglicht in de kantoren slechts aanvult wanneer dit ook effectief nodig is.

  Bij de keuze van de productreeksen SLOTLIGHT II, MILD LICHT V en PANOS speelden de » milieu-informatiebladen (EPD), die de milieu-impact van een product transparant maken, en het » eco+ label, dat Zumtobel producten aanduidt die voor mens en milieu bijzonder voordelig zijn, een belangrijke rol.

  » Naar het project

  Zumtobel. Het licht.

 • 10/2014
  Producten

  LIGHT FIELDS evolution tunableWhite

  LIGHT FIELDS evolution met tunableWhite technologie is het antwoord van Zumtobel op de behoefte van gebruikers aan flexibel, persoonlijk instelbaar licht.
  Meer informatieMinder informatie
  Zo maakt de technologie een flexibele aanpassing aan de ruimtelijke situatie mogelijk waarbij wordt ingespeeld op de individuele noden van de gebruikers. Tegelijk houdt tunableWhite een aanpassing aan uur- en seizoensgebonden veranderingen in: naargelang de behoefte kan de lichtkleur tussen 3000 K en 6000 K aan de actuele situatie worden aangepast.

  » Hier leest u meer hierover

  Zumtobel. Het licht.

 • 10/2014
  Producten

  LED-pendel- en -opbouwarmatuur SEQUENCE

  SEQUENCE is het antwoord op individuele verlichtingswensen. De LED-pendel- en -opbouwarmatuur bestaat uit identieke, achter elkaar geschakelde en in een vlakke aluminiumbehuizing ondergebrachte module-units. Samengebracht in drie logische groepen zijn de verschillende modules en het indirecte lichtaandeel individueel stuurbaar.
  Meer informatieMinder informatie
  SEQUENCE is naar keuze in een warm witte (3000 K) of neutraal witte (4000 K) kleurtemperatuur verkrijgbaar. De armatuur is in een lengte van 1200 mm met 8 of in een lengte van 2100 mm met 14 LED-modules uitgerust. Met een efficiëntie van 100 lm/W bij een armatuurlichtstroom tot 9000 lm maakt SEQUENCE economisch werken op kantoor mogelijk.

  » Meer info

  Zumtobel. Het licht.